Eden pulmonar

•  
    • 63 mesaje
    15 Aug 2005, 12:46
    1 0
    Va rog sa imi spuneti in ce consta edenul pulmonar. Implica si anumite disfunctii ale inimii? Va rog sa imi scrieti cat mai repede.
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2005, 12:57
    0 0
    Este "edem pulmonar"
    Fa o cautare pe Google.
  •  
    • 1744 mesaje
    15 Aug 2005, 13:05
    0 0
    http://www.sanatatea.com/bolis.php?topic=bolis&page=004
  •  
    • 635 mesaje
    16 Aug 2005, 08:38
    0 0
    Edemul pulmonar acut
    Edemul pulmonar acut apare cel mai frecvent in insuficienta cardiaca stanga decompensata, sau hiperhidratare, infectii, soc si se caracterizeaza prin debut brusc, dispnee intensa, ortopnee (pozitie verticala a toracelui), cianoza, tahicardie, tensiune arteriala scazuta, tuse cu sputa rozata, spumoasa, puls venos jugular, jugulare vizibile, edeme periferice.

Nu stiu cat ti-a zis asta.
    Oricum din cate am citit pe net mi se pare ca nu edemul pulmonar implica boli de inimia ci invers, unele afectiuni ale inimii pot duce la complicatii ca si edemul pulmonar.
    De exemplu dupa un infarct inima nu reuseste sa pompeze întreaga cantitate de sânge ce-o primeste, sângele ramâne în plamân ce functioneaza astfel, din ce în ce mai greu.
  •  
    • 10 mesaje
    22 Aug 2005, 17:30
    0 0
    temola are dreptate!edemul pulmonar este o forma a insuficientei cardiace acute, care netratat repede duce la deces.el presupune o boala cardiaca existenta ce nu a fost corect tratata sau aparitia unui factor precipitant(infectii, anemie, tulburari de ritm etc.)la un cardiac.