Viata sau albastrul infinit al marii?

•  
    • 10 mesaje
    11 Aug 2005, 19:58
    0 0
    Acum cativa ani am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistica la ambii sani.
    Problemele existau dar eu nu stiam, intotdeauna mi-a fost teama de astfel de controale...inainte de a afla acest lucru am fost la mare, am stat doua saptamani...plaja...soare...exact ce n-aveam voie. Apoi problemele s-au accentuat si in primavara imediat urmatoare am suferit o mica interventie chirurgicala. De atunci sunt urmarita ecografic de cel putin doua ori pe an, evit pe cat posibil ceea ce ar putea sa-mi faca rau...am o viata normala si problemele mele au stagnat. Anul trecut mi-a fost dor de mare, m-a vazut un ginecolog bun, mi-a zis ca sunt bine dar a spus ca daca vreau sa ma intorc cu "zece noduli..." n-am decat sa merg la mare...am plans si n-am fost!
    Dar anul asta nu mai suport...mi-e dor de valuri, de mirosul marii, mi-e dor sa merg desculta prin nisipul fierbinte...voi ce spuneti?
    E drept ca la caldura nu ma simt bine, asta s-a vazut si la canicula prin care am trecut.
    Oare pot plati scump cateva zile de fericire? Mi-e atat de dor de mare...
  •  
    • 372 mesaje
    11 Aug 2005, 21:35
    0 0
    Nu ti-a spus medicul ce anume iti face rau la mare? apa? aerul? soarele? Ca daca de exemplu e de vina soarele sau apa, e clar: stai undeva la umbra, sub o umbrela, nu faci baie, intri numai putin in apa, cu picioarele, si seara te plimbi pe nisip. Daca mergi, te ungi bine cu o crema antisolara (block sun)
  •  
    • 1026 mesaje
    11 Aug 2005, 23:31
    0 0
    Hm, f trist

Cred ca ti-a spus sa nu te duci din cauza soarelui...Daca e asa, probabil ca poti sa mergi cu conditia sa te protejezi in continuu - poarta haine deschise la culoare din in sau bumbac, crema cu factor de protectie solara f ridicata (peste 50) chiar daca esti imbracata, palarie cu boruri mai pe cap si sub nici-o forma sa stai la plaja.
    Poti face plimbari pe malul marii intre 7 si 10 dimineata si apoi dupa-masa dupa ora 5. Nu cred ca briza marii are ceva cu chisturile alea.

daca nu ai voie nici asa, atunci nu te duce! Viata este un dar nepretuit si nu cred ca vrei sa o pui in pericol mai mult decat este.

Oricum ar fi, vorbeste cu doctorul aceste detalii si urmeaza-i sfaturile.
    Iti urez sanatate multa, sa te bucuri de tot ce ai in jur si sa ajungi sa vezi marea!
  •  
    • 1097 mesaje
    12 Aug 2005, 12:56
    0 0
    Marea se poate vedea si nopatea la fel de bine ca si ziua, iar baie tot asa.
    Cred ca poti sa gasesti o sultie care sa nu iti afecteze DELOC straea de sanatate.
    E viata ta in joc. Gandeste-te bine.
    Eu sunt de la malul marii si desi o iubesc la nebunie nu mi-as risca viata ptr asta.
  •  
    • 247 mesaje
    12 Aug 2005, 13:15
    0 0
    Kasandra,o sa-ti spun povestea mea si tu o sa hotarasti ce ai de facut.Acum 3 ani,mi-au aparut niste noduli la san si am facut si o mastoza chistica,sanii mei erau rosii, mari durerosi.Dupa vreo 6 luni eram disperata, am facut mamografie si mi s-a indicat operatie. Eu trebuia sa merg la mare(ca de aia am facut si controlul inainte) si trebuia sa cunun pe cineva; asa ca i-am spus medicului ca dupa... o sa merg. Am mers la mare,aveam si am sutien cu buret, care se imbiba cu apa de mare si sinii erau in permanenta cu comprese reci si sarate. La plaja am stat normal in costum de baie, cu ceva pe cap si cu sutien,daca soarele era prea tare sub umbrela, fara nimic(ca orice om care merge la plaja).Nu stau intre orele 11,3-15.Apoi au fost pregatirile cu nunta si apoi am inceput sa caut remedii, ca sa nu ajung la operatie, ca citisem ca daca sunt hormonali, dupa operatie apar mai multi.Dintr-un tratat frantuzesc am aflat ca uleiul de primula,uleiul de peste,uleiul de in(CAPSULE) si cure repetate de B,vit C,A,Ca ceaiurile de salvie, galbenele, coada soricelului fac f. bine.Si am luat non stop 3 luni.Pt ca nu am gasit capsule de ulei de in, am cumparat seminte si le rontaiam in dinti ca sa iasa uleiul.Capsulele de ulei de primula nu-mi lipsesc din casa.Pe sani m-am uns cu o alifie preparata special de niste apicultori de 80 de ani(care mie personal mi-a rezolvat multe probleme)nu se gaseste in comert,reteta este proprie si le apartine.Alifia nu-mi liseste din poseta pt. orice chestie.Au trecut de atunci 3 ani si de fiecare data am mers la mare, chiar ieri am venit si sunt super bronzata. Am folosit crema de protectie 30 de la Elmiplant,pt mine ieftina si buna. Sa stii ca-n orice afectiune, ca sa nu zic boala conteaza f. mult psihicul. Du-te distreaza-te, la soare , la mare, bucura-te de orice e frumos si este in natura,evita bauturile tari(o bere nu strica)cafeaua si tigara in exces,noptile pierdute si mai ales supararile. Fii numai zambet,numai fi trista,danseaza,zburda,sari,tipa...manifesta-te,orice problema are o rezolvare.ti-ai facut prolactina?
    Daca vrei sa mai vorbim sau daca mai pot sa te ajut cu ceva poti sa-mi scrii pe adresa angelicadascalu@yahoo.com ,pe forum intru destul de rar. Te pup.
  •  
    • 10 mesaje
    12 Aug 2005, 23:06
    0 0
    Va multumesc pentru sfaturile voastre. Soarele este inamicul meu!!!
    Am avut o zi de incertitudini...dar pana la urma n-am mai rezistat.
    Sunt fericita...acum am biletul de Mangalia!
    Sper sa gasesc o crema de protectie buna si voi merge pe plaja la ore extreme.
    Va pup!!!
  •  
    • 247 mesaje
    14 Aug 2005, 07:51
    0 0
    Kasandra,vacanta placuta si sa ne scrii dupa.