cat de rau poate fi un curetaj?
-
0 0buna evelor!
sunt foarte inspaimantata pt ca trebuie sa fac un curetaj,deoarece sunt mult prea tanara ca sa aduc pe lume un copil,am18 ani.sunt interesata cat de rau poate fi un curetaj?este naspa....??va rog din suflet incurajati-ma!!va multumesc!! -
De acum inainte, incearca sa fii mai atenta cu tine. Ai grija, nu-ti bate joc de corpul tau , de sanatatea ta. Chiar daca nu va fi dureros, este riscant si poate avea consecinte urate in viitor.
Foloseste prezervativ de acum inainte, te apara si de sarcini nedorite si de boli.
Nu fa un obicei din chiuretaj, nu-l folosi ca metoda contraceptiva. -
Te incurajez sa fii mai atenta si sa nu iti mai bati joc de viata ta si pe deasupra sa ucizi si suflete. Chiar nu ai nici un fel de resentimente? Daca esti prea tanara sa faci un copil de ce nu te-ai gandit inainte??
Nu pot sa inteleg ce fel de persoane sunteti. Auzi sa faci si 3 chiuretaje si sa vorbesti atat de degajat de parca a fi omorat o musca.
Fetelor, reveniti-va, o sa va ceara Dumnezeu socoteala! -
Nu inteleg cine esti tu sa le judeci pe femeile care vor sa faca un chiuretaj. Si mai ales sa le ameninti cu Dumnezeu si Judecata de Apoi. Fiecare are motivele lui, atata timp cat nu esti ele (cred ca oricum stai cam haios cu empatia), nu cred ca ai dreptul sa comentezi. Aici intram sa cerem sfaturi in probleme pe care le avem, nu sa fim condamnate si judecate pentru ca o facem.
-
e o problema de optiune personala. nu oamenii ne vor judeca oricum.
trebuie sa tii seama de trauma psihica pe care o vei avea dupa...
si regretele... se formeaza o legatura intre mama si copil chiar de la primele saptamani...
daca tu consideri ca nu e momentul pentru un copil, poti face, dar fii mai atenta pe viitor.
s-ar putea ca la un moment dat sa-ti doresti si sa nu mai poti.
mare atentie. te pup si mult curaj, cory. -
Toata lumea judeca dar nimeni nu se pune in situatia ei. Are 18 ani, probabil este inca la liceu,nu are un venit, nu isi poate permite sa tina acest copil.Decat sa-l pastreze si sa nu poate sa-i ofere macar strictul necesar mai bine face un avort. Sigur ca o sa aiba resentimente, e imbosibil sa treci prin asta fara sa nu te doara dar asta e viatza....ai momente placute si momente mai putin placute.
Eu zic sa te gandesti foarte bine la ceea ce ai de gand sa faci si iti doresc mult curaj pentru ca ai nevoie de asa ceva iar de acum inainte sa ai mai multa grija. -
mona141 e usor sa dai cu pietre si sa judeci. Se poate intampla oricui un accident de acest gen! Iar intr-o viata de om se pot intampla si mai multe, nu?
Nu-s de acord cu avortul,decat in cazuri exceptionale, si cred ca fata are motive intemeiate sa-l faca, fiind un copil inca! Ce usor sa aruncam cu pietre, mai ales fiind protejata de anonimat... f urat!
ancoaia sanatate multa, sa treci cu bine peste acest avort.
Pupici. -
nahpa, n-am trecut prin asa ceva, si sper sanu fiu nevoita vreodata. tinand cont e varsta ta, te inteleg, dar la fel ca fetele, te sfatuiesc sa nu mai renunti pe viitor la prezervative. costa cam cat o stical de cola. am fost mai demult al gineco, la un consult, si cand asteptam in sala de asteptare, au venit 2 fete, cu prietenii de mana. receptionera le-a intrebat daca au mai facut avorturi, una din ele, imbracata in trening si adidashi, mai facuse un avort, cealalta, imbracata in cizme cu toc cui si varf ascutit si blugi atat de stramti de crapau pe ea, era la primul avort. deci, sfatul meu ar fi sa te imbraci lejer.
-
Este, sigur,un moment de cumpana...sau nu este un moment potrivit...de acord, insa cel mai bine ar fi sa nu ti se mai intimple astfel de "accidente"...sint atitea metode prin care poti preveni aparitia unei sarcini incit mi se pare aiurea ce spunea o Eva mai sus...ca oricui i se poate intimpla sa aiba o sarcina nedorita...un accident...De aceea este bine sa te informezi si, mai ales, informeaza-te despre ce implicatii fizice (de exemplu poate da sterilitate secundara...si nu sint putine cazurile si peste 10 ani cind te-oi hotari ca vrei un copil o sa plingi cu 10 rinduri de lacrimi ca nu ramii insarcinata) si psihologice poate avea un chiuretaj, pentru ca pe viitor sa nu mai ai de a face cu asa ceva.Si aici e valabila treaba cu e mai usor sa previi decit sa...tratezi.
Am remarcat ca, de fapt, tu nici nu stii cum se numeste ceea ce doresti tu sa faci, ca altminteri nu stiu de ce i-ai spune "CURETAJ"...se cheama chiuretaj sau, mai simplu, intrerupere de sarcina. Stiu ca o sa ti se para sa sint sfatoasa nevoie mare, insa ideea pe care doream sa o subliniez este ca atunci cind iti incepi viata sexuala trebuie sa stii ce faci, cum faci si de ce faci...sint o multime de surse de informatie, inclusiv pe net, de unde poti invata lucruri extrem de importante pentru viata si sanatatea ta.
Sper sa te maturizeze aceasta experienta a renuntarii la o sarcina si sa fii cu mult mai atenta pe viitor.
Mult succes! -
Si pe mine ma deranjat "discursul" acestei eve Mona 141 , si cred ca de altfel pe toata lumea care a trecut printr-o situatie de genul asta . Sunt sigura ca fiecare dintre noi ne-am gandit la Dumnezeu innainte de a lua acea decizie , dar oare era mai bine la 19 ani ( atat aveam eu ) sa ma las de facultate si sa ma angajez pe 4-5.ooo.ooo ??? Oare ce ii puteam eu oferi acelui copil din punct de vedere material sau sufleteste ??
NIMIC si iar NIMIC , pur si simplu pentru ca nu eram pregatita . Si apropo , din felul cum vorbesti sa inteleg ca esti foarte credincioasa nu ? Pay fata draga atunci nu stiai ca a arunca cu pietre in cineva e tot un pacat ?
Nu te mai apuca tu sa judeci ..
Data viitoare , daca vrei intradevar sa ajuti pe cineva , schimba-ti atitudinea !!!
Numai bine ! -
Cristina20, cea care a postat ultima, e aceeasi cu domnisoara tematoare care a deschis topicul ? Daca da, ma bucur ca ai scapat cu bine de trauma intreruperii de sarcina.
Insa ai grija, steriletul nu e cea mai la indemana metoda, unde mai pui ca el este mai degraba recomandat femeilor care au deja copii - asa cum sugereaza si denumirea acestui dispozitiv, poate provoca sterilitate (el emana radiatii de Cu si de nu mai stiu ce care iti pot face probleme pe teremen lung).
In genere, la varste mai mici minipilule cu concentratii minime, prezervativ, mai ales in cazul unor relatii mai sporadice, sa zicem.
Daca totusi ti s-a intamplat beleaua, decat sa apelezi la asemenea intreruperi, e mai bine sa iei "pilula de a doua zi" (parca nu mai tarziu de 72 de ore de la contactul neprotejat), insa si asta cu atentie, mergi la medic (sau cel putin la farmacist) si intrebi ce si cum sa faci.
Mi-a placut modul in care majoritatea fetelor au raspuns, incurajand-o, dar si atentionand-o ca e periculos fizic si psihic sa alegi o asemenea metoda...