CT- Computer tomografic?
-
10 Aug 2005, 00:510 0AM o usoara durere permanenta in spate, jos, pe centru, si doctorul mi-a recomandat un CT scan. As dori mai multe info, legatura cu acest procedeu si mai ales, cit este de daunator pentru sanatate.
Nu as vrea sa fac radiatii acum pentru dureri care pot trece cu un unguent, gindindu-ma in viitor, poate mai am nevoie si de alte examinari. Dar, pe de alta parte, durerea surda de spate nu inceteaza! Ca ma sfatuiti? Este cineva care si-a facut astfel de radiatii? -
10 Aug 2005, 00:59CT Scan e o radiografie mai amanuntita. Te-a pus sa faci lucrul asta pentru a vedea mai bine de unde vine durerea si daca e ceva in neregula. Eu zic sa il faci pentru ca este f util.
radiatiile sunt in mica masura.
Eu am facut doi ani la rand CT Scan in partea abdominala.
Du-te pe link-ul asta, (scoate eventualele spatii pe care le pune "eva") si o sa afli toate cele necesare. Succes!
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003330.htm -
10 Aug 2005, 01:02...am uitat sa adaug - daca e totul in regula si nu vede nimic in urma radiografiei, probabil trebuie sa faci fizioterapie.
Dureri din astea de spate avem multi datorita statului pe scaun in pozitie incorecta, pentru prea mult timp, lipsei de miscare...
Sotul meu a ajuns la fizioterapie, plus si-a schimbat scaunul de la birou cu unul mai bun.
Eu, de cand fac fitness, am dureri mult mai mici de spate.