cistoscopie

•  
    • 187 mesaje
    8 Aug 2005, 15:58
    0 1
    Fetelor, ati facut vreodata o cistoscopie?
    Cum e ?
    E dureros procedeul? Stiu ca se face sub anestezie dar as vrea sa aud si parerile voastre.
  •  
    • 1026 mesaje
    8 Aug 2005, 18:48
    2 1
    Da, eu am facut de 2 ori. O data sub anestezie totala si o data pe viu cu un anestezic local care nu a facut mai nimic, deci am simtit durerea.

Dupa operatie, pentru timp de 3 zile, cand vei urina vei avea niste usturimi tare ciudate, ascutite care se vor diminua de la o zi la alta, plus vei sangera putin. Oricat de rau te ustura forteaza-te sa urinezi. Nu uita de lichide. Bea cat mai multe!!!

De obicei ti se da un antibiotic dupa operatie pentru a preveni infectiile.

Daca mai ai intrebari, iti pot raspunde.
  •  
    • 187 mesaje
    9 Aug 2005, 11:06
    0 1
    Iti multumesc mult Oana pt raspuns. Asa stiam si eu ca se face cu o anestezie locala, dar nu stiam cat de eficienta e.
    Deci cel mai bine ar fi sa cer sa-mi faca anestezie totala. Sunt la prima interventie de acest fel si mi-este frica, dar cel mai bine e sa ma informez. Cam cat dureaza?
  •  
    • 1026 mesaje
    9 Aug 2005, 16:33
    2 1
    Anestezia totala implica mai multe chestii si te cam complici pentru un nimic. Adica nu trebuie sa mananci cu cel putin 12 ore inainte, sa nu iei medicamente pe baza de aspirina inainte de operatie cu o saptamana, recuperarea este mai lenta (de, ca dupa anestezie totala).

Citoscopia in sine dureaza cateva minute. Iti baga un tub cu camera in capat pe uretra, ajunge in vezica si se uita pe acolo sa vada daca e ceva in neregula.

A doua oara doctorul mi-a propus sa fac citoscopia la cabinet la el, fara anestezie totala, ci locala spunandu-mi ca multe femei fac lucrul asta. M-a durut dar sincer a durat prea putin ca sa merite toata tevatura aia cu anestezia totala. M-am ridicat de pe masa aia si m-am dus...inapoi la serviciu
    Insa mi-a spus ca daca as fi insistat pentru totala, asa ar fi facut.

Trebuie sa iti mai spun ca prima operatie a implicat si largirea uretrei, lucru cica la fel de simplu ca citoscopia.
    Si mai trebuie sa iti spun ca nu sunt in Romania. Astia pe aici sunt f maleabili si nu vor sa te doara nimic.
    In Romania s-ar putea sa fie altfel si sa iti rada in nas ca vrei anestezie totala...
    Vorbeste cu medicul tau si vezi daca iti ofera si varianta de anestezie totala
  •  
    • 2 mesaje
    19 Iul 2007, 14:45
    6 2
    Buna!Sunt din Tulcea si as dori sa stiu unde gasesc o clinica specializata in urologie care face si cistoscopie, mai aproape de Tulcea.Multumesc frumos!
  •  
    • 1 mesaje
    2 Iun 2013, 12:40
    5 0
    Buna fetelor! Eu am facut cistoscopie pe 31.05.2013 (acum cateva zile). Mi-a facut-o fara anestezie, pot sa va spun k este k la un consult ginecologic, decat putin mai dureros (simti o usturime si senzatia de a urina tot timpul, atata tot) nu trebuie sa va speriata pentru k nu este nimic grav. Poate dura intre 10 minute si maxim o ora. La mine a durat 15 minute. Eu am facut aceasta cistoscopie pentru ca urinam foarte putin si des, aveam senzatia k fac tot timpul.. ziua urinam de foarte multe ori, iar noaptea ma trezeam de 4, 5 ori. Nu puteam sa ma odihnesc bine si era foarte incomod trezitul noaptea, ajungeam la baie si urinam cateva picaturi. La cistoscopie mi-a iesit k am infectie la vezica, acum urmez un tratament si trebuie sa beau 3 litri de apa pe zi, sper sa scap de aceasta incomoditate. 
  •  
    • 4 mesaje
    2 Oct 2014, 20:21
    0 3
    Oana cum te simti dupa operatia de largire a uretrei ? Probabil ca si eu trebuie sa fac
  •  
    • 735 mesaje
    2 Oct 2014, 20:36
    0 1
    oana76 said:Anestezia totala implica mai multe chestii si te cam complici pentru un nimic. Adica nu trebuie sa mananci cu cel putin 12 ore inainte, sa nu iei medicamente pe baza de aspirina inainte de operatie cu o saptamana, recuperarea este mai lenta (de, ca dupa anestezie totala).

Citoscopia in sine dureaza cateva minute. Iti baga un tub cu camera in capat pe uretra, ajunge in vezica si se uita pe acolo sa vada daca e ceva in neregula.

A doua oara doctorul mi-a propus sa fac citoscopia la cabinet la el, fara anestezie totala, ci locala spunandu-mi ca multe femei fac lucrul asta. M-a durut dar sincer a durat prea putin ca sa merite toata tevatura aia cu anestezia totala. M-am ridicat de pe masa aia si m-am dus...inapoi la serviciu
    Insa mi-a spus ca daca as fi insistat pentru totala, asa ar fi facut.

Trebuie sa iti mai spun ca prima operatie a implicat si largirea uretrei, lucru cica la fel de simplu ca citoscopia.
    Si mai trebuie sa iti spun ca nu sunt in Romania. Astia pe aici sunt f maleabili si nu vor sa te doara nimic.
    In Romania s-ar putea sa fie altfel si sa iti rada in nas ca vrei anestezie totala...
    Vorbeste cu medicul tau si vezi daca iti ofera si varianta de anestezie totala

Bravo, Oana!