Gravidute unde sunteti???
-
0 0Dragele mele gravidute, ce faceti voi acum vreti sa va bucurati doar voi de minunea de a avea un sufletel in burtica?
Noi deja am ajuns la sapte luni si jumatate ...mai avem putin! Putin dar ...cred ca e perioada cea mai grea!! Adica atat perioada cat si eu sunt grea! AM ajuns la fabuloasa greutate de 74,5 kg
...de la 58 si perioada in care se depune cel mai mult abia vine!!! Dar nu-i bai...bebe sa fie sanatos ...sa aiba plamanii sanatosi ca o sa ma tina la cura de slabire vrand nevrand
. Oricum ma simt ca o ....Fulga sa fiu sincera 
Probleme nu sunt...decat starea asta de oboseala si cheful de a face ceva pe care il am si care mi se taie in momentul in care observ ca...nu mai pot!!!
Constat acum ca legile batranului Murphy functioneaza perfect!!! Tocmai acum cand imi e atat de greu sa ma aplec...sunt mai neindemanatica decat niciodata...toate imi pica pe jos
.
In rest totul ok...astept sa stiu si despre voi!
Pupici pe burtici! -
Buna! Tocmai am deschis si eu un topic privind gravidutele la "divertisment" - "Gravidutele anului 2005", ce zici?
Eu sunt abia la inceput, bebe al meu are abia 7 saptamani, avem cale lunga de strabatut, dar abia astept sa-l simt cum misca si abia astept sa-l vad, sunt super fericita
.
Te pup.
Roxi. -
Buna fetelor
Si felicitari pentru bebelusii vostrii.
Sper peste o saptamana sa ma pot bucura si eu de minunea asta si sa aflu ca sunt gravida.Pana atunci sper in fiecare zi sa nu-mi vina ciclul.
Voi ati avut simptome inainte de a afla?
Pe mine au inceput sa ma doara sanii ca inainte de menstruatie dar sper sa am un bebe in burtica. La voi cum a fost?
Ati avut astfel de simptome?
Va pup pe toate si sper sa ma alatur si eu in curand! -
elizza ce ma bucur!!! Sper sa fie bebe in burtica!!! Eu pot sa spun ca la inceput mi-a intarziat menstruatia o saptamana dupa care am avut o mica scurgere asemanatoare timp de aproape doua zile..ma dureau sanii ingrozitor si se facusera mai mari ca niciodata. Si aveam pofte!!! As fi mancat in continuu ciocolata cu almendre si salata de rosii cu ton si salata verde si maioneza...si imi era atat de rau apoi.....
ulterior am aflat de unde veneau poftele astea nebune.
Pupici si...tine-ne la curent! -
Eu am cam 7 saptamani si am impresia ca am racit. Ce sa fac?
In alta ordine de idei, eu am banuit ca sunt insarcinata inainte sa-mi intarzie ciclu (am facut testul dupa 3 zile de intarziere si a iesit pozitiv! mai multe griji mi-a facut doctorita, ca nu vede nimic, ca testul ei e negativ si ca oricum multe sarcini se pierd in primele 3 luni, si inca tremur) pentru ca avea niste dureri in sani de credeam ca mor si pielea de pe sani devenise transparenta si se vedeau venele albastre.
Ma simt extrem de obosita si am mici probleme cu mancarea, dar cea mai grea problema e somnul. Ca desi sunt obosita din cauza stresului cu munca, nu pot dormi din cauza grijilor cu munca. asa ca un superb cerc vicios, dar sper sa o scot la capat fara probleme.
Va urez o sarcina usoara si bebei sanatosi. -
Topicul cu gravidutze ramasese pe undeva in pagina 3. V-am scris si va intrebam dac a mai luat cineva tot'hema, adica ceva fier...
V-am promis ca va spun cand misca bebelica. MIIISSCCAAA!!! Cum beau cafea, cum imi da suturi!
Demult, auzisem o colega ca prima miscare a copilului e ca zbaterea unei aripi de porumbel.......?! Ei bine, a mea e clar ca o sa iasa karatista, ca e mai putin delicata si a inceput cu suturi.
Sa fim sanatoase! -
gravidutza m-ai facut sa rad! ma bucur ca deja ai o relatie cu karatista ta! Al meu cred ca o sa fie fotbalist! zic al meu pt ca eu asa simt ca o sa fie baiat! la ultima eco...adica la 4 luni mi s-a spus ca e fetita dar nu 100%...nu a vrut deloc sa departeze picioarele sa ne arate nimic...deci doc a presupus ca e fetita..acum...pe 22 o sa mergem din nou la eco si sigur o sa aflam ce e...ca doar acum avem 7 luni si jumatate 
cat despre intrebarea ta...eu ti-am raspuns si pe celallt topic...mie mi-a dat sa iau la inceput acid folic, si apoi din luna a 2-a maltofer-care e tot pe baza de acid folic dar contine si fier. fierul se prescrie in functie de rezultatul analizelor....banuiesc ca tu ai facut analize, nu? pt ca eu am lipsa de calciu si fier si de asta mi-a dat sa iau cate trei pastiule de maltofer pe zi.
pupici! -
Ceu, fetelor! Am ajuns si eu azi in sfarsit pe aici.
Marusca, papa lamaie cu miere pt. raceala si suna-ti medicul de familie. E cea mai buna solutie. Sper ca nu e o raceala urata. Multa sanatate.
Elizza, mie mi-a intarziat ciclul vreo 10 zile, apoi am avut o scurgere asemanatoare cu cilu, iar apoi s-a oprit si ... bebe!!!
Sa auzim de bine si multa sanatate!
V-am pupacit!
Roxi. -
Si mie mi-a iesit lipsa de calciu si fier. Abia am intrat in luna a 5-a si mi-a dat doar fierul asta, pe care o sa ma apuc sa-l iau...Calciu cica-mi da mai tarziu.
Am luat deja 7 KG!!!Nu stiu cand...In primele 3 luni am luat 3 kg, apoi am crescut vazand cu ochii...Adevarul e ca am si lenevit; n-am mancat exagerat, dar stau f mult. Sper sa nu ma fac vreo balena incapabila sa nasca....
Nici bebelica mea nu a vrut sa ne arate la eco funduletul; ne-a zis ca e fetita, ca nu se vede nimic in plus....Si cum aveam pregatite nume de fete, a ramas ca e domnisoara. Mai vedem...
Acum ma duc sa-mi iau ceva haine, ca nu mai incap in NIMIC. Va pup. -
Buna fetelor si bebelusilor,
eu am fost ieri la gineco si mi-am vazut comoara cum dadea din manute,desi nu are decat 25,5 mm (am 9 saptamani de la ultimul ciclu). Totul pare bine, vad ca doctorita nu mi-a facut si testul de glicemie? De ce?
Si dupa ce m-a incantat cu mersul bine al sarcinii a inceput sa ma sperie cu tot felul de teste prenatale, care au drept scop determinarea defectelor cromozomiale, dar care pot produce avort la recoltarea probelor. Am discutat cu sotul meu si am hotarat ca totul e in mana Domnului si eu trebuie sa fiu fericita si sa nu ma gandesc la prostii.
Asa ca acum incerc sa ma destind si lenevesc de zor.
Multa sanatate si bebelusi sanatosi. Dumnezeu sa ne ocrotesca. -
hmmmmmmmmm
marusca eu as zice macar acum cat mai poti sa nu lenevesti....in ultimele luni numai asta o sa faci..
fa cat mai multa miscare...eu deja am ajuns la 75 de kg de la 58 (aoleooooooooooooooo!!) si mai am o luna si jumatate, perioada in care se zice ca se o sa se depuna cel mai mult deci .... mi-e groaza de cum voi arata...
de mancat nu mananc prea mult si incerc sa mananc cat mai multe fructe si laptic ( pt ca am lipsa de calciu, doc mi-a recomandat un litru ce lapte pe zi - iar daca nu ajung la litru..sa iau calciu) eu...prefer sa beau lapte si sa pap iaurturi...
deja imi este tare greu...mereu sunt obosita...uneori am unele contractii usoare daca stau mai mult in picioare...se zice ca e nornal.
graviduta...nici pe mine nu ma mai incape nimic...nici macar pantalonii pe care mi i-am facut prin luna a 5 a si pe care credeam...in inteligenta mea
ca o sa ii port pana voi naste
da´de unde...deja nu ma mai incap!!! deci daca iti cumperi ceva...sa fie ceva pe elastic...cat mai elastic!!! e bine totusi ca este vara si pot sa imi iau un tricoas din care sa imi iese burtica
tare nasol la noi aici este ca e foarte cald ..e moarte noaptea...
am luat un aparat de aer cond si dupa prima noapte m-a trezit cu infectie urinara si am facut apoi doua saptamani de tratament....maine am programare pt inca o tura de analize sa vedem daca e mai bine...eu ma simt mai bine dar nu pot spune ca e perfect...
hai ca iar am scris o gramada...mai scrieti si voi!! V-am pupat!
aaaaa scrieti si voi ce pofte mai aveti!! Mama ce idee haioasa am avut...cred ca am vocatie de kamikazee
-
Vai fetelor ce ma bucur pentru voi si bebelusii vostrii. Sa fiti sanatoase si va bucurati de ei.Multumesc si eu de raspunsuri.Ce va pot spune acum este ca eu sunt foarte agitata ca se apropie ziua cand trebuie sa-mi vina si mi-e frica ca-mi vine....Stau cu o spaima in suflet si ma rog in fiecare seara sa am un bebe. Il tot astept de vreo 4 luni si deja incep sa ma ingrijorez stiind ca exact in zilele de fertilitate maxina am incercat sa-l concep.
Va pup pe toate si va tin la curent in curand. -
Eliza, nu esti singura pe aici; unele dintre noi au mai trecut prin asta. vreo 5 ani de asteptare si cel putin indoieli cum ti se pare? Ai rabdare, ca bebelusii merg incet si vin cand vor ei!
(la unele dintre noi...)
Inainte de a face tratamente am luat vitamine prenatale cu acid folic, ca sa previn problemele lui bebe. Da bebe n-a venit atunci, ci ceva mai tarziu. Ma gandesc ca macar spina bifida nu va avea...Eu mi/am zis ca voi face teste pentru depistarea malformatiilor si etc si chiar am facut rost de un nr de telefon de la un cabinet care face ecografii incepand cu sapt. 14, special pentru depistarea malformatiilor fetale. Dar, acum, cu telefonul pe hartie, ma intreb ce as face daca mi/ar spune ca la eco nu e totul ok. Nici nu e sigur 100%, ca orice investigatie. Am ales sa nu fac nimic si sper sa nu i se intample tocmai copilasului meu mult asteptat ceva.
Uite, acum realizez: azi intru in saptamana 21, deci am trecut de jumatate!!!!!! Ma duc la "parinti" sa vad ce-i mai creste saptamana viitoare! -
draga gravidutza, eu te sfatuiesc sa iti faci testele. sa fii optimista si vei vedea ca vor iesi bine. si din acel moment vei fi cea mai fericita femeie din lume. eu am deja 30 saptamani, nu prea mai am rabdare pana imi vad puiul dar, pe de alta parte, imi doresc sa stea acolo cat ii trebuie lui pana se face mare, am facut o gramada de teste, ale lui au iesit bine, ale mele nu toate dar incerc sa gandesc pozitiv si sa nu-l influentez, desi viata e asa cum e si nici macar acolo nu e iertat de suparari (indirect, cand ne mai suparam noi, mai plangem, credeti ca ei nu simt in burtica?). sa mergi la 24 sapt sa iti faci echo morfo-fetala, vei fi foarte incantata de ce vei vedea. sa ne povestesti cum a fost. revin si iti mai povestesc si despre noi. sanatate!
-
elizza...sper sa vina barza!!! sa stii ca eu cred ca ultima data cand mi-a venit menstruatia, pe 27 decembrie (cu intarziere de o saptamana) eu cred ca mi-a venit peste sarcina pt ca a fost putin si cantitativ si ca timp...si eu ma rugam atunci ca nu vina...cat de dezamagita am fost cand am vazut ... dar stai linistita ca daca nu e luna asta...sigurr va fi luna ce vine
si mai voiam sa va spun fetelor ca pe ¨parinti¨ daca va inscrieti, primiti in fiecare saptamana ziarul gravidei...cu tot ceea ce se intampla in saptamana respectiva de sarcina...eu abia asteptsa vina ziua de luni sa citesc mailul sa vad ce-mi mai face bebita si ce sfaturi primeste mami si tati.
hai ca v-am pupacit pe burtici! -
Fetelor, FACETI TESTELE! Am o colega, insarcinata cu al doilea copil, a aparut ceva la triplul test din sapt. 16, a facut amniocenteza(apropo, riscul de avort e de 0,5%), a iesit ca bb are Down, si in luna a 6 a i-a fost terminata sarcina, la alegerea ei. Va doriti copii sanatosi, handicapul e un calvar fara sfarsit pentru parintii neputinciosi!