Administrare anticonceptionale
-
0 0Evelor, nu de mult am inceput sa iau anticonceptionale si nu stiu daca in cele 7 zile de pauza pot avea contacte sexuale fara riscul aparitiei sarcinii. Va rog sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza. Mersi pentru raspunsuri.
-
draga mea, in pauza aceea de 7 zile ar trebui sa-ti apara asa zisa menstruatie, iar efectul anticonceptionalelor se mentine si in aceea perioada, asa ca poti sta fara griji.
sint si cazuri mai rare in care o sarcina se poate instala si in timpul administrarii anticonceptionalelor, insa nu e cazul sa te sperii, sint cazuri foarte izolate. asa ca da-i bataie, ca nu-i nici-o grija. -
este adevarat ca o pastiluta uitata te obliga sa fii precauta o saptamana????
eu aveam grija doar in ziua respectiva si de a doua zi stateam super linistita fara sa ma protejez in alt fel. va inreb pt ca am o senzatie ca am calcat pe bec si mi-e o frica de mor, dar stateam totusi linistita. acum am auzit ceva de genu asta si stau ca pe ace. va rog mult sa-mi dati un rasp. -
Pe prospect scrie modalitatea de administrare in cazul in care ai uitat sa iei una sau mai multe pilule. Din cate stiu eu, dar nu din experienta proprie, pot sa-ti spun ca administrarea in astfel de cazuri difera in functie de saptamana de administrare. Stiu ca in prima saptamana, daca uiti o pilula trebuie sa te protejezi 7 zile. Poate evele cu experienta stiu mai multe.
-
stie cineva de ce e mai bine sa iei pilulela contraceptiva seara ?
si eu am citit undeva ca e mai bine asa, dar nu stiu de ce.
eu le iau dimineata dupa cafea, inainte sa plec la servici. pt mine e cel mai sigur. in felul acesta sunt sigura ca le iau la aceeasi ora, n-am cum sa uit.
e contraindicat ?
daca stiti ceva in acest sens, va rog lamuriti-ma si pe mine.
pupici si o zi buna tuturor.