Sint la prima sarcina si sint speriata
-
0 0Imi doresc copilul asta de ani de zile si acum cind e pe drum (sint insarcinata in 7 saptamini) imi dau seama ca nu am cu cine sa discut aspectele practice ale unei sarcini. Doctorul mi-a prescris un tratament cu alilestrenol mi-a zis sa vin peste o saptamina si cam atit. Eu as vrea sa mai stiu citeceva din ce ma asteapta. Piticu` e cuminte si inafara de faptul ca daca nu ma adoarme instantaneu ma trezeste la 3 dimineata sa-i citesc ceva , nu ma deranjeaza cu nimic.Deci , daca vre-una dintre voi care a mai nascut si stie cam ce inseamna sa treci printr-o sarcina se indura si de mine... dati-mi un semn.
-
tratamentul cu alilestrenol se da doar daca ai iminenta de avort, sau risc de a pierde sarcina. atentie mare caci primele luni sunt foarte importante. trebuie sa dormi foarte mult, sa maninci bine, nu mult, dar sanatos, astfel incit sa asiguri fatului toate cele necesare. e musai sa maninci fructe si legume crude cit mai multe, lactate....important este sa iti faci analizele si sa vezi daca exista probleme, ca sa poti remedia. evita sa iei orice fel de medicament in afara de cele date de doctor, exista risc de malformatii, evita sporturile zbuciumate, este indicat sa inoti, sa te plimbi cit mai mult, trebuie sa bei lichide (apa, ceai, sucuri cit mai naturale-eventual fecute de tine in casa) sa combati constipatia....si neaparat sa ai dialoguri cit mai productive cu doctorul care te va asista la nastere. e indicat sa-ti cumperi si ceva carti in care sa citesti ce ai nevoie sa stii despre sarcina, nastere si copilul nou nascut.....
dar nu ai nici un fel de prietene sau colege care sa aiba copii si sa-ti impartaseasca din experienta lor?
oricum, bafta si nastere usoara! -
Sa-ti fie de bine draga mea !!!...venirea pe lume a unui copil este un
prilej de incantare .
Pai sa incerc sa-ti spun eu cate ceva ,chiar daca la
mine evenimentul asta a avut loc cu 9 ani in urma.Daca te simti bine si
nu ai stari de voma e perfect .Insomnii am avut si eu in lunile 6,7,8 tot la
3 noaptea ma trezeam si citeam ...ce altceva puteam sa fac ?
Daca vrei sa stii mai multe si sa te pregatesti pentru a fi o mama buna
cauta carti.Sunt in librarii ,este una "Mama si copilul "destul de buna .
Important este sa nu-ti faci griji ,totul decurge de la sine .O sa te mai
ingrasi un pic . O sa ai mai mult de munca ,trebuie sa oferi mai
mult dar MERITA ...cu siguranta .Maternitatea o sa-ti schimbe putin si modul
de a gandi ,o sa privesti viata intr-o alta lumina .
O sa intelegi ce-ti spun numai dupa ce o sa nasti si va trece ceva timp ,. -
Draga Capucino, felicitari! Cel mai bine ar fi sa ne intrebi tu ce vrei sa stii! Si eu iti pot recomanda un site extraordinar unde afli chiar tot si iti faci o multime de prietene in situatia ta (adica gravidute). Intra pe www. desprecopii.com si o sa ai o sarcina linistita si fericita! Numai bine!
-
Draga Capuccino,te felicit pentru sarcina ta si iti urez s-o duci cu bine la capat si sa nasti usor,sa ai un copil sanatos...si sa nu te lasi cuprinsa de spaima ,griji,oboseala si toate celelalte belele cu care se poate confrunta o mamica in devenire.Sa devina mama e cel mai minunat lucru care i se poate intampla unei femei,iti spun asta din proprie experienta!
Sfatul pe care ti-l pot da:gaseste-ti un medic bun,du-te cat mai des la consultatii ,fa-ti toate analizale si urmeaza cu sfintenie recomandarile medicului.Cumpara-ti din timp carti despre sarcina si cresterea copiilor si studiaza-le ca sa fii cat mai informata.Nu lua nici un medicament fara sa-ti intrebi mai intai medicul.Si nu in ultimul rand,fii cat mai optimista si relaxata.
Multa sanatate si te rog sa ne tii la curent cu evolutia sarcinii. -
CAPUCINO,eu am nascut cu cezariana pe 3 aprilie 2002 doi baietei gemeni. Sarcina mea a fost foarte buna fara nici un fel de complicatii. S-au nascut 2405gr si 3030gr. Am luat 25kg si deja am din nou kg dinainte de sarcina.Ceea ce am invatat eu e ca cel mai corect e sa asculti doar ce i-ti spune docturul tau! Noi i-ti putem spune doar cum a fost sarcina noastra,dar fiecare are alt organism. Nu-ti face probleme,fi calma si totul se va termina cu bine. Locuiesti in Romania? Astept mesaj...