hai sa ne lasam de fumat!
-
0 0fetelor m-am apucat de fumat in liceu...era ceva "cool" dar acum este doar o dependeta pe care o regret...si mi-e tare greu sa renunt la chestiutele astea care scot fum....cine e cu mine?
-
Pai da, e greu sa te lasi si e la fel de greu sa nu te reapuci. eu m-am lasat 6 luni, dupa care am reinceput sa fumez. Tata s-a lasat de fumat acum 4 ani, dupa ce o viata a fumat ca un turc si inca viseaza ca aprinde tigara... E greu. Si hai sa zicem ca ne lasam, dar mergem si la sala si tinem si regim? Ca o sa punem intre 3 si 5 kg in primele luni. Ce ziceti?
-
Evelor, tare ma bucur sa vad ca vreti sa renuntati la viciul acesta ucigator. Eu am un an si 4 luni de cand nu mai fumez si tare bine imi e. Am pus cam 2 kg, dar nu in primele luni, ci cam dupa un an, motiv pentru care eu nu dau vina pe "lasatul de fumat" si cred ca doar am mancat eu mai mult.
Fumasem timp de 6 ani... m-a lovit dragostea (de un nefumator) si independenta financiara, care m-a convins ca banii mei pot avea directii mai utile. Nu a fost usor, dar se poate.
Cititi cat de mult puteti... carti, internet... planificati-va sa va lasati de fumat gandindu-va ca e unul din cei mai importanti pasi din viata voastra (va imbunatatiti sanatatea, viitorul, look-ul, prezenta, relatiile cu ceilalti, influentati pozitiv pe cei din jur)... gasiti toate motivele din lume... renuntati la fumat pentru voi insiva, si nu pentru altii... recompensati-va din banii economisiti pe tigari cu lucruri pe care le meritati (cosmetice, bijuterii...)...
Nimic nu este imposibil... apoi, cautati prieteni in aceeasi situatie, care va inteleg prin ce treceti... daca nu ii aveti in preajma voastra, mergeti pe internet... Eu am folosit www.quitnet.com .... si pot declara cu cea mai mare sinceritate ca m-a ajutat mai mult decat visam... Sunt multe site-uri si grupuri... important e sa vrei...
Bafta multa fetelor si felicitari ca v-ati gandit macar la asta !!! -
Eveeeeeeeeelor, va pup. Credeam ca nu va mai gasesc: de 3 luni nu mai fumez si a devenit chinuitor.
M-am lasat dupa o pneumonie dubla si in urma unei analize care a demonstrat ca mai respiram doar 60 la suta. Ingrozitor...
Lasati-va si voi de fumat: eu chiar am slabit pentru ca mancarea are gust mai bun si ma satur mai repede. -
i-mi doresc sa ma las de fumat, dar este foarte greu..
trebuie foarte multa ambitie.
o vedeta spunea o data ca pofta de tigara dureaza doar 5 minute. deci, atunci cand iti vine pofta de fumat de chinui 5 minute si dupa aceea trece. asta o perioada.. si dupa aceea nu mai ai dorinta de fumat.vorbe....in realitate este foarte greu, dar cred ca cu multa ambitie, vointa se poate -
Nu mai fumez de TREI ANI!
Am fumat timp de 12 ani.
Am inceput sa fumez cand eram in clasa a XI-a pt ca era ceva...tare. Am inceput cu o tigara pufaita si am tot continuat pana cand am atins apogeul in studentie, in anul doi, cand am suferit si o deceptie in dragoste - ajunsesem la doua pachete pe zi. Treptat, treptat le-am mai scazut si chiar ajunsesem sa cred ca ma pot lasa de fumat oricand voiam... dar nu voiam. FALS.
Ceea ce m-a ajutat a fost ca si sotul meu renuntase la tigari cu 3 luni inaintea mea. Asa ca dimineata la cafea nu mai aveam partener de fumat, la servici am cautat sa-mi ocup timpii morti ca sa nu am tendinta sa ies pe hol la fumat, iar de banii economisiti am inceput sa-mi cumpar carti. Eu zic ca a meritat: am scapat de "mustatile galbene" de la fum , am scapat de obiceiul suparator de a-mi drege glasul tot timpul si am scapat si de momentele de nervi ca e dimineata si cafeaua e calda si nu s-a deschis buticul din fata blocului sa-mi cumpar tigari, ca am terminat aseara tot pachetul.
Pentru sotul meu motivatia de a se lasa de fumat a fost si mai interesanta. Ne cumparasem o Dacia Supernova si a avut o revelatie: la fiecare pachet de tigari cumparat le "baga" un litru de benzina celor de la Philip Moris; si ei umblau prin oras cu Volkswagen!
Concluzia: cautati o motivatie puternica si perseverati! Stiu ca nu e usor, dar merita sa faceti toate eforturile! BAFTA! -
Bey, eu nu stiu ce metabolism aveti voi, de v-ati lasat si nu v-ati ingrasat (sau ati pus numai 2-3 kg pe voi). Eu una am pus 12 kg in 2 luni 1/2
, asta facand si sport ca disperata (si nu trageam de fiare, deci nu faceam nimic pt. masa) si mancand un pic mai mult, dar stateam tot timpul cu calculatorul langa mine sa-mi numar procentele de grasime din mancare, mancam numai carbohidrati "buni"...
Trebuie sa recunosc ca mi-e o ciuda de mor cand le aud pe altele ca "nu m-am ingrasat deloc"