metoda calendarului

•  
    4 Aug 2005, 11:02
    0 0
    buna fetelor !

stie cumva cineva dintre voi mai multe detalii despre aceasta metoda ?? stiu cate ceva ... dar nu sunt sigura de informatiile pe care le am ... plus ca nu prea pot s-o intreb pe mama in legatura cu aceasta metoda ... asa ca ... daca stiti ceva , va multumesc de pe-acuma pentru informatii ...

va pup pe toate !!
  •  
    • 3 mesaje
    4 Aug 2005, 12:22
    0 0
    Nu stie nimeni nimic legat de acest subiect?Pt ca ma intereseaza si pe mine...
  •  
    • 635 mesaje
    4 Aug 2005, 12:57
    0 0
    cauta in topicurile precedente. recent s-a discutat, a fost si un link fain postat
  •  
    • 445 mesaje
    4 Aug 2005, 13:03
    0 0
    Search pe Google si gasesti cate linkuri vrei. Dar de ce tineti sa folositi metoda asta? E cea mai nesigura din toate punctele de vedere...
  •  
    • 51 mesaje
    4 Aug 2005, 23:15
    0 0
    daca nu ai gasit materiale edificatoare cu privire la acest subiect te pot lamuri eu.
    in primul rand trebuie sa calculezi care este intervalul unni ciclu(prima zi e ziua in care iti vine).
    ovulatia dureaza in jur de cinci zile undeva la mijlocul intervalului. pt. calculul perioadei fertile se adauga 3 zile inainte(perioada in care spermatozoizii pot supravietui) si o zi dupa )in cazul in care ovulatia a intarziat o zi.
    in general, e bine de stiut ca ultima prioada infertila, e pentru toate cazurile de 10 zile.
    pt un ciclu de 28 de zile perioada fertila e intre ziua a 10-a si a18-a inclusiv.
    pt unul de 29 de zile intre zilele 11-19, pt 30 12-20
    practic, ca sa afli prima zi de fertilitate scazi 19 din totalul zilelor. deci ca idee 9 zile suntem potential fertile iar restul nu.
    pentru raporturi sexuale neprotejate, eu personal nu recomand aceasta metoda.
    e bine totusi sa tii cont de perioadele fertile ca sa folositi atunci metode suplimentare de protectie.
  •  
    5 Aug 2005, 08:15
    0 0
    multumesc mult fetelor ... stiam si eu de perioada fertila , numai ca eu hotarasem ca dintr-a 10 pana-ntr-a 20-a zi e perioada fertila ...

nu prea vreau sa iau anticonceptioanale ... am auzit prea multe fete care au avut probleme din cauza lor , si pana nu merg la un medic endocrinolog sa-mi fac niste analize , nu vreau sa-mi recomande nimeni nimic ... pentru ca tin prea mult la faptul ca vreau sa am un copil sanatos si o viata sanatoasa sa-l cresc ...
    ahh...am 19 ani , doar la inceputul vietii sexuale ...

s-aveti o viata linistita si fericita !!
  •  
    • 22 mesaje
    5 Aug 2005, 12:27
    0 0
    Hai sa-ti spun si eu ce stiu. Eu am folosit un an metoda calendarului. Am citit undeva ca de fapt numai 24 de ore sunt in care se fecundeaza ovulul.
    Eu am ciclu intre 26-28 de zile. Si din ziua 10-pana in ziua 18 ma protejam.
    Si nu s-a intamplat niciodata nimic. Dar medicul meu ginecolog, Dr. Iliescu de la Filantropia daca stiti de el, mi-a spus ca intre ziua 12-14, in cazul meu trebuie sa actionez daca vreau un bebe. Deci cele mai periculoase zile alea sunt in cazul meu.
    Oricum intre ziua 10-18 sigur nu vei avea nici o problema.
    Va pup si succes!
  •  
    • 389 mesaje
    5 Aug 2005, 13:39
    0 0
    fata draga, sfatul meu este sa nu te bazezi pe calendar, mai ales ca nu esti maritata, si banuiesc ca nu ai nevoie de surprize.
    parerea mea este sa folosesti prezervativul, indiferent de situatie. asa esti protejata si de o sarcina si de alte boli.
    succes
  •  
    • 432 mesaje
    5 Aug 2005, 21:38
    0 0
    Hi,hi eu am ramas in afara ovulatiei!
    Si cat ma mai suparam cand al meu nu era acasa in perioada aia...
    Am tinut de mult metoda asta, dar nu as recomanda-o. As alege o metoda mai putin stressanta. Daca un sfert de creier e ocupat cu grija de a ramane sau nu, deja bucuria de a face dragoste e ciuntita. Si daca tot o facem...macar noi sa nu ne punem piedici.
    Plus ca, pentru fetele cu partener instabil sau pentru cele cu partener stabil, dar "plimbat" e recomandabil prezervativul. Numai dupa ce ai facut chiar si cea mai banala candidoza, iti dai seama cat de importanta e...sanatatea.