picioare uscate
-
4 Aug 2005, 05:360 0Nu stiu daca ati avut vreodeata senzatia asta ,de picioare uscate,vorbesc de laba piciorului.Sotul meu imi spune ca sunt nebuna insa efectiv uneori simt ca-mi iau foc,se si umfla si efectiv ma apuca nebunia din cauza ca le simt uscate.Un remediu care dureaza o secunda este sa le bag in apa rece insa nu pot dormi cu ele asa.De unde-mi vine starea asta???
Mi se intimpla foarte des,iar medicul ma privit neincrezator cand i-am spus .
Daca cineva se confrunta cu asa ceva va rog un sfat.
Multumesc -
4 Aug 2005, 18:38Ungete de cate ori poti cu o crema mentolata, de exemplu Indometacin sau orice alta crema racoritoare pt. picioare, le gasesti la orice farmacie.
-
4 Aug 2005, 19:46menta usuca mai tare, e usor astringenta (de-aia se si da la diaree), deci nu merge.
patesc si eu chestia asta, e de la retentia de apa --> hipotiroidie.
bea lichide usor diuretice (limonada facuta in casa, de ex.) si fa miscare - asta pune sangele in miscare, dreneaza apa si stimuleaza transpiratia in mod natural.
si, desigur, evita sa stai in curent, in calea ventilatorului, in aer conditionat... (
daca poti... ) ca aerul in miscare usuca pielea si mareste tendinta de retentie. -
5 Aug 2005, 21:43Uite ca mie mi se intampla asta, dar atat de rar ca nu mi-am facut griji. Intr-adevar, cand m-apuca, trebuie sa mi le bag in apa rece ca altfel ma isterizez; e o senzatie nasoala, ca atunci cand iti vine sa te scarpini si nu poti. Da-mi trece repede, repede si cine stie cand ma mai apuca...
Am auzit ca pielea uscata pe picioare (nu numai talpi), poate fi semn de hipotiroidie. Ce sa-ti zic, ca si eu iau ceva pentru tiroida, desi analizele-mi sunt bune? Poate te sperii degeaba.