si eu ma chinui cu adormitul
-
0 0Cand sunt foarte obosita nici nu se pune problema sa pot adormi iar cand sunt ok si ma pun si eu ca oamenii sa adorm ma chinui si iar ma chinui.
Imi trebuie poate 1 ora sa o pot face.
Ce ar trebui sa fac ca eu nu mai stiu.Pastilele nu cred ca sunt remediul cel mai bun,am luat si ceva pe baza de valeriana dar tot degeaba.
Va rog daca cineva stie ceva sa ma ajute si pe mine sa adorm. -
un pahar de lapte inainte de a adormi face minuni , de asemenea o cana de ceai de tei este foarte recomandata . eu una nu sunt adepta pastilelor , in primul rand cred si sunt sigura ca creaza dependenta , si dupa o perioada de timp nu isi mai fac efectul .
un sfat personal : nu mancati inainte cu 2-3 ore inainte de a va baga in pat si dsaca totusi vi se face foame incercati cu un frunct . mie imi face bine
va pup evelor
dana -
Nu sunt in masura sa-ti dau un sfat referitor la acest subiect ,dar te asigur ca pe caldurile astea nimeni nu poate adormi usor. Eu de la sarcina m-am ingrasat 11 kg. si simt ca nu pot respira noaptea. Am uitat sa va spun ca locuiesc la et. 10 si ziua se incinge smoala de pe bloc , iar noaptea simti ca te sufoci in casa.
-
Pai are, eu sunt un exemplu viu...aveam insomnii, ma trezeam dimineata mai obosita,nu mai eram buna de nimic, aveam in permanenta o stare de nervozitate,incepuse sa-mi cada si parul...si m-am dus si mi-am facut TOATE analizele.Mi s-a descoperit o hipertiroidie.M-ar interesa sa mai vb cu cineva despre asta.
-
Asa e, are legatura. Daca transpiri mult, daca ai mainile umede, simti ca nu ai vlaga si nu poti sa dormi... Plus constipatie cronica... Ar fi bine sa mergi la un medic. Nu e obligatoriu sa slabesti, iar oricare din simptomele enumerate poate lipsi. Poate fi o hipertiroidie, dar poate fi si o tiroida autoimuna. Nu strica niste analize.
-
Auch! Pai o parte din simptome le am de cand ma stiu. Imi transpira mainile si talpile foarte des, fie ca e iarna sau vara si problema constipatiei nu am reusit sa o rezolv.
De ceva vreme tot planuiam sa merg la un endocrinolog, dar nu am reusit sa ajung. O sa fac tot posibilul sa merg cat mai curand.
Imi puteti spune ce inseamna "tiroida autoimuna"? Poate suna ciudat, dar nu inteleg despre ce e vorba.
Va intreb toate astea ca sa stiu apoi ce anume sa ii spun medicului si ce intrebari sa ii adresez.
Multumesc tare mult. Pupici.
O seara excelenta tuturor! -
Referitor la cauzele tiroidei autoimune exista mai multe teorii. Nu intram in amanunte, cert e ca organismul percepe hormonii secretati de tiroida drept corpuri straine si ii anihileaza. De accea, simptomele clasice sunt cele de hipotiroidie. Logic, nu? In fine, daca vrei sa mergi la medic, poti sa il intrebi diverse lucruri DUPA ce stabileste el diagnosticul, numai pe baza unor analize. De obicei, se fac T1, T2 si TSH. Nu moare nimeni dintr-o boala de tiroida, dar tratamentul e foarte indepungat sau dureaza chiar toata viata. Cand spun tratament, nu va inchipuiti cine stie ce. E o pastila (sau poate doua) care trebuia luata zilnic, dimineata. Cam atat.
-
Antilopa, sunt intr-o mare ceata dupa ce am venit azi de la endocrinolog, mi-am luat azi rezultatele analizelor si au iesit perfecte..doctora a zis ca sunt un caz atipic...in doua saptamani de la o valoare a TSH 0,09 am ajuns la 0,56..mi-a zis sa incetez cu Tyrozolul.Totusi mai simt acel colier in jurul gatului.
-
Antilopa multumesc mult pentru explicatii. Am nevoie de informatii tocmai ca sa stiu ce sa ii explic medicului. Mi-au prins tare bine explicatiile pentru ca pana acum nu faceam legatura intre anumite stari ale mele si tiroida. Eu am luat si anticonceptionale o perioada pentru ca avusesem un chist ovarian si in iarna chiar mi-am facut niste analize si aparea o dereglare hormonala. Medicul ginecolog mi-a recomandat atunci din nou anticonceptionale, dar nu sunt impacata cu ideea de a le lua si de aceea planuiam sa merg si la un endocrinolog. Acum nu mai iau anticonceptionale de ceva vreme si daca mi-as face analize s-ar putea vedea rezultatele reale. Dar sunt si alte stari care imi apar, dupa cum spuneam si de aceea v-am intrebat pe voi anumite lucruri.
Inca o nelamurire: pentru tiroida se fac analize de sange? Ati putea sa-mi spuneti cam cat costa? Vreau sa stiu aproxoimativ, ca sa stiu cam la ce sa ma astept.
Mulrumesc tare mult si sper sa nu va suparati daca va mai bat la cap cu anumite lucruri.
Sper sa ajung la medic in curand si atunci o sa va spun ce si cum am rezolvat.
O seara excelenta va doresc si un sfarsit de saptamana la fel! Toate cele bune si multa sanatate! Pupici. Papa! -
Ma intreb: faptul ca de 3 luni merg la dentist sa aiba vreo legatura cu scaderea initiala a TSH-ului, doctora mi-a zis ca in stomatologie de folosesc substante dezinfectante pe baza de iod..Iar anticonceptionale nu mai iau de ani de zile..si, coincidenta sau nu,de cand cu tratamentul nu mi-a mai venit ciclul, iar posibilitatea unei sarcini se exclude.
Antilopa, tu cum stai?
Am un mail:stefantonov@yahoo.com -
Mariul, nu e o coincidenta (cred eu). Tratamentul cu iod poate induce o falsa hipertiroidie, motiv pentru care iti si lipseste menstruatia). Oricum, uitasem sa enumar printre simptomele bolilor de tiroida si menstrele neregulate (rar, pot lipsi cateva luni, mai ales in hipertiroidie, urmate de o menstra abundenta).
Eu stau... binisor sa zicem. Stabil, adica
Eu am o boala destul de rara, Sindromul Hashimoto se numeste dumnealui si va trebui sa iau pastile toata viata. Asta e. Nu se moare din asta, dupa cum spuneam
Sanatate tuturor... Aaaaa si mai e ceva haios. Cele care iau pastilute cu iod sau hormon tiroidian in timpul sarcinii au copii isteti. Asa se zice. Eu zic ca sunt numai agitati
Va pup. -
Servus fetele,
Sper ca sunteti bine. Eu tocmai am venit de la medic si sunt tare intoarsa pe dos.
In primul rand mi-a spus ca am gusa si s-a luat de mine ca nu stiam asta, de parca scrie pe gatul meu ca e vreo problema. Dar asta e, ce sa fac? Dupa aceea mi-a facut ecografie si mi-a descoperit doi noduli tiroidieni, dar nu a vrut sa imi spuna prea multe in rest. Am intrebat-o daca ar putea fi cancerigeni si mi-a spus ca nu crede, deoarece sunt mici. A spus ca imi va da tratament si mi-a dat si analize de sange de facut. Dar la acelea abia saptamana viitoare voi avea rezultatele, asa ca pana atunci va trebui sa astept. Sper din tot sufletul sa fie totul bine si sa se rezolve totul cu tratament. Si mi-a mai spus sa nu mai iau anticonceptionale. Oricum, acum trebuie sa astept rezultatele analizelor si dupa aceea imi va prescrie ea tratamentul. Sper sa fie totul bine. Nu stiu ce altceva sa spun. Voi ati trecut prin asa ceva? Care a fost situatia?
O seara linistita va doresc si multa sanatate! Pupici. Papa! -
Claditza, nu-ti face griji. Eu am noduli multi si mici de ani de zile. Important e sa nu se inmulteasca si sa nu se mareasca.Vei face tratament si da, pot fi cancerigeni daca evolutia lor nu e controlata. Ti-a facut, sper ecografie, nu? Nu avea de ce sa tipe la tine, ca nu aveai de unde sa stii. cred ca doamna doctor are probleme cu... tiroida
) De aceea e asa de nervoasa. Nu te speria. Nu e o veste buna, dar nici una haioasa nu. Oricum, pe langa tratamentul medicamentos exista si optiunea chirurgicala, daca nodulii tai vor creste. Si nu uita ca sunt numai doi... Eu ce sa mai zic... Lasa, ca ne facem noi bine. Va pup pe toate.