intrebare pt cunoscatoare
-
0 0am inceput pt prima data in viata mea sa iau pilula contraceptiva, novinette prescrisa de medicul ginecolog. mi-a spus sa iau 2 cutii si dupa mai vorbim. chestia e ca le iau din prima zi a menstruatiei iar pana acum(a 14-a zi) nu s-a oprit. e normal ? ar trebui sa ma duc la consult inainte sa incep urmatoarea folie sau sa astept?
p.s. am 26 de ani -
Amaelis , ce ti se intampla tie nu e prima data cand aud. Cea mai buna prietena a mea a patit acelasi lucru, dar cu Logest. Primele pilule pe care doctorul mi le-a recomandat mie au fost Novinette... si am avut sangerari toata luna... am fost la control si mi s-a spus ca trebuie sa termin folia... apoi mi-a dat Logest (de care eu eram speriata "din auzite")...iar acum am peste un an de cand iau Logest fara nici o problema. Eu te sfatuiesc sa continui folia pe care o ai... da un telefon la cabinetul doctorului si vezi cum planifici o intalnire acolo imediat dupa ce termini folia... s-ar putea ca organismul tau sa nu accepte aceste pilule... fiecare din noi e diferita... dar daca intrerupi folia consecintele ar putea fi putin mai dificile decat situatia de moment (dereglarea ciclului pe o perioada de cateva luni, cu sangerari frecvente intre menstre)... sper din tot sufletul sa se rezolve toate cat mai repede... Bafta !
-
Contraceptivele se pot lua fie din prima zi de ciclu,fie din prima duminica dupa ciclu,fie din a 7-a zi.Deci prescriptia medicului tau e corecta.
Insa,sangerarea nu e normala.Anticonceptionalele se prescriu de catre medic pt.fiecare persoana in parte .Nu putem generaliza si spune ca sunt ok fiindca mi-au fost mie ok.Pot merge pt.una foarte bine si la alta femeie sa dea reactii anapoda.
Te sfatuiesc sa mergi inapoi la medic si sa-i spui de sangereare.Eu am luat niste anticoncep.de genul asta si am patit la fel,le-am oprit imediat fiindca nu imi era bine.Indiferent ca le incepi in prima luna ele trebuie sa reduca cantitatea de sange,in nici un caz sa o mareasca.
Sfatul meu sincer:::mergi la medic .
Bafta -
va multumesc tuturor pentru sfaturi. ma bucur sa aud ca nu-s singura care a patit asa ceva. o sa termin folia si apoi o sa merg la doctor. imi e ra teama sa nu fie un fibrom sau altceva pt ca doctorita la care am fost nu mi-a facut nici un fel de investigatie inainte sa-mi prescrie novinette. m-a intrebat doar daca fumez si daca am avut cancere in familie. peste tot e la fel ?
-
Ce urasc eu medicii care dau pastile dupa ureche, fara sa fi facut macar un minim de analize. Mama lor!! Cum pot sa isi bata joc de pacienti in asemenea hal??!!
Au contracte cu firmele producatoare si atunci dau medicamente pe banda rulanta, fie ca unuia ii sunt bune sau nu. Banul sa iasa!
Ca sa revin...asa cum a mai spus o eva, unul dintre rolurile anticonceptionalelor este sa diminueze cantitatea de snage, in nici un caz sa o mareasca. Asa ca cel mai probabil tie nu iti sunt bune aceste anticonceptionale si cel mai bine ar fi sa ceri sfatul medicului. Nu astepta sa termini prima folie, ca sa nu faci o pauza prea mare intre o folie si alta. Poti discuta cu medicul, chiar daca nu mergi la control, doar ca sa sti ce ai de facut in continuare. Poate iti va da analize de facut sau mai stiu eu ce si atunci vei putea sa te misti rapid, imediat ce ai terminat prima folie. Iar intre timp te poti documenta pe diverse cai, ca sa afli cat mai multe despre anticonceptionale si efectele lor, avand in vedere ca nu ai mai luat asa ceva pana acum.
Multa sanatate iti doresc! -
hello ! remember me ?
am fost la doctorita mea si mi-a dat yasmin, dupa ce mi-a facut o ecografie intravaginala(nu stiu cum se cheama exact). se pare ca n-am probleme cu ovarele si nici cu uterul astfel incat problema era doar de la pastile. apropo, mi-a tinut sangerarea 25 de zile in total. si nu au fost 2 picaturi ci normal, ca la ciclu, cu dureri abdominale, de spate si tot tacamul. klumea, nu?
prospectul de la yasmin e foarte linistitor. cica nu numai ca nu te ingrasi dar si slabesti
, nu mai retii apa, gata cu balonarile si pielea seboreica. eu sper doar sa nu fiu pe "stop" si luna viitoare , ca-mi dau demisia.
prietenul meu zicea ca "intr-adevar abstinenta e cel mai bun mijloc contraceptiv, dar nu era nevoie sa ma chinui atata pt asta"
multa bafta evelor -
Personal nu sunt de acord cu contraceptivele,sunt hormoni sintetici care influenteaza intregul sistem hormonal,sistemul nervos,deci intregul organism,iar efectele in timp sunt devastatoare...eu m-am speriat cand am citit in carti de ginecologie exact efectele...si am decis ca nu doresc sa-mi distrug corpul...am luat si eu novynette vreo 3 luni mai demult si am avut ca efecte acnee,instabilitate emotionala(adica manifestari de sindrom premenstrual practic)
bineinteles problema la nivelul ovarelor doar s-a ameliorat ,iar cand am incetat sa mai iau pilule iar s-a agravat,pt ca tot ce e sintetic(orice medicament) inlatura efectul dar nu cauza. -
Eu iau anticonceptionale de 4 ani, n-am avut nici o pb pana cum. Le-am luat la redomandarea medicului ginecolog, dupa un set de analize si le-am luat din PRIMA ZI a ciclului menstrual!!! - asa mi-a spus medicul, asa scria si pe prospect.Probabil asta difera in functie de tipul pastilelor (eu iau Femoden) de aceea nu va mai grabiti sa dati sfaturi aiurea - k se iau din a 4-a sau a 5-a sau a 7-a zi!!