INTOLERANTA LA E-uri !
-
0 0In 1998 faceam o urticarie urita din motive... ramase necunoscute.
In 2002 de la o singura felie de salam de Sibiu, m-am umflat de parca intr-o ora ma ingrasasem de la 48 de kilograme la 80...
Acum o saptamina m-am potcovit cu o purpura egzematoasa de natura toxica... cu cu 1-2 zile inainte am mincat citeva felii de salam de Sibiu...
Culmea e ca nu ma imbolnavesc de la orice produs...
Dupa ultimul diagnostic am "descoperit America".
Am o intoleranta groaznica la tetrazina- E 102.
Mai rau e ca nu pe toate produsele sint scrise aditivii pusi in compozitie...
Noi de unde naiba sa stiu ce prostii baga producatorii in mincarea noastra?
Imi vine sa mor de nervi si de ... mincarimi in talpi...
A mai patit cineva asa ceva? -
Da, am patit si eu asa ceva. Incetul cu incetul am scos din alimentia noastra mezelurile de orice fel si cuburile tip knorr sau vegeta. Daca e nevoie sa adaug, totusi, condimente pentru ca asa le place alor mei, mie imi pun separat intr-o craticioara. Fiu-meu se mira de multe ori cat de bine ne putem descurca si fara mezeluri. Branzeturile si verdeturile au trecut pe primul loc.
-
Ira, e curios ca nu la toate mezelurile fac "minunatia" asta...
Cu ce produce CrisTim-ul nu am avut nici o singura data probleme.
Nu sintem mari consumatori de mezeluri; totusi, am ajuns sa imi fie frica de ce pun in farfurie din cind in cind ...
De doi ani cumpar salam de Sibiu de la metro-nu am avut probleme.
Pentru ca e atit de scump am presupus ca e si de buna calitate... dar am facut o presupunere gresita...
O singura data am luat din alta parte si m-am potcovit cu nenorocirea asta...
Cred ca ficatul meu e ca un balon...
Si eu am trecut pe fripturi reci in loc de mezeluri...
De la Knorr nu folosesc nimic, mai mult de la Maggi, iar conserve din comert nu cumpar ca le fac in casa, inclusiv zarzavatul pentru ciorbe, ca de muraturi, dulceturi s.a.m.d. nu mai vorbesc...
Am ajuns o obsedata: ma holbez la etichete de o mie de ori inainte de a cumpara, insa nu toti inscriu compozitia alimentelor...
Carne de la Billa nu mai cumpar: e tratata cu nitriti ca sa para mai "ochioasa".
Cremvustii- indiferent de unde sint cumparati-la fel, altfel ar avea o culoare gri-deloc apetisanta...
Aspartamul din produsele si sucurile "light" e cancerigen...
Magarii astia ne imbolnavesc pe banii nostri munciti...
Ma intreb daca e vorba de un copil cu asemenea alergii ce se intimpla... -
Myway, tot patitul e priceput...
Si nu e deloc placut sa te umpli de bube si sa te scarpini si sa dai o caruta de bani ca sa te faci bine...
Eu o saptamina nu m-am putut misca cum trebuie: mi s-au umflat picioarele, a trebuit sa imi iau papuci 40 desi eu port 37...
Din cauza faptului ca nu m-am putut incalta am umblat desculta pe gresie si am facut cistita: ciresica de pe tort...
Nu am putut munci: a trebuit si trebuie sa stau cu picioarele in sus, sa nu stau in picioare si nici pe scaun...
Noi ce vina avem sa suferim asa?
-
In legatura cu cremvurstii va povestesc o intamplare, care mi-a dat de gandit: anul trecut prin aprilie am cumparat niste cremvursti de de pui,de la Cris-Tim(4 buc) Stiam ca au produse bune. Erau la frigider, vroiam sa-i fierb mamei. Mama mea (fie iertata) era destul de bolnava (un inceput de Alzheimer). Cand am venit acasa din oras am gasit pe masa hartia in care erau impachetati cremvurstii. M-am gandit ca o fi fost fiica-mea pe-acasa si i-a mancat. Dupa vreo 2 saptamani, in camera in care statea mama,am cautat ceva intr-unul din sertarele biroului. Ce gasesc acolo..?? Cremvurstii, stafiditi! Am rupt unul, era roz inauntru, nu avea nici un miros de stricat, era doar uscat. Trist dar adevarat!
-
Ultima lista de E-uri
E-100 nepericulos
E-101 nepericulos
E-102 periculos
E-103 nepericulos
E-104 nepericulos
E-105 nepericulos
E-110 nepericulos
E-111 nepericulos
E-120 periculos
E-121 nepericulos
E-122 nepericulos
E-123 foarte cancerigen
E-124 periculos
E-125 nepericulos
E-126 nepericulos
E-127 nepericulos
E-130 nepericulos
E-131 cancerigen
E-132 nepericulos
E-140 nepericulos
E-141 nepericulos
E-142 cancerigen
E-150 nepericulos
E-151 nepericulos
E-152 nepericulos
E-153 modificari gastrice
E-160 nepericulos
E-161 nepericulos
E-162 nepericulos
E-163 nepericulos
E-170 nepericulos
E-174 nepericulos
E-175 nepericulos
E-180 nepericulos
E-181 nepericulos
E-200 nepericulos
E-201 nepericulos
E-202 nepericulos
E-203 nepericulos
E-210 cancerigen
E-211 cancerigen
E-212 cancerigen
E-213 cancerigen
E-214 cancerigen
E-215 cancerigen
E-216 cancerigen
E-217 cancerigen
E-220 distruge B12
E-221 modificari gastrice
E-222 modificari gastrice
E-223 modificari gastrice
E-224 modificari gastrice
E-226 modificari gastrice
E-230 periculos
E-232 periculos
E-233 periculos
E-236 nepericulos
E-237 nepericulos
E-238 nepericulos
E-239 cancerigen
E-240 tulburari
E-241 tulburari
E-250 periculos
E-251 periculos
E-252 periculos
E260panaE268 nepericulos
E-300 nepericulos
E301panaE309 nepericulos
E-311 periculos
E-312 periculos
E-320 colesterol
E-321 colesterol
E-322 nepericulos
E325...E327 nepericulos
E-330 cel mai cancerigen
E331...E337 nepericulos
E338...E341 modificari gastrice
E400...E404 nepericulos
E-406 nepericulos
E-407 modificari gastrice
E-408 nepericulos
E-410 nepericulos
E-411 nepericulos
E-413 nepericulos
E-414 nepericulos
E-420 nepericulos
E-421 nepericulos
E-422 nepericulos
E-440 nepericulos
E-450 modificari gastrice -
din cate stiu eu tartrazina e unul dintre celel mai cancerigene e-uri. romania cred ca e singur tara in care mai e legala folosirea ei. culmea e ca se afla in aproape toate preparatele din comert. am inteles ca e si in cola. romania e singur tara in care compania coca cola inca foloseste tartratiza in reteta de preparare.
-
Fetelor si eu sufar de acelasi lucru, odata de la ciocolata m-am umblut de bube parca fusesm urzicata pe tot corpul, si ce e comic ca nu poatesc chiar de la toate produsele.......oricum ma feresc sa mananc salamuri, conserve si sunt atenta la ce mananc, ma uit la data expirarii si la ce contine.....uneori renunt la orice bunatate daca nu sunt sigura pe ea......
-
De o luna si eu tot am o urticarie pe maini si pe picioare, de la o tocanita in care am pus si cativa carnaciori (cel putin asa cred). Cu greu mi-am dat seama de la ce aparuse, pt. ca mancam multe alimente diferite si e greu sa identifici de la care din alimente apare, mai ales ca bubitele continua sa apara inca cateva zile dupa ce elimini respectivul aliment. Acum evit complet de o luna orice mezel, ciocolata, cascavalul (si el are conservanti) si...sper sa nu mai imi apara bubite. Mananc numai carne de pui, legume, fructe, branza.