despre tampoanele interne
-
0 0Salut! sunt o novice in folosirea tampoanelor interne, de aceea as dori sa le adresez o intrebare veteranelor: se poate innota sau intra in apa in timp ce folosesti un tampon intern? multumesc
-
Sigur ca se poate innota si face orice vrei cu tampoanele interne. Important e sa nu abuzezi de ele.
Eu am fost ani de zile la innot si mergeam la bazin fara griji si in zilele de menstra.
Numa sa nu ajungi sa folosesti doar tampoane interne la ciclu, nu e sanatos, macar noaptea foloseste absorbante. -
pai in primul rand pentru ca nu elimini calumea sangele si ami ales cheagurile care nu se absorb, raman lipite de peretele ob-ului dar nu se absorb. astfel raman ore in sir in contact cu peretele vaginal si pot cauza rani sau infectii.
in al doilea rand se pare ca acel bumbac inalbit nu e tocmai sanatos. substanta cu care se inalbeste materialul din care e facut ob-ul se pare ca ar modifica flora vaginala (iara nu e bine).
ob-urile au fost permanenet foarte controversate (a fost perioada cand s-a retras de pe piata o gama pentru ca contineau o substanta care modifica perioada si fluxul ciclului pentru a folosi mai multe ob-uri). acum nu stiu ce sa iti zic, si eu am folosit din prima zi de ciclu (aprox 15 ani) si pana acum (am 25) si nu pot sa zic ca mi-a facut ceva rau. acum folosesc absorbante si doar la ocazii speciale ob-uri. -
haide mah carmelia, ce infectii ai facut tu de la ele?! eu folosesc tampoane interne de mai mult de 7 ani, chiar exclusiv de-astea si nu am patit nimic niciodata. analizele pe care mi le-am facut in tot acest timp ar fi detectat o problema, daca ar fi existat vreuna.
nu se poate compara confortul pe care ti-l ofera un tampon intern. si asta nu numai la bazin. -
Corect, Carmelia!
Exista un risc clar de infectii si trebuie sa fiti constiente de ele (cele care purtati numai tampoane interne). Normal ca nu toate femeile care le folosesc fac infectii, sunt si exceptii.
dar sa tii cheagurile alea de sange in tine pentru 3-4 ore nu e bine si, daca ai un sistem imunitar mai scazut, te-a luat gaia!
Eu le folosesc numai in caz de forta majora (la plaja sau cand inot). -
Nici eu nu le mai folosesc desi eram super multumita de protectie si senzatia (cum ca nu sunt la menstruatie). Apoi m-am trezit ca aveam o infectie si nu stiam de unde, apoi am vazut ca nu trebuie sa-l tii inauntru mai mult de 4-6 ore,lucru pe care nu stau sa-l cronometrez. Acum folosesc doar in cazuri de forta majora si am vazut ca nu mai am probleme.
-
si eu folosesc ob...pt ca altfel cred ca ar trebui sa stau doar la baie ca sa ma schimb...
iti ofera o protectie mai buna...si pt ceva mai mult timp..
si sincer...n-am stiut ca poti avea probleme de la ele...
pe viitor cred ca o sa fiu mai precauta..doar ca in timpul zilei ..mai ales ca eu lucrez intr-un colectiv de barbati mi-ar fi imposibil sa folosesc doar absorbantele obisnuite.
acuma ..ce sa zic...m-ati cam pus pe ganduri...