despre tampoanele interne

•  
    • 1 mesaje
    2 Aug 2005, 00:08
    0 0
    Salut! sunt o novice in folosirea tampoanelor interne, de aceea as dori sa le adresez o intrebare veteranelor: se poate innota sau intra in apa in timp ce folosesti un tampon intern? multumesc
  •  
    • 1478 mesaje
    2 Aug 2005, 05:38
    0 0
    sunt atat de ametita de somn si tantari ca am citit...termopane interne si nu stiam ce naiba mai sunt si astea
  •  
    • 635 mesaje
    2 Aug 2005, 08:38
    1 0
    Sigur ca se poate innota si face orice vrei cu tampoanele interne. Important e sa nu abuzezi de ele.
    Eu am fost ani de zile la innot si mergeam la bazin fara griji si in zilele de menstra.
    Numa sa nu ajungi sa folosesti doar tampoane interne la ciclu, nu e sanatos, macar noaptea foloseste absorbante.
  •  
    • 28 mesaje
    2 Aug 2005, 23:43
    0 0
    as vrea sa va intreb de ce nu sunt prea sanatoase tampoanele(sa le folosesti) ???
    de ce e mai bine sa le folosesti putin timp intr-o zi ???
    am tot auzit dar nu inteleg de ce!!!
  •  
    • 635 mesaje
    3 Aug 2005, 08:45
    0 0
    pai in primul rand pentru ca nu elimini calumea sangele si ami ales cheagurile care nu se absorb, raman lipite de peretele ob-ului dar nu se absorb. astfel raman ore in sir in contact cu peretele vaginal si pot cauza rani sau infectii.

in al doilea rand se pare ca acel bumbac inalbit nu e tocmai sanatos. substanta cu care se inalbeste materialul din care e facut ob-ul se pare ca ar modifica flora vaginala (iara nu e bine).

ob-urile au fost permanenet foarte controversate (a fost perioada cand s-a retras de pe piata o gama pentru ca contineau o substanta care modifica perioada si fluxul ciclului pentru a folosi mai multe ob-uri). acum nu stiu ce sa iti zic, si eu am folosit din prima zi de ciclu (aprox 15 ani) si pana acum (am 25) si nu pot sa zic ca mi-a facut ceva rau. acum folosesc absorbante si doar la ocazii speciale ob-uri.
  •  
    • 11438 mesaje
    3 Aug 2005, 08:52
    1 0
    nu sunt bune deloc...faci infectii la greu de la ele!!!!
  •  
    • 790 mesaje
    9 Aug 2005, 11:26
    0 0
    haide mah carmelia, ce infectii ai facut tu de la ele?! eu folosesc tampoane interne de mai mult de 7 ani, chiar exclusiv de-astea si nu am patit nimic niciodata. analizele pe care mi le-am facut in tot acest timp ar fi detectat o problema, daca ar fi existat vreuna.
    nu se poate compara confortul pe care ti-l ofera un tampon intern. si asta nu numai la bazin.
  •  
    • 1364 mesaje
    9 Aug 2005, 11:57
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1094 mesaje
    9 Aug 2005, 14:12
    0 0
    deci si din punctul meu de vedere OB urile sunt ok.
    eu folosesc in functie de flux mini la inceput si la sfarsit si normale sau super in rest. De peste 10 ani cred , si nu am avut nici cea mai mica problema vreodata.
  •  
    • 2039 mesaje
    9 Aug 2005, 16:00
    0 0
    Eu sunt de acord cu Carmelia. Ginecologul mi-a spus ca tampoanele interne reprezinta cauza nr. 1 a aparitiei cervicitelor(rana pe col), fiind de asemenea un factor favorizant pentru dezvoltatrea micozelor vaginale.
  •  
    • 11438 mesaje
    9 Aug 2005, 16:16
    0 0
    ai fost norocoasa, kappa...dar doamne fereste sa te prinda vreodata cu imunitatea scazuta atunci sa te tii...de la infectii urinare, la cervicite si chiar cancere...
    io m-am lecuit de ele de vreo 10 ani...
  •  
    • 1026 mesaje
    9 Aug 2005, 17:55
    0 0
    Corect, Carmelia!
    Exista un risc clar de infectii si trebuie sa fiti constiente de ele (cele care purtati numai tampoane interne). Normal ca nu toate femeile care le folosesc fac infectii, sunt si exceptii.

dar sa tii cheagurile alea de sange in tine pentru 3-4 ore nu e bine si, daca ai un sistem imunitar mai scazut, te-a luat gaia!
    Eu le folosesc numai in caz de forta majora (la plaja sau cand inot).
  •  
    • 982 mesaje
    9 Aug 2005, 21:37
    0 0
    Eu am folosit pe vremea cand ... nu aveam de ales. Trebuia sa folosesc "dubla protectie" ca sa rezist 2-3 ore cu "onoarea" nepatata. Normal ca nu sunt sanatoase, dar parca ai de ales uneori?
  •  
    • 318 mesaje
    10 Aug 2005, 02:22
    1 0
    Nici eu nu le mai folosesc desi eram super multumita de protectie si senzatia (cum ca nu sunt la menstruatie). Apoi m-am trezit ca aveam o infectie si nu stiam de unde, apoi am vazut ca nu trebuie sa-l tii inauntru mai mult de 4-6 ore,lucru pe care nu stau sa-l cronometrez. Acum folosesc doar in cazuri de forta majora si am vazut ca nu mai am probleme.
  •  
    • 11438 mesaje
    10 Aug 2005, 08:51
    0 0
    nu a zis nimeni sa nu le folositi ocazional (eu sa nu mai aud de ele, lua-le-ar draq cu cine le-o inventat)...dar este foarte periculos sa le folositi tot timpul...
  •  
    uka
    • 57 mesaje
    8 Sep 2005, 12:07
    0 0
    eu le folosesc d 5 ani si sunt super multumita, bine k mai alternez, dk de exemplu sunt acasa fol absorbante si noaptea tot absorbante dar in restul zilei ob-uri
  •  
    • 16 mesaje
    8 Sep 2005, 12:40
    0 0
    da, se poate intra in apa cu tamponul intern. ai grija totusi sa-l schimbi des, la 3-4 ore.
  •  
    • 242 mesaje
    8 Sep 2005, 12:46
    0 0
    si eu folosesc ob...pt ca altfel cred ca ar trebui sa stau doar la baie ca sa ma schimb...
    iti ofera o protectie mai buna...si pt ceva mai mult timp..
    si sincer...n-am stiut ca poti avea probleme de la ele...
    pe viitor cred ca o sa fiu mai precauta..doar ca in timpul zilei ..mai ales ca eu lucrez intr-un colectiv de barbati mi-ar fi imposibil sa folosesc doar absorbantele obisnuite.
    acuma ..ce sa zic...m-ati cam pus pe ganduri...