HEPATITA C

•  
    • 12 mesaje
    30 Iul 2005, 23:40
    0 0
    Buna !
    Am 37 de ani si de curand am fost diagnosticata cu hepatita c . Mi-au trebuit foarte multe zile pana sa gasesc ceva adrese unde sa pot obtine informatii despre aceasta boala si am constatat ca tocmai forumurile care au ca titlu sanatea nu trateaza deloc acest subiect care din pacate ne intereseza pe tot mai multi dintre noi .Aceasta boala ne pandeste pe toti in cabinetele in care inconstienta e la ea acasa .Din pacate nu pot sa stiu sigur care dintre ele e vinovat.Mi-e frica sa-mi mai duc copiii la stomatolog si nu numai.Ar trebui sa se faca campanii de informare a populatiei asupra riscurilor iar cei ce ar trebui sa verifice daca se respecta procedurile de sterilizare a instrumentarului medical sa fie mult mai exigenti.Mie aceasta neglijenta mi-a dat toata viata peste cap.Pentru cei care sunt deja bolnavi si doriti sa aflati mai mult despre hepatita c puteti sa aflati aici http://backrip.cogia.net/index.php
    Multa sanatate!gm.
  •  
    • 333 mesaje
    31 Iul 2005, 00:50
    0 0
    Poti intra pe acest site daca vrei sa mai stii ceva.

http://www.sanohep.gdd.ro/main.php?templ=tratament
  •  
    • 12 mesaje
    31 Iul 2005, 11:41
    0 0
    Buna!
    Am aflat intamplator ca am hepatita c.Sa va povestesc cum am aflat .Urma sa merg la un control la ginecolog ,mi-am facut o echografie asa ca sa nu ma duc cu mana goala.Aveam eu un fix sa-mi fac un echo total cam odata pe an.La echografie dimensiunea ficatului era in limite normale doar ca medicului i s–a parut ca as putea avea ceva grasime pe ficat.Alte probleme nu erau.Am mers la medicul de familie care mi-a recomandat sa fac mai multe analize.Toate au fost bune mai putin TGP=112, TGO=108
    Am repetat testele am avut acelasi rezultat si in plus mi-a iesit HCV=pozitiv.A fost una din cele mai urate zile din viata mea si am crezut ca totul s-a sfarsit.M-au luat in evidenta la spital si mi-au facut biopsia care nu a fost chiar asa de rea cum am crezut.Rezultatul nu a fost prea incurajator si se pare ca eram bolnava de mai bine de 10 ani sau mai mult.Biopsia :
    Scorul Knodell(HAI)
    Activitatea necrotico-inflamatoare( I+II+III)
    I .pice-meal+bridgingnecrose= 6
    II. degenerescenta intralobulara= 4
    III.inflamatie portala = 4
    Fibroza severa cu punti porto-portale si porto-centrale(3)
    Dg.Hepatita cronica c severa cu fibroza 3 cu tendinta cirogena

Scorul Ishack(A+B+C+D)
    A.pice-meal necrosis = 4
    B.necroza confluenta = 4
    C.necroza focala = 2
    D.inflamatie portala =4
    Fibroza severa cu expansiuni fibroase cu punti porto-portale si porto-centrale (4)
    Dg.Heptita cronicacu activitate necrotico inflamatorie gradul IV (14) stadiul III (4) cu tendinta cirogena.
    Pentru ca sunt la limita dintre hepatita si ciroza ca sa imi aprobe dosarul pentru tratament a fost nevoie sa fac si endoscopie ca sa se vada daca nu am varice esofagiene.Mi-au scazut transaminazele la tgo=56 si tgp=54 .Bilirubina=98,trombocite=146
    Astept rezultatul la viremiei si sper ca nu va dura prea mult pana incep tratamentul cu interferon.Daca persoana bolnava are asigurare medicala de stat(daca nu poate sa-si faca}tratamentul pentru hepatita e gratuit.Analizele pe care le-am facut eu au fost pentru dosarul pe care o sa-l depun la casa de asig pt obtinerea tratamentului.Ce am inteles eu despre hepatita pana acum e ca nu de gluma cu asa ceva.Stai linistit ca nu doare si virusul iti ataca ficatul in fiecare clipa.Pe mine nu m-a durut niciodata nimic si sunt in prag da ciroza.Nu mi-a placut niciodata sa manananc mancare grasa sau tocaturi si nu am baut alcool .Si totusi ficatul meu e varza.Asta nu inseamna ca suntem toti la fel.Fiecare e cu sansa si rezistenta lui.Iti doresc multa sanatate si daca esti interesata sa stii mai mult fa o vizita pe http://backrip.cogia.net/index.php
  •  
    • 451 mesaje
    31 Iul 2005, 16:04
    0 0
    Din cele traite pe pielea mea, va spun ca exista ginecologi care refolosesc manusile de unica folosinta, inclusiv in cabinetele particulare, desi e interzis. Pretul unei perechi de manusi e 5000. Datorita acestor nenorociti care fac economie la 5000 de lei noi riscam sa fim contaminate cu boli pe care la taram ani de zile dupa noi si le mai dam si la altii.
  •  
    • 28 mesaje
    31 Iul 2005, 23:01
    0 0
    eu urasc tara in care traim din cauza mizeriei in care traim,in principal !!!
    si cand merg la restaurante trebuie sa verific baia inainte de a-mi comanda mancare,deoarece dupa cum arata baia iti dai seama cum arata bucataria !!!sunteti de acord ???
    as avea o inrebare pt cele care sunt MAME:atunci cand voi fi gravida imi recomandati sa nasc acasa sau in spital(desi spitalul este casa mizeriei,nu as manca niciodata mancare de acolo ! ) ???
  •  
    • 333 mesaje
    1 Aug 2005, 01:21
    0 0
    ..........
  •  
    • 1478 mesaje
    1 Aug 2005, 12:21
    0 0
    Hepatita C este o infectie virala a ficatului care este împrastiata prin contact direct cu sângele unei persoane infectate si poate fi transmisa sexual.
    http://www.sexaz.ro/content/educatie-sexuala/boli-sexuale/prezervativ-bolile/boli-sexuale-hepatita-c.htm

http://www.sanatatea.com/boli.php?topic=boli&page=011

În acest numărÎn toată arhiva În numerele din 2005În numerele din 2004În numerele din 2003În numerele din 2002În întregul sit

TERAPIA ANTIVIRALĂ A HEPATITEI C RECURENTE POST-TRANSPLANT HEPATIC
    http://www.stetoscop.ro/arhiva/2003/14/impact.php

poate va ajuta
  •  
    • 12 mesaje
    1 Aug 2005, 16:00
    0 0
    Pentru cei cu hepatita c plaja nu este contraindicata daca celui bolnav nu ii face rau..Se va tine cont bineinteles de orele in care nici oamenii sanatosi nu ar trebui sa se expuna la soare.Informatii valoroase despre hepatita c se gasesc si pe http://backrip.cogia.net./index.php si pe roportal.ro
  •  
    • 28 mesaje
    1 Aug 2005, 17:24
    0 0
    va rog raspundeti-mi si la mesajul meu de mai sus !!!
    va multumesc
  •  
    • 12 mesaje
    1 Aug 2005, 18:25
    0 0
    Draga muchacha17 eu am doi copii si pe amandoi i-am nascut la spital.Conditiile sunt ca in Romania si totul tine de noroc.Cred ca exista clinici particulare in orasele mai mari dar nu exista garantie suta la suta ca acolo se sterilizeaza instrumentarul in mod corect.Ca in majoritatea cabinetelor primeaza banii si nu omul.Tragic e ca nu prea ai multe alternative.Sistemul sanitar e de doi lei .In loc sa aiba grija ca oamenii sa nu plece cu alte infectii dupa o interventie medicala prefera sa platesca peste un miliard pe an pentru un singur bolnav de hepatita c.Si suntem in jur de 2 milioane de romani inregistrati cu aceasta boala.Stiu ca prin alte tari din europa e mai bine asa ca daca poti si esti inca tanara ai putea sa nasti acolo.
  •  
    • 28 mesaje
    3 Aug 2005, 00:03
    0 0
    din pacate asta e...
    dar totusi care e diferenta daca nasti intr-un spital sau la tine acasa ???
    cu ce e mai bine daca nasti in jegul de spital decat aksa,cu ajutorul moaselor ???
  •  
    • 12 mesaje
    3 Aug 2005, 12:44
    0 0
    Nu ar fi nici o diferenta doar in cazul in care totul merge bine cu mama si cu copilul si nu exista complicatii care ar cere prezenta unui medic sau aparatura speciala.
  •  
    • 12 mesaje
    31 Ian 2006, 14:44
    0 0
    http://hepatita-c.myforum.ro este forumul unde gasesti toate informatiile legate de HEPATITA C :simptome,tratatament,efecte secundare ale tratamentului cu interferon.De asemenea este un loc de intalnire pentru prietenii si rudele celor bolnavi de hepatita c.
  •  
    • 1022 mesaje
    31 Ian 2006, 14:59
    0 0
    eu cunosc pe cineva care a avut si hep.B si C.Este medic stomatolog.A facut tratament cu interferon si s-a negativat.A facut apoi 4 copii sanatosi.
  •  
    • 1 mesaje
    31 Ian 2006, 16:13
    0 0
    Salut,
    Hepatita C, mda..., pai ai contactat boala pe cale sexuala, transfuzie sangvina sau la dentist(sunt din ce in ce mai multe cazuri).
    Ideea este ca nu trebuie sa disperi !
    Trebuie urmat atat tratamentul clasic alopat cu medicatie gen Interfereon cat si tratamente naturiste(cele cu un fundament real.....serioase).
    Atentie la partenerii sexuali, trebuie folosit prezervativul pentru a nu ii infesta si pe ei !
    Iti recomand un regim alimentar clasic de crutare a ficatului, ceai de Armurariu baut zilnic(3 cani infuzie) Liv52 2 comp de 3x/zi timp de 21 zie cu 10 zile pauza in cure succesive timp de 6 luni-1 an .
    ! Evita pe cat posibil excesul de vitamine (nu de minerale) intr o boala virala starea energetico metabolica trebuie tinuta la un nivel relativ scazut pentru a nu sustine proliferarea virala !!!
    Consuma varza ,sfecla rosie, patrunjel si radacinoase, peste .
    Somn de noapte de cam 10 ore si indicat si 1 ora relaxare la pat dupa amiaza !
    Curaj si multa Sanatate !

Lucian- terapeut Rm.Valcea
  •  
    • 9 mesaje
    28 Feb 2006, 13:32
    0 0
    Daca revii la mesajul asta si "ma vezi",te rog scrie-mi pe adresa eia3a@yahoo.com,sa vb despre asta,ca ma intereseaza niste amnaunte! TE ROG!