pastile spirulina

•  
    • 387 mesaje
    29 Iul 2005, 22:53
    0 0
    salut fetelor am auzit ca pastilele cu spirulina sunt bune si as vrea sa v-a intreb daca a lut cineva aceste pastile si ce efecte a avut. astept si eu raspunsuri. pupici.
  •  
    • 13 mesaje
    30 Iul 2005, 12:04
    1 0
    Buna Ada!Da,eu iau spirulina de aproape patru luni dar cu mici pauze, ptr imunitate si ingrasat (cica ar fi buna si ptr slabit)...De ingrasat nu m-am ingrasat dar ma simt mult mai in forma si mi-a reglat digestia.Apropo,de ce nu incerci catinofort?Cica este mult mai bun si contine si spirulina si ulei de catina.
    Te pup!
  •  
    • 31 mesaje
    30 Iul 2005, 12:45
    0 0
    Eu iau de cativa ani spirulina, bineinteles ca nu continuu, ci cu pauze. Am tahicardie de la 17 ani (acum am 31) si nimeni nu a descoperit de la ce este, la inima nu am nimic, la tiroida nimic, la suprarenale nimic, sistemul neurovegetativ sta destul de bine...cert este ca am pulsul intre 90 si 120 de batai pe minut. Din tot ce am incercat spirulina este singura care mi-a scazut pulsul, adica ajung si eu la 78, maxim 85 de batai pe minut. Atunci cand este foarte cald imi e groaznic de rau, pur si simplu simt ca ma preling si tot spirulina este cea care ma ajuta sa functionez ca un om normal.De racit nu racesc aproape deloc (o singura data in ultimii 8 ani) ... pe scurt, la mine spirulina chiar a avut efect. Iti recomand sa iei 3 pastile de 500 mg de 3 ori pe zi (in total 9 pastile) cu o jumatate de ora inainte de masa. Am citit mai demult o brosura a celor de la Hofigal si spuneau ca pentru slabit se recomanda administrarea cu o ora inainte de masa, pentru pastrarea greutatii corporale se ia spirulina cu o jumatate de ora inainte de masa si pentru curele de ingrasare o iei imediat cum termini de mancat. Daca vrei sa vezi rezultate trebuie sa iei cel putin 3-4 luni, recomandabil ar fi sa iei 6 luni de zile. Iei o luna de zile, dupa care timp de 10 zile continui doar cu o doza de intretinere (doar o pastila pe zi, recomandabil una de 200 sau de 400 mg).
    Astea au fost efectele la mine, altcineva poate ca nu a fost multumit. Daca vrei sa incerci, eu iti recomand ori spirulina de la Walmark (au o promotie in care iei un tub de 100 pastile + un tub de 30 pastile la 340 000 lei vechi) ori cea de la Hofigal. Mie mi-au fost bune amandoua.
    P.S. Pentru imunitate chiar este foarte bun uleiul de catina.
  •  
    • 12 mesaje
    31 Iul 2005, 09:20
    0 0
    Draga Shine ce tratament faci pentru tahicardie /alopat/,si eu am aceasta boala de6 ani si iau metoprolol de 50mg/1zi,dar tot nu ma simt bine .Medicul cardiolog a zis ca n-am nimic la inima dar nici nu pot renunta la tratament nici macar o zi.Zici ca spirulina ar fi buna pt. tahicardie?MERSI MULT
  •  
    • 31 mesaje
    31 Iul 2005, 14:24
    0 0
    @tdidi
    In afara de spirulina nu mai iau absolut nimic, dar de 7 ani nu beau decat cafea fara cofeina (si asta facuta foarte slab, la filtru), incerc sa fumez cat mai putin, am perioade in care am reusit sa ma las de fumat...si cam atat. Tratamente am facut destule, dar au trecut ani de atunci si nu mai stiu exact ce pastile mi se recomandasera. Acum, la 31 de ani ma simt mai bine decat la 17. Ce sa-ti spun, daca inca nu ti-ai facut analizele de tiroida (si parca mi s-au mai recomandat ceva analize hormonale) ar cam trebui sa le faci. Stiu ca si suprarenalele pot sa dea impresia unor boli de inima; mama mea a facut timp de 10 ani de zile tratament intens pentru hipertensiune si tahicardie, dar de fapt, dupa nenumarate investigatii i-au descoperit o tumoare la una din suprarenale. S-a operat, a trebuit ca suprarenala respectiva sa fie scoasa cu tot cu tumoare, dar de atunci au trecut 4 ani si ea se simte excelent. Imediat dupa operatie i s-a stabilizat tensiunea (acum are 11 cu 7) si pulsul (maxim 90, dar nu reuseste sa se lase de fumat). Daca inca nu ti-ai facut toate investigatiile eu zic sa te apuci sa le faci, degeaba iei medicamente pt tahicadie daca nu tratezi cauza bolii. Echografie la inima ti-ai facut?
    Asa cum ti-am zis, daca iau 3 pastile spirulina/ de 3 ori pe zi eu una nu am nici o problema. Incearca si tu, rau nu are cum sa-ti faca. Fa macar o cura de o luna de zile si vezi cum te simti dupa aceea. Inecearca sa te duci la un doctor cardiolog bun, nu te lasa pe mana oricarui incompetent plictisit de viata. Am o prietena care niciodata nu a baut cafea, nu a fumat, la ora 10 seara e un pat, nu mananca aiurea si cu toate astea are tensiunea undeva intre 18 cu 9 si 20 cu 10. A avut si puseuri in care tensiunea i-a crescut pana la 24, 25. Ideea este ca ea are acum 30 de ani si problemele astea de sanatate au inceput de pe la 18 ani. S-a dus la toate somitatile posibile, nimeni nu i-a gasit nimic la inima, analizele hormonale sunt perfecte, tiroida este in regula, doctorii o iau, o analizeaza pe toate partile, se minuneaza cum de nu i-a gasit nimeni cauza bolii...dar la sfarsit toti dau din umeri si zic ca "asta e", asa e ea! Iti dai seama ca e imposibil, la un moment dat, dupa ce ii facusera cam tot ce se putea, cand pana si coronarografia iesise bine, incepusera sa banuiasca ca are ceva la suprarenale. I-au facut tomografie, dar au facut-o fara substante de constrast, asa ca nu i-a iesit nimic. Ti-am povestit toate astea pentru ca sa intelegi ca primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa investighezi tot ce ar putea sa iti produca tahicardia; daca toate analizele iti ies bine, atunci nu stiu ce ai putea face, poate un homeopat ar putea sa te ajute.
    Incearca cura cu spirulina, vezi cum te simti, du-te la un doctor care sa iti spuna ce analize trebuie sa faci...dupa aceea ai sa vezi exact cum sta treaba si ai sa poti stabili exact ce si cum ai de facut.
    Multa sanatate!
  •  
    Rin
    • 32 mesaje
    6 Aug 2005, 23:17
    0 0
    Spirulina Detalii

Algele sunt plante cu structura simpla, care traiesc mai ales in mediul acvatic. Contin mult mai multe vitamine si substante minerale decat majoritatea alimentelor traditionale si, din aceasta cauza, de multi ani se folosesc, alaturi de Laminaria (o alta planta acvatica), pe port de supliment terapeutic natural.

Dintre algele de diverse tipuri se evidentiaza in mod deosebit Spirulina Max (algele verzi-albastrui) si Chiarella (algele de smarald). Cele doua alge constituie un material hranitor cu o compozitie ideala. 40-60% din substanta uscata a acestora este constituita din molecule proteice mici si usor digerabile.

Datorita continutului proteic foarte ridicat sunt indicate in alimentatia vegetarienilor, pentru completarea necesarului de aminoacizi.

Prin continutul deosebit de bogat in saruri minerale si oligoelemente, algele ocupa un loc aparte in cadrul florei terestre. Acesta este motivul principal pentru care sunt folosite in cantitati industriale ca materie prima pentru extractia iodului, bromului sj a manganului.

Algele sunt extrem de bogate in potasiu si iod. Din aceasta cauza sunt recomandate persoanelor care urmeaza tratament cu diuretice. Datorita continutului crescut in iod, administrarea lor ca supliment natural poate corecta si unele insuficiente tiroidiene. Continand cantitati mari de fier, sunt considerate ca fiind cea mai adecvata sursa naturala de acest element.

De asemenea, sunt foarte bogate in vitamine si acizi nucleici (ADN si ARN), cu rol esential in sinteza proteinelor si deci in regenerarea celulelor organismului. Contin toate vitaminele complexului B, vitaminele C si E si reprezinta o sursa naturala a vitaminei A si a acidului linolenic. Clorofila din componenta lor are un efect regenerant si un apreciabil efect antibacterian.

Datorita acestor calitati, algelor li s-a acordat un loc important in cadrul cercetarilor biomedicale. Pentru clarificarea tuturor efectelor terapeutice s-au initiat numeroase cercetari in Statele Unite ale Americii, Japonia, Franta si Marea Britanie. Aceste cercetari au avut rezultate deosebite, in special in profilaxia si terapia infectiilor virale. S-a demonstrat eficacitatea acestui extras in cazul infectiilor cu diverse tipuri ale virusului herpetic, cu virusul gripal A si cu virusul HIV 1 (agentul etiologic al SIDA).

Mai recent, in India s-au studiat efectele profilactice si terapeutice ale spirulinei asupra degenerarii maligne a mucoasei bucale. Pe parcursul acestui program de cercetare s-a demonstrat eficacitatea medicala deplina a elementelor componente ale acestui extract. Printre altele, a devenit o certitudine faptul ca algele tonifica sistemul imunitar, contribuind in mare masura la legarea radicalilor liberi. Din aceasta cauza, in prezent, medicii o utilizeaza din ce in ce mai frecvent si pentru tratamentul adjuvant al unor boli maligne.

Atentie! Pacientii care sufera de hipertiroidie (secretie exagerata de hormoni tiroidieni) si, in consecinta, trebuie sa reduca aportul de iod, vor consuma alge in cantitati crescute (peste doua tablete zilnic) numai sub supraveghere medicala.Copiat de pe:
    www.sanatate-frumusete.oferta9.ro
  •  
    • 12 mesaje
    9 Aug 2005, 14:40
    0 0
    Draga Shine iti multumesc pentru raspunsul tau foarte detaliat ,scuze ca raspund asa tirziu dar sa sti ca sint de acord cu tine ca eu tratez boala si nu cauza cu totul ca am fost la cardiolog si la Cluj acolo m-au zis ca nu am nimic la inima sa nu mai iau metoprolol dar eu nu pot sa stau nici macar o zi fara medicament.Analize la tiroida m-am facut acum 2 ani si sint in limite normale . Foarte mare incredere am in medicina naturista eu am baut ceai de paducel citeva luni bune si m-a facut foarte bine de aceea am zis sa incerc si spirulina .Din 15 august voi merge in concediu si am sa repet iarasi analizele la endo si o sa fac un eco la inima sa vad care e problema un pic m-am cam speriat, nu sunt ipohondra dar cert este ca nu ma simt bine deloc.Iti multumesc inca o data pt rasruns si salut toate Evele de pe acest forum pa pa