Gravidute...nu sunteti singure

•  
    • 6 mesaje
    28 Iul 2005, 15:34
    0 0
    Ma numesc Rodica, sunt o graviduta in 21 saptamani, asteptam o fetita care se va numi Ioana Andra si tare mi-as dori sa gasesc aici si alte gravidute cu care sa pot vorbi despre minunea de a fi mamica.Astept doritoare de conversatii.
  •  
    • 432 mesaje
    29 Iul 2005, 08:15
    0 0
    Ura! Chiar ma gandeam sa deschid un topic, dar am amanat! Avem si noi o bebelica, pe care am vazut-o aseara...statea in cap, cumva in unghi de 90 de grade... Azi intru in 19 saptamani si mor de nerabdare sa miste, sa o simt!
    Va pup pe toti si toate, adica pe voi si bebei.
  •  
    • 432 mesaje
    29 Iul 2005, 08:20
    0 0
    Doamne, Cristina, tu n-ai fost la ginecolog pana acum?
  •  
    • 136 mesaje
    29 Iul 2005, 10:29
    0 0
    buna si eu voi fi mamica de baietel cat de curand, adika in septembrie ..
  •  
    • 6 mesaje
    29 Iul 2005, 11:19
    0 0
    Eu pe la 18 sapt. am facut o eco. 4D si mi-am vazut fetita ,am vazut cum ducea degetelul la gurita, cum misca si in aceeasi zi am simtit-o pt. prima data. A fost o zi superba. Va pup pe toate si mai vb.
  •  
    • 432 mesaje
    29 Iul 2005, 11:58
    0 0
    Eu de cand sunt gravida mananc mai multe fructe si legume decat inainte si astea-mi dau niste revolutii prin intestine; am anumite alimente la care fac sigur gaze...
    Mi-e teama ca voi confunda primele miscari cu vreo miscare a intestinelor. Ma astept ca bebelica sa-mi dea un sutulet, sper sa nu pierd momentul......
    Stiu ca pana la urma o voi simti cu varf si indesat, dar mi-e teama sa nu cumva sa pierd primele miscari........
  •  
    • 417 mesaje
    29 Iul 2005, 17:00
    0 0
    Buna gravidutelor, si eu o sa am un bebe la anu' in martie. Asa ca mai am de asteptat. Azi chiar am fost la doctor ca de doua zile ma durea burtica, dar poate ca si graviduta , de la tonele de fructe pe care le mananc.

Mai am o problema cu seful meu, care ar vrea sa muncesc fara bani. Si treaba asta tare ma face sa nu dorm. Dar sper sa discut cu el si sa ajungem la o intelegere, ca altfel o iau razna.
  •  
    • 228 mesaje
    29 Iul 2005, 17:05
    0 0
    buna gravidutelor! daca ati sti ce ma bucur ca ati deschis topicol asta...ei bine se pare ca eu sunt cea mai avansata de pe aici cu sarcina Noi avem 7 luni...prin septembrie o sa renuntam la loviturile cu piciorusul in burtica si o sa trecem la schimbatul Pampersilor
    Graviduta nu iti face griji pentru primele miscari...o sa le simti cu siguranta...vei sti ca falfairea aceea nu se datoreaza fructelor de aseara ci puisorului tau.
    Noi deocamdata nu stim ce este bebelasul...este cam pudic, nu a vrut sa departeze picioarele la nici o eco ...pe 22 august urmeaza o noua ecografie...sper sa aflam atunci sa putem sa ii pregatim caera
    pupici!!
  •  
    • 228 mesaje
    29 Iul 2005, 17:36
    0 0
    trebuie sa va mai spun ca belasul meu este foarte neastamparat de acum...
    nu stiu ce m-oi face cand o iesi...miscoteste TOATA ZIUA si TOATA NOAPTEA. Seara nici eu nu pot sa ma linistesc sa dorm pentru ca el mereu se zvarcolestedar e atat de placut..nu stiu..nu se poate explica ce simti in momentele astea..abia astept sa il iau in brate!
    Voi la ce fel de nastere v-ati gandit?
  •  
    • 252 mesaje
    29 Iul 2005, 17:45
    0 0
    ma bag in discutie fara sa fiu gravida - am, ni schimb, un baietel de 1an jumate. mi-a atras atentia ultima intrebare "Voi la ce fel de nastere v-ati gandit?". Ce vrei sa spui mai exact, innaa? ca ai opta de la inceput pt cezariana, fara sa fie macar nevoie
  •  
    • 228 mesaje
    31 Iul 2005, 16:10
    0 0
    Nuuuuuuuuu!! Normal ca nu as apela la cezariana decat in cazul in care nu ar mai fi alta varianta...eu ma refeream la anestezia epidurala. Eu o sa optez pentru tipul acesta de anestezie...eu suport destul de greu durerea dar imi doresc din tot sufletul sa fiu constienta tot timpul nasterii si mai ales apoi sa pot sa imi strang in brate puiul...in plus, vreau ca atunci cand voi naste sa fie si sotul alaturi de mine..eu cred ca m-ar ajuta mult prezenta lui...voi ce credeti? a trecut vreuna prin asta cu taticul de mana?
  •  
    • 252 mesaje
    31 Iul 2005, 19:52
    0 0
    da, eu. am nascut cu taticul langa mine, in acelasi timp filma evenimentul. Eu personal nu am facut nici un fel de anestezie, am nascut repede, intr-o 1/2 ora. De cum a iesi, mi l-au pus pe piept, asa "murdar" cum era, si a stat acolo pana m-au cusut putin. Dupa aceea taticul i-a taiat cordonul ombilical , i-au facut baie...si mi l-au prezentat infasat si imbracat, ca sa pape. A fost super, desi eram moarta de oboseala.
    a, am uitat sa specific ca noi am ales sa nastem acasa, fara doctor, numai cu 2 moase...si a fost super .
    va pup
  •  
    • 432 mesaje
    1 Aug 2005, 09:19
    0 0
    Eu nu as fi de acord cu filmarea...din mai multe motive. Sper sa mai vorbim despre nastere, pentru ca si eu am ceva angoase. Sunt la primul bebel, cred ca e fetita, si am ceva peste 30 de ani...
    Bebelica mea statea azi dimineata pe stanga: aveam o umflatura clara pe stanga si-n dreapta mai nimic. Chiar ma distram gandindu-ma cum ar fi sa-mi creasca un guguloi intr-o parte, nu o burtica rotunda. Am vazut-o la eco, cum se aseaza unde-i vine. Am aflat ca ei aud ceva la eco si-i deranjeaza sunetul ala si de-aia devin activi. Oare in conditii normale nu-s asa activi? O sa va spun cand o misca!
    Va pup!
  •  
    • 6 mesaje
    1 Aug 2005, 10:16
    0 0
    Si eu voi alege nasterea cu injectia epidurala. Am mai multe cunostiinte care au nascut asa si tare m-au incurajat ,cica nici nu se compara cu durerea pe care o simti la o nastere normala . Eu va pup ,trebuie sa ajung la serviciu. Off , nu mai vine concediul ala prenatal !!!!!!!!!!!!!
  •  
    • 136 mesaje
    1 Aug 2005, 12:51
    0 0
    eu de exemplu o sa nasc cu cezariana ca asa vrea bebe, sta pelvian .... in orasul unde sunt eu nu exista nastere cu epidurala din pacate , la inceputul sarcinii as am zis ca nasc dar uite ca nu se poate.
  •  
    • 252 mesaje
    1 Aug 2005, 17:04
    0 0
    de ce nu esti de acord cu filmarea?
  •  
    • 228 mesaje
    2 Aug 2005, 16:59
    0 0
    Diotima si nu ti-a fost teama sa nasti acasa? Eu asta chiar ca nu as putea...doamne fereste se poate intampla ceva si daca nu sunt la spital...Tu ai avut noroc ca ai scapat repede..o prietena a mea care a nascut acum o luna au incepeu contractiile dimineata la 9 si a nascut abia seara la 9...asa ca...esti o norocoasa!
    Vreau sa te intreb in schimb ce sentimente ai acum cand revezi caseta cu nasterea...si noi vrem sa filmam
    Abia astept sa imi iau puiul in brate! Dar sotul tau cum s-a comportat in timpul nasterii? Era emotionat rau?
    hai spune, povesteste!!!
  •  
    • 228 mesaje
    2 Aug 2005, 17:01
    0 0
    Si mai voiam sa va intreb gravidute...voi cum va descurcati cu acidul de la stomac?? Eu am mari probleme cu arsurile
    Pupici!
  •  
    • 252 mesaje
    2 Aug 2005, 18:37
    0 0
    ina, noi ne-am hotarat sa nastem acasa in primul rand pt ca atmosfera de acolo este mult mai potrivita pt bebe atunci cand vine pe lume, pt ca ramane langa mama, pt ca tatal participa la nastere in mod direct.Eu sunt in grecia, si aici, la spital, in general, nu il lasa pe tata-sot sa stea langa tine la nastere.Plus ca, desi totul poate fi ok, te poti trezi pe ultima suta de metri ca or sa-ti faca cezariana fara motiv...aici procentul de nasteri prin cezariana este de apropae de 50%!P de alta parte, o prietena de-a mea nascuse cu un an inainte tot in grecia, si, povestindu-mi prin ce a trecut ea, ne-am hotarat sa incercam acasa. Bineinteles, asta presupune ca bebe vine in pozitia ideala, ca toate analizele au fost ok, la fel si eco.Pe de alta parte, spitalul era la 15'cu masina de noi.
    Am intrat in legatura cu cele 2 moase de cand eram prin luna a 6a, desi ar fi trebuit mai devreme...dar, asta e.
    Contractiile au inceput pe la vreo 4 dupamasa, eram amandoi in oras, si pana am ajuns acasa se facuse de vreo 5, pana au venit si moasele se facuse 6, pe la vreo 7 jumate deja nasteam, si imi aduc aminte ca cu putin inainte de 8 Yannis era deja pe lumea asta .IAr taticul a filmat de la inceput, ddesi n-a iesit prea bine, pt ca singura lumina din camera era o mica veioza ascunsa dupa niste perne si focul caminului(anumite cercetari au demontrat ca bebe nu trebuie sa vina in contact cu lumina puternica la nastere).Iti dai seama ca era emotionat, desi eu numai la el nu ma gandeam in momentele alea.Tin minte, insa, ca era f. emotionat cand i-a taiat cordionul ombilical si cand -a facut baie...
    Acum, de curand, nu ne-am mai uitat la film. Ne uitam la inceput, prima data mi s-a parut chiar ciudat sa ma vad nascand .
    Nu am nascut in pozitia clasica, intinsa pe spate, ci "in 4 labe", pe canapea, a fost misto ca pana in ultima clipa eu ma plimbam prin casa, si nu eram obligata sa stau teapana pe un pat de spital, cu picioarele desfacute, cum stiu ca se intampla de obicei.Iar a 2a zi, de dimineata, m-am sculat tot in patul meu, nuami ca de acum mai exista un al 3lea membru al familiei.
    Singurul dezavantaj:cand Yannis s-a trezit pe la 3 noaptea, facuse pe el, eu eram moarta de oboseala, plangea de ti se rupea inima, si eu nu stiam ce sa-i fac, cum sa-i schimb pampersul (alta e cand iti arata cineva, si alta cand o faci pt 1a data) .
  •  
    • 432 mesaje
    3 Aug 2005, 10:35
    0 0
    Eu nu stiu exact de ce am retineri in legatura cu filmarea! Ma gandesc ca daca ar fi sa surprindem toate momentele importante din viata lui bebe, ar trebui sa incepem cu momentul...conceptiei! Si asa cred ca pe femei la nastere le streseaza in mare masura faptul ca tocmai ele trec prin momente asa jenante; cred ca nu mi-ar placea sa ma vad schimonosindu-ma de durere sau sa-mi vad pe video perineul sectionat...Parerea mea!
    Aveam un feeling ca nu in Romania se poate naste acasa...Cred ca as opta pentru asta, daca s-ar putea...Barbatu-meu ma incurajeaza si-mi spune ca el s-a nascut acasa si e sanatos, iar eu ii spun ca tocmai de-aia...Am vazut un documentar cu o tipa care nastea din picioare si mi s-a parut oarecum logic (gravitatia...); oricum, femeile care nasteau acasa stateau cum le venea, nu cum le puneau doctorii. Mie mi se pare foarte nefireasca pozitia asta pe spate!!! Efortul de a impinge e mai mare! E ceva comparabil cu defecatia: iti vine, simti ca trebuie sa iasa, dar daca stai orizontal impingi de-ti ies ochii... Poate spun prostii, dar asa cred eu. Plus, ca tipei care nastea din picioare nici nu i-au taiat perineul; daca stai pe spate, greutatea lui bebe forteaza tesutul dintre vagin si anus, care de cele mai multe ori e taiat...
    Referitor la nasteri...si in Romania se practica cezariene la greu: doctorul ia mai multi bani, pierde mai putin timp, femeile cred ca au evitat durerile etc.
    Si epiziotomiile se fac aiurea: am citit ca nu stiu ce recomandare a OMS zice ca epiziotomia trebuie practicata in situatii extreme, cand nu e posibila nasterea altfel...Vax! De ce sa-i doara capul pe ei? Sa ne doara pe noi...
    Oricum ai lua-o, nasterea prezinta riscuri. Si la cezariana si la peridurala si la naturala, se pot intampla multe...Pana nu treci prin asta, n-ai de unde sa stii. Pana atunci, speram ca n-o sa ni se intample tocmai noua ce e mai rau...