dureri ingrozitoare le menstruatie

•  
    • 15 mesaje
    19 Iul 2005, 13:14
    0 0
    daca stiti vreun remediu impotriva durerilor de menstruatie,va rog,spuneti-mi pt k am niste dureri ingrozitoare si pastilele(nurofen,paduden,etc)nu ma ajuta cu nimic@
  •  
    • 23 mesaje
    19 Iul 2005, 13:48
    0 0
    este normal sa ai dureri dar daca te deranjeaza ff mult incearca un doctor
  •  
    • 372 mesaje
    19 Iul 2005, 14:21
    0 0
    Incearca si INDOMETACIN supozitoare. Se gaseste la farmacie
  •  
    • 11 mesaje
    19 Iul 2005, 17:17
    0 0
    sport si alimentatie sanatoasa (multe legume si fructe).
  •  
    • 1511 mesaje
    19 Iul 2005, 20:54
    0 0
    La doctor cu tine! Trebuie gasita cauza, nu de remediat numai simptomele. Iar daca dai peste doctori care zic ca n-ai nimic, cauta altii!
    Am avut 2 cunostinte cu dureri insuportabile la ciclu, nici nu puteau merge la serviciu, o multime de doctori le-a spus ca sunt sanatoase si sa nu mai faca pe mimozele. Dupa cativa ani buni de zile li s-a diagnosticat endometrioza (asta nu inseamna ca si tu ai asa ceva).
  •  
    • 1478 mesaje
    19 Iul 2005, 22:01
    0 0
    mergi la un doctor dar daca nu ai hemoragie poti lua cu cateva zile inainte o aspirina timp de 2-3 zile.
    ajuta la fluidizare.
    oricum nu ar fi rau sa mergi la un medic...
  •  
    • 3 mesaje
    6 Apr 2008, 17:59
    0 0
    si eu am auzit ca sunt provocate de endometrioza, exista mai multe remedii,
  •  
    • 10816 mesaje
    6 Apr 2008, 18:51
    0 0
    Mesaj şters de administrator
  •  
    • 1219 mesaje
    7 Apr 2008, 12:47
    0 0
    Si eu ma confrunt cu asta de ani de zile, am facut analize, para-analize, ecografii interne, externe, de toate! Raspunsul final a fost simplu: asta sunt eu, am un uter subdezvoltat si ovare polichistice...iau anticonceptionale de vreo 6 ani, de aia nu mi se poate face o evaluare corecta a endometrului, insa se pare ca e in scadere.
    Singurul lucru care ma mai calmeaza este Aulin praf, imi pun in apa si il beau....e singurul meu remediu, am incercat tot, de la Nurofen la Ketonal , Indometacin, eu sunt asa de cand ma stiu, in liceu in zilele cu pricina nu mergeam la scoala, la fel in facultate, cu serviciul a fost mai greu, insa cu anticonceptionalele am facut in asa fel incat imi vine mereu vinerea si in week-end pot sta linistita in pat sa-mi revin. Eu daca fac si vreun efort...sunt lesinata, in rest sunt o persoana foarte activa!!!
  •  
    • 80 mesaje
    7 Apr 2008, 13:49
    1 0
    Si eu m avut ani de zile aceeasi problema: cand imi venea, eram terminata. Vizita la medicul ginecolog e obligatorie. Dar ai grija sa te duci la un medic bun, nu la unul care iti da ceaiuri si iti zice ca iti place tie sa te dai in spectacol. Iti recomand si NIMESULIDE DOROM 100 MG. Eu iau din Italia, de fiecare cand ma duc, cate 5-6 cutii, si dau la toate prietenele care au acest gen de probleme. In Romania nu stiu exact denumirea, dar cred ca daca ceri la farmacie Nimesulide, o sa stie farmacista despre ce e vorba. Sunt pliculete cu praf, le pui in apa, si bei. In cateva minute esti ca noua.
    Multa sanatate!
  •  
    • 10 mesaje
    8 Apr 2008, 09:43
    0 0
    Aulin, Nimesulide...e acelasi lucru din cate stiu eu si se gaseste pe piata romaneasca sub ambele denumiri. Intradevar e singurul medicament cu care imi trec si mie genul acesta de dureri si inca foarte repede. Recomand si eu pliculetele pentru ca pastilele de Aulin nu prea sunt pentru cele cu stomac sensibil.
    Singura problema e ca am auzit ca Aulinul s-a retras de pe piata in unele tari datorita efectelor adverse. Ati auzit despre asa ceva si voi?
  •  
    • 80 mesaje
    8 Apr 2008, 10:58
    0 0
    Si eu am citit despre chestia asta.
    In Italia se da numai cu reteta de la medic (eu le iau cu pile....).
    Insa nu am auzit pe nimeni sa se planga de efecte adverse din cauza acestui medicament.

p.s.: nu am stiut ca pe piata farmaceutica de la noi este comercializat sub denumirea de Aulin. multumesc pentru informatie.
  •  
    • 1219 mesaje
    8 Apr 2008, 18:55
    0 0
    Da, Aulin este, confirm eu!!
    am auzit ca are efecte secundare mai ree daca iei ca disperata, asa cum are orice calmant, insa eu iau maxim 3 pliculete la o serie de dureri de 2 zile. In Anglia parca l-au si interzis sau in Franta, nu mai stiu exact. Eu oricum as lesina de durere altfel, eu am durere de burta + cap, combinata alpina!!! ...si fara Aulin oricum as innebuni!
  •  
    • 110 mesaje
    9 Apr 2008, 08:49
    0 0
    Atentie mare cu Aulinul.Are mai multe efecte adverse decit este mentionat in instructiuni.Lasati o adresa si va trimit daca doriti tot documentarul despre el.
    In legatura cu durerile menstruale,pot fi mai multe cauze.Consulta medicul.Nu te poti trata dupa ureche.Poate fi fibrom,chist,malformatie sau o banala raceala.Multa sanatate.
  •  
    • 1219 mesaje
    9 Apr 2008, 11:25
    0 0
    trimite-mi si mie documentatia pe aniblondy@eva.ro, merci
  •  
    • 1122 mesaje
    9 Apr 2008, 11:40
    0 1
    Buna, de ce nu incercati sa consumati cat mai multe fructe cu cateva zile inainte de menstruatie?
    Pastilele sunt pastile si la noi se fac cam rar analize sa vezi la ce esti alergic sau nu. Si daca se fac aceste analize, rezultatul e unul ca sa fie.
    Si pe mine ma doare burta in prima zi de menstruatie dar imi trece cu paracetamol si incer sa mananc fructe cat mai multe.
    Spunea cineva de anticonceptionale, de ce sa iei astfel de pastile doar ca ai niste dureri menstruale? Nu cred ca se merita...
  •  
    • 110 mesaje
    10 Apr 2008, 09:06
    0 0
    Aniblondy ti-am trimis.Sper sa va fie de ajutor.
  •  
    • 5 mesaje
    28 Apr 2008, 11:57
    0 0
    Am 43 ani si 30 ani de menstruatie. Fiica mea are 19 ani, si 6 ani de menstruatie. Toata viata am considerat acest lucru un blestem pe capul femeii, pentru ca am suportat dureri cumplite. Inainte sa am copilul, imi spuneau femei mai in varsta ca dupa o nastere totul se regleaza. Nu s-a reglat nimic dupa nastere. Cand fiica mea a ajuns la varsta menstruatiei, durerile ei erau si mai cumplite ca ale mele. Ii plangeam de mila. Au fost momente cand am fost nevoita sa chem salvarea ca sa-i faca o injectie (pentru care aveam reteta de la medicul de familie), ca sa se poata calma. A fost cumplit... Pana acum cateva luni. Am auzit de cursurile de autovindecare naturala Reiki, si am zis ca nu am ce pierde cu cateva cunostinte in plus fata de reflexoterapie. Le-am facut, le-am aplicat (cateodata cu suportul de curs in fata mea) si acum durerile de ciclu nu mai exista. I-am aplicat apoi fiicei mele, si in sfarsit nu-mi mai plange sufletul de mila ei. Am incercat pe piciorul meu, unde aveam o unghie incarnata, si efectul a fost ca si cum as fi aplicat un burete imbibat cu ADN. Terapia Reiki este ceva minunat, dar trebuie sa crezi in Dumnezeu si in ceea ce faci. Si lucrul cel mai important :trebuie renuntat la alimentatia pe baza de carne, si mancat cat mai natural. Acum incerc sa ma tratez de fumat, si sunt sigura ca voi reusi. Va doresc tuturor multa sanatate, indiferent pe ce cale o veti castiga. Este foarte importanta.
  •  
    • 2520 mesaje
    28 Apr 2008, 15:30
    0 0
    Nu stiu exact care e cauza, dar se pare ca nu e normal sa ai dureri si totusi majoritatea le avem. Eu sint impotriva medicamentelor asa incit am gasit , dupa multi ani de cautari, un remediu simplu de tot: mersul pe jos! ptr mine e miraculos (nu stiu daca mersul in sine amorteste dorerea sau faptul ca mergind uit de durere "admirind" peisajul care ma inconjoara, cert este ca functioneaza). Probabil nu functioneaza la toata lumea, dar eu zic ca merita incercat avind in vedere ca nu costa nimic.
  •  
    • 331 mesaje
    28 Apr 2008, 15:40
    0 0
    Aeon...Reiki? adica?poti sa-mi scrii si pe privat