Gardnerella
-
0 1Mai are cineva asa ceva?Va rog ajutati-ma si pe mine sunt disperata. Din iarna aveam o scurgere abundenta si ff. urat mirositoare.Am fost la doctor si mi s-a dat tratament cu ovule preparate la Sp. Giulesti si Metronidazol pastile atat eu cat si partenerul.Nu mi-a trecut asa ca m-am dus la clinica particulara si mi s-a dat tratament cu Macmiror ovule dar nimic, reapare la cca 2-3 sapt.Poate stie cineva altceva, va rog ca nu mai suport.
-
Nu te speria, nu este nimic foarte grav. Am avut si eu gardnerella anul trecut si initial am facut tratament cu Metronidazol pastile (doza de soc, adica am luat 8 pastile odata) si cu Klion ovule (sper ca am scris bine numele medicamentului). Am repetat analiza secretiei si deoarece gardnerella persista mi s-a recomandat Macmiror ovule (10 ovule). De atunci nu am mai avut nimic, dar am in continuare o secretie foarte abundenta, insa nu este de la gardnerella sau de la alta boala, ci de la o cervicita pe care nu o pot nici cauteriza, nici opera.
In alta ordine de idei, esti sigura ca este vorba numai de gardnerella? Te intreb asta deoarece la mine secretia nu mirosea urat, aveam doar un foarte vag disconfort. Daca inca nu ai facut analiza pentru candida sau trichomonas, eu zic ca ar trebui sa verifici daca nu cumva este vorba si de asa ceva.
Multa sanatate! -
Nu am facut alta analiza decat lama pt. secretia vaginala, deoarece ambi doctori au zis ca nu este nevoie de altceva. Doctorita la care am fost ultima data mi-a zis ca daca nu trece cu cele 10 ovule de Macmiror in momentul cand simt ca mai miroase urat sa imi bag cate un ovul de Macmiror. Dar deja sunt la 3 folie si degeaba.Nu mai suport miroase a peste este jenant.
-
Poate ca ar trebui sa repeti analiza secretiei la alt laborator, mi s-a intamplat si mie sa imi fac analize care au iesit impecabile, conteaza foarte mult ca cel care lucreaza analiza sa o faca cu simt de raspundere. Parerea mea este sa te duci la Cantacuzino, mi se par cei mai buni la analize. Am fost si la Medsana, la Medicover, la tot felul de alte cabinete particulare, dar pana sa ajung la Cantacuzino nu am aflat ca am o cervicta cronica si nici de gardnerella nu mi-a spus nimeni nimic. Dupa ce am avut rezultatul lor am putut sa-mi tratez si secretia aceea abundenta care ma inebunea. Daca vrei sa te duci la ei, analizele se preleveaza luni, marti, miercuri si joi, problema este ca trebuie sa fii acolo in jur de 7 si jumatate, maxim 8 deoarece nu recolteaza decat de la 20 de pacienti, asa ca daca ajungi acolo mai tarziu, degeaba mai ajungi. Luni si miercuri este o dr., marti si joi o alta, eu intotdeauna am fost numai martea si joi si mi-a recoltat doamna dr. Raluca Georgescu. este foarte de treaba, inainte de recoltare te intreaba ce probleme ai, eu am fost cu toate celelate analize si retete recomandate, i-am spus ce simteam, ce ma deranja. Conteaza foarte mult sa-i spui ce diagnostic ti s-a spus, daca cumva suspectezi ca este incorect, ce tratamente ai facut...Eu zic sa incerci, e adevarat ca e ceva mai scump la ei (acum 2 luni am dat pe analiza de secretie 350 000), ca au un sistem tampit, adica nu se fac programari, in functie de cum ajungi ti se da un bon de ordine, ca exista asistente care isi mai baga cunoscutii in fata, dar asta e...in final ai sa ai niste analize pe care sa poti sa te bazezi. Ar fi bine sa iti faci si Papanicolau, nu cumva sa ai o cervicita.
Nu se poate ca dr. la care te tratezi sa iti spuna ca asta e, adica in afara de Macmiror vad ca a cam epuizat schemele de tratament pe care ar putea sa le incerce cu tine. In locul tau nu m-as mai duce la ea, sunt atatia dr. buni, nu te lasa pe mana unor incompetenti.