Sufar de 4 ani de hepatita cronica tip B

•  
    • 2 mesaje
    14 Iul 2005, 17:04
    0 0
    Sunt disperat,am boala de 4 ani si nu pot scapa de ea in nici un fel.Dar ce ma supara cel mai tare este ca nu pot face nimic ni cauza ei.Am dureri mari in tot corpul mai ales in picioare,am niste ganglioni pe traiectul venos si ma doare de mor.Eu spun ca e de la hepatita si medici spun ca sunt nebun,m-au trimis la psihiatrie.Nu mai inteleg nimic.Am transaminaze 50ui si viremia 1970copii/ ml.Vreau pe cineva care sa vindecat naturist,va rog din suflet.Astept mesaje si la mess ionut_dan79
  •  
    • 113 mesaje
    14 Iul 2005, 20:52
    0 0
    ALAT-ul si ASAT-ul indica sindromul de citoliza,adica activarea virusului,desi multi pacienti care sunt in perioada de remisie ramin cu valorile acestor enzime usor marite permanent.
    Norma:
    Valori SI ALAT 8-20UI
    Valori SI ASAT 10-30 UI
    Trebuie sa te vada un medic gastroenterolog si infesctionistul.
    Exclude din alimentatie prajelile si grasimile,alcoolul si fumatul!!!!!
    Proteinele vor fi suplinite pe contul carnii de pui sau vita fiarta sau inabusita,briza zilnic 40 gr,verdeturi si substante antioxidante cum e vit.C si E,ceai verde etc.
  •  
    • 1478 mesaje
    14 Iul 2005, 22:07
    0 0
    ceai de sunatoare zilnic,nimic fierbinte sau f rece,lamaie taiata si pusa in miere se ia zilnic,branza de vaci slaba.
    am inteles ca silimarina e f buna.
  •  
    • 1478 mesaje
    14 Iul 2005, 22:09
    0 0
    din cate stiu eu hepatita B nu se vindeca definitiv de aceea este necesar sa ti regim alimentar si multa odihna.
    incearca bioenergie.
  •  
    • 2 mesaje
    19 Iul 2005, 11:46
    0 0
    SALUTARE!- ITI RECOMAND DIN TO SUFLETUL SA TE DUCI PE STR. TOAMNEI 100 LA CLINICA "INSECTFARM"- SINT CEI MAI TARI IN TRATAREA HEPATITEI. FOLOSESC EXTRACTE DE INSECTE. SI PATRONII SINT PRIETENI DE AI MEI.
    COSTA CAM 1 MILL TRAT PE LUNA.
    DAR,... VEI SCAPA DE HEPATITA!!!!!
  •  
    Rin
    • 32 mesaje
    7 Aug 2005, 00:00
    0 0
    Hepatita virala B

Hepatita virala B este o boala infectioasa determinata de virusul hepatic B, transmis mai frecvent pe cale parenterala, manifestînau-se clinic prin evolutia variata de la purtatori si forme usoare pîna la cele grave cu un potential de trecere în stare cronica.

Perioada de incubatie dureaza - 45 - 120 - 180 zile.

Perioada preicterica. La formele icterice dupa perioada de incubatie urmeaza perioada preicterica. Durata ei este de la 4 - 5 zile pîna la 3 - 4 saptamîni. Debutul bolii este lent, cu pierderea poftei de mîncare, greata, voma, dureri sub rebordul drept ori în regiunea epigastrica (sindromul dispepsic); prin oboseala, cefalee, indispozitie generala (sindromul astenic); prin dureri în articulatii, fara schimbari în dimensiuni si functie (sindromul artralgic). Mai rar se întîlneste (30 - 40% din cazuri) febra; la unii bolnavi ea e moderata pîna la 37,5°, la altii - atinge 38,1-38,0°. Durata febrei e de cîteva zile, uneori si mai mult. În .aceasta perioada se intîlneste si asa simptom clinic, ca pruritul cutanat. Unul din semnele precoce ale bolii este modificarea culorii urinei, care devine bruna - cenusie ca berea si se observa cu 1-2 zile înainte de aparitia icterului, scaunul poate capata o culoare cenusie, la examenarea bolnavului în aceasta perioada pe piele pot fi observate uneori eruptii, la toti bolnavii se mareste ficatul în volum, la unii însa si splina (30%).

Perioada icterica. Perioada icterica începe cînd apare icterul, care se observa mai întâi la sclerele ochilor, palatul dur, iar apoi pe toate tegumentele si mucoasele vizibile. La început, pielea are o culoare galbena - deschisa, treptat culoarea se intensifica, ajungînd la maximum dupa a 2-a saptamîna din perioada icterica. Cu aparitia icterului, starea bolnavului nu se amelioreaza, ci dimpotriva, semnele clinice de intoxicatie generala (anorexia, greata permanenta, voma repetata, cefalee, ameteala, dureri în rebordul drept etc.) se intensifica. Uneori apar semne hemoragice (hemoragii din nas, gingie, menstruatii abundente). Durata perioadei icterice este de 3-4, iar uneori si pîna la 5-6 saptamîni.

Perioada de convalescenta se caracterizeaza prin ameliorarea starii generale: icterul dispare, pofta de mâncare este vadita, culoarea urinei si a scaunului devin normale, Se mai pot pastra asa senine clinice: dureri ori senzatia de greutate în rebordul drept, slabiciune generala moderata. HVB în afara de forma icterica poate avea si alte forme clinice, ca: anictericâ, frusta, subclinica si inaparenta. Ultimile continua sa fie studiate odata cu determinarea .markerilor acestei infectii. O forma a. infectiei B prezinta si purtatorii de HBsAg. care poate fi acuta si cronica. La purtatori lipsesc semnele clinice, morfologice si biochimice. Pentru clinicisti este foarte important de a diferentia pe adevaratii purtatori, "purtatori sanatosi" de bolnavii de hepatita virala cronica persistenta, unde manifestarile clinice sînt minime. HVB poate evolua în forma prelungita (de la 3 pîna la 6 luni). Ea este frecventa în HVB, fiind de mai multe forme: hepatita prelungita simpla, persistenta, colestatica si cu recrudescente (ondulata, recidevanta). HVB evoluaza în forma usoara, medie, grava si foarte grava (f ulminanta). Criterii clinice de severitate a bolii sînt prezentate prin gradul de intensitate a icterului si simptoame de intoxicatie generala; schimbari neuropshicie (cefalee, vertijuri, tremuraturi involuntare ale degetelor, insomnie, somnolenta, slabiciune generala accentuata), agravarea simptomelor digestive (anorexie, greata, voma repetata) si sindromul hemoragic (epistaxis, purpura cutanata ect.) In formele usoare semnele clinice de intoxicatie generala lipsesc, ori sînt putin pronuntate, icterul este moderat. In formele medii simptomele de intoxicatie generale sînt moderate, iar icterul pronuntat, în formele grave semnele clinice de intoxicatie generala sînt accentuate, icterul devine intens.
  •  
    • 12 mesaje
    11 Aug 2005, 23:44
    0 0
    eu stiu ca hepatita virala se trateaza cu interferon Daca vrei intra pe www.roportal.ro sau pe backrip.cogia.net o sa gasesti acolo mai multe informatii.Multa sanatate
  •  
    • 3337 mesaje
    12 Aug 2005, 00:18
    0 0
    La transaminaze (sa spui si tgp si tga daca se poate) 50 asta nu e hepatita..sa fim seriosi. dupa 6 ani de B erai cu transaminaze mult mai ridicate). la ce spitale si fost tu cand ti-au pus acest diagnostic?
  •  
    • 12 mesaje
    13 Aug 2005, 16:00
    0 0
    fahnell
    te contrazic eu am hepatita si am 5mil de virusi pe ml de sange si tgo ,tgp 46 resp 52.Ai nevoie de odihna ,hepatoprotectoare si tratament cu interferon . altfel nu scapi de virusi.
  •  
    • 404 mesaje
    14 Aug 2005, 07:16
    1 0
    Care este compozitia interferonului?