RIGEVIDON - va rog raspuns

•  
    • 662 mesaje
    14 Iul 2005, 10:46
    0 1
    Postez si aici pt ca mi se pare rubrica mai potrivita ...

Am o intrebare ... acum ceva ani am luat o perioada destul de mare Rigevidon (la recomandarea ginecologului)insa atunci erau in varianta de 21 de drajeuri si administrarea se incepea in a 5-a zi de ciclu menstrual. Mi-am cumparat astazi pilulele fiind in a 5-a zi de ciclu dar am avut surpriza sa aflu ca Rigevidonul acum este intr-o alta varianta de 21+7 si ca administrarea se incepe in prima zi de ciclu .
    Puteti sa imi spuneti va rog mult daca pot sa incep folia eu fiind in a 5-a zi sau daca trebuie sa mai astept o luna ... Si daca stiti cumva care este diferenta dintre Rigevidon 21 si Rigevidon 21+7.
    Poate puteti sa imi dati un raspuns azi va rog din suflet.
  •  
    • 635 mesaje
    14 Iul 2005, 11:00
    0 0
    Da, si eu asa stiu ca e bine sa iei din prima zi de ciclu, dar nu cred sa fie problema daca incepi sa iei totusi acum.

Cat despre cele 7 pastile, sunt pentru perioada menstrei, ca sa compenseze pierderea de fier din organism (sun pastile de fier).
    Nu iti fa griji nu e nici o alta schimbare a rigevidonului, eu iau de aproape 8 ani si am luat prin oricate schimbari de abalaj ar fi trecut.
  •  
    • 662 mesaje
    14 Iul 2005, 11:15
    0 0
    Pai da asa mi-a spus si farmacista ca nu exista nici o diferenta in afara de pilulele de fier ... insa atunci de ce diferenta asta de incepere a foliei in prima zi in loc de a 5-a ? Asta ar insemna sa vina ciclul dupa 22 de zile de la ultima menstruatie ceea ce e un pic ciudat. Mai ales ca urmatoarea folie o sa fie inceputa dupa ciclu deci cam tot in a 5-a zi ar veni socotind "matematic". Mi se pare chiar ciudat daca nu e nici o diferenta de ce chestia asta atunci cu prima zi ??
  •  
    • 635 mesaje
    14 Iul 2005, 11:20
    0 0
    Nu medicamentele s-au modifica ci recomandarile doctorilor. Mi-a zis doctorita de la plannig (dupa o pauza de 2 luni) ca e bine sa incep din ziua 1 de menstra ca atunci anticonceptionalul isi face sigur efectul inca din prima luna, dc il iau din a 5-a zi nu e sigura eficienta in prima luna.
  •  
    • 662 mesaje
    14 Iul 2005, 11:24
    0 1
    aaaaaaaaaaaaa ... bun am priceput acuma mersi termola Pai o sa fol si niste foite chinezesti eventual ... Eu ma gandeam sa nu aiba efecte negative stiu eu dereglari hormonale sau alte alea daca iau din ziua 5..
    Mersi mult de lamuriri te tzuc
  •  
    • 635 mesaje
    14 Iul 2005, 11:35
    0 0
    Nu ai pentru ce.
    Si eu la inceputuri luam tot din ziua a 5-a, dupaia la cativa ani cand am facut o pauza s-a schimbat strategia.
    Si eu m-am mirat, mi-a zis doctorita ca momentan asta ar fi ultima concluzie a doctorilor (cum ca efectul e mai sigur din ziua a 1-a).

In fine..ai grija totusi in prima luna..
  •  
    • 635 mesaje
    14 Iul 2005, 11:36
    0 0
    A, si totusi sa nu fie confuie, asta se aplica doar la prima folie, dupaia iei a doua folie in mod normal.
    Banuiesc ca aici nu aveai dubii..dar totusi.
  •  
    • 451 mesaje
    14 Iul 2005, 12:14
    0 0
    N-are nici o importanta ca e cutie cu 21 sau cu 28. Sunt la fel. Cand e cutie cu 28, cele 7 de la sfarsit sunt placebo (nu contin nimic) sau contin fier.
    Cei ce au conceput cutiile cu 28 cu placebo sau fier la sfarsit sunt probabil barbati. Isi imagineaza ca femeile nu-s in stare sa ia 21 de zile, sa faca 7 zile pauza si dupa exact 7 zile sa inceapa din nou asa ca au facut ceva ce se ia in fiecare zi fara pauza.
    DACA N-AI LUAT ANTICONCEPTIONALE LUNA PRECEDENTA prima tableta se ia in prima zi a ciclului.
    Daca luna precendta ai avut ANTICONCEPTIONALE IN CUTIE DE 21 de tablete (indiferent e marca), prima tableta se ia la 7 zile pauza de cand ai terminat ultima cutie.
    Daca luna precedenta ai avut ANTICONCEPTIONALE IN CUTIE DE 28 tablete (indiferent de marca), primul Rigevidon se ia imediat ce ai terminat ultima cutie.
  •  
    • 662 mesaje
    14 Iul 2005, 13:23
    0 0
    esmeralda2005 mersi de informatzii, am intzeles ca in cazul meu (ca nu am mai luat anticonceptzionale de mult timp) prima pilula trebuie luata in prima zi de ciclu dar la mine nu se mai poate pune problema sa iau in prima zi deoarece DEJA sunt in a 5-a. Intrebarea era daca pot sa iau totushi de acum (din seara asta) sau trebuie neaparat sa astept sa treaca luna.
  •  
    • 451 mesaje
    14 Iul 2005, 14:09
    0 0
    Daca iei acum risti sa ramaii insarcinata. Astepta si intre timp foloseste alte metoda. Prezervativul e sigur daca-l accepta.
  •  
    • 662 mesaje
    26 Iul 2005, 12:11
    0 0
    fetelor va rog raspundetzi-mi ... am inceput sa iau asa cum am zis din a 5-a zi de ciclu, in fiecare dimineatza la ora 7. Vinerea care a trecut am luat pastila cu jumatate de ora mai devreme (la 6 jumate) iar sambata dimineatza nu m-am trezit si am luat-o cam cu o ora mai tarziu (pe la 8 ) . Mie nu mi se pare mare diferentza si inainte mai uitam si luam chiar si dupa 2 3 ore fara probleme. Astazi mi-a aparut o scurgere maron cam asa ca in ultima zi de ciclu, cred ca mi-a venit menstruatzia De ce ? Nu sunt nici macar la jumatatea foliei... Ce sa fac ? Sa intrerup acum sa iau in continuare? Se poate sa fie o sangerare sau ce naiba e? La doctor chiar NU AM CUM sa ajung zilele astea va rog mult daca stitzi datzi-mi un raspuns.
    Va pup
  •  
    • 635 mesaje
    26 Iul 2005, 12:51
    0 0
    Termina folia (cred ca scrie si pe prospect ce sa faci in cazuri dinastea, de obicei scrie sa termini folia in mod normal).
    Ai girja cu sangerarea, daca reapare si luna viitoare ar trebui sa mergi la un doctor. Poate fi ca nu ti se potrivesc pastilele (asa am patit eu cu triregolul) ori poate fi o afectiune...oricum e de recomandat vizita la un ginecolog.
  •  
    • 1 mesaje
    21 Mai 2006, 22:29
    0 0
    deci..am si eu o nelamurire..akum cateva zile am fost eu la un centru de planning..si mi`a dat ceva pastile...is 28..tipa de akolo mi`a zis sa iau prima pastila in prima zi de menstruatie..dar nu ar trebui sa o iau in ultima zi de menstruatie`???pt k dak iau asha cele 21 de pastile se vor termina inainte k sa am menstruatie din nou???plss ajutati`ma