Anticonceptionalele si fumatul
-
0 0Buna,
Am 19 ani si o viata sexuala activaaa de trei ani; pana acum am folosit prezervativul si, in cazuri de maxima necesitate sau nesiguranta,pilula de a doua zi. Ma gandesc sa incep sa iau anticonceptionale, mai ales ca relatia cu iubitul meu devine din ce in ce mai stabila, insa am cateva temeri.
In primul rand, tigaarile. Daca incep sa iau pastile, nu mai pot sa mai fumez? este un viciu teribil, nu pot renunta la el!dar daca trebuie ...
In al doilea rand,cum actioneaza exact pastilele astea? Opresc ovulatia? Sau ce anume fac?Pentru ca mi-e teama ca daca au un efect prea puternic, nu o sa mai pot face copii. Eu am Rh-ul negativ,se impun anumite restrictii in cazul asta? Poate sunt si alte Eve care se confrunta cu problema asta...
Si in ultimul rand, pe voi va afecteaza in orice fel (chiar si cel mai neinsemnat) anticonceptionalele? Nu numai in sensurile alea majore de ingrasare, par aparut...,ci in orice sens - dureri de cap, greata, o senzatie de disconfort...anything.
Va pup si astept raspunsuri! -
Daca ai RH negativ, e indicat sa folosesti o metoda sigura de contraceptie cum sunt anticonceptionalele. Ca sa poti avea copii mai tarziu, trebuie neaparat sa eviti sarcinile nedorite si avorturile.
Unele femei suporta bine anticonceptionalele altele nu asa bine. Majoritatea problemelor sunt la inceputul tratamentului apoi in general dispar. Alte probleme de intoleranta se pot rezolva daca schimbi anticonceptionalul.
Fumatul e un FACTOR DE RISC CARDIOVASCULAR. Adica daca fumezi, ai mai multe sanse sa ai o boala de inima sau a vaselor de sange decat daca nu fumezi. Fumatul face ca sangele sa fie mai coagulabil (mai putin fluid).
Varsta e un FACTOR DE RISC CARDIOVASCULAR. Cu cat inaintam in varsta, sansele sa avem o boala de inima sau a vaselor de sange cresc.
Aniconceptionalele si ele cresc COAGULABILITATEA SANGELUI. Si ele sunt un FACTOR DE RISC CARDIOVASCULAR.
E obligatoriu ca femeile peste 35 de ani care iau anticonceptionale sa se lase de fumat. Dupa 35 de ani femeile trebuie sa aleaga intre anticonceptionale si fumat altfel cumuleaza factorii de risc pentru boli de inima sau ale vaselor de sange.
In cazul tau e preferabil sa te lasi de fumat sau sa le reduci insa nu-i obligatoriu. La varsta la poti sa fumezi si sa iei anticonceptionale. -
Unele suporta bine un anticonceptional, altele altul. Nu sti pana nu incerci.
Daca nu ai alte boli, as zice sa iei RIGEVIDON care e minidozat si ieftin.
La noi cel mai slab dozat e LOGEST dar e mai scump.
Cu LOGEST (microdozat) , mai nou si mai scump nu-s mai putine reactii adverse decat cu cele minidozate ieftine gen RIGEVIDON. E chiar invers.
Insa nu toate reactionam la fel la acelasi medicament. -
"Bijou" draga eu ti-as recomanda sa consulti un doctor intai.
Eu asa de bine le tolerez MERCILON-ul (la recomandarea doctorului dupa o consultatie) de neinchipuit, nu am avut nici un simptom de greata dureri de sani, de burta, ameteli etc., nu m-am ingrasat deloc deloc plus ca menstra nu tine mei mult de 4 zile.
Sanatate