Dieta pentru boli de inima
-
0 0Poate ma puteti ajuta.
Sotul meu a fost diagnosticat in 2004 cu 1-PAROXYSMAL ARTERIAL FIBRILLATION
si 2-MILD ATHEROSCLEROTIC DESEASE.
A facut o procedura care se numeste "CATHETERIZATION", deci cu un aparat mic de filmat a mers prin arterele lui de la picior pana la inima si i-au gasit una din arterele care alimenteaza muschiul inimii infundata 60%.
Acum ia zilnic medicamente: CUMADIN 5mg, DIGITEX 250, LIPITOR 20, TROPOL XL500,ISOSORBIDE MN 60,FLECAINIDE ACETATE 50. Cifrele arata cate miligrame.
Colestero;ul lui a fost 270, cu ajutorul LIPITORULUI l-a scazut la 207.
Oricum, nu stiu ce sa mai gatesc pentru el. Din cauza CUMADINULUI, nu are voie "verdeturi"etc.
Puteti sa-mi recomandati ceva? -
De ce nu are voie verdeturi?
Trebuie sa aiba o alimentatie saraca in grasimi, mai putina carne (pui fara piele), fara ficatei (din cauza colesterolului), lactatele sa fie degresate, cel mult 2 galbenusuri pe saptamana (albus oricat), si cat de multe legume si fructe. Sunt bune: uleiul de masline si pestele. Revin daca imi mai amintesc ceva.
Sanatate! -
"Avoid sudden changes in your diet. Vitamin K decreases the effects of Coumadin. Large amounts of vitamin K are found in foods such as liver, broccoli, brussels sprouts, and green leafy vegetables (e.g., spinach, Swiss chard, coriander, collards, cabbage)"
Ei, adauga la lista de mai sus si cele care nu sunt indicate din cauza colesterolului si ce ramane e indicat.
Dar nu ati primit o lista de regim de la doctor? Eu stiu ca pe aici lumea pleaca de la cardiologie cu o lunga lista de ce nu are voie sa mance.
M-am mirat de vitamina K, pt ca din cate stiam dizolva grasimile...dar am vz si eu pe net ca intradevar nu se recoanda in timpul tratamentului cu Coumadin.
Oricum iti raman mancaruri de gatit..multe combinatii de rasol, peste (inveti sa il prepari in cat mai multe feluri), pilafuri, fructe de mare (daca va plac)... si la supe chiar ca ramai cu aproape toata gama (doar fara patrunjel verde).
Si vezi ca de legume nu zice in general...daca citesti atent sunt verdeturile... dar nu zice de morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, gulii, fasole (boabe), asa ca iti raman destule alternative. -
- Gateste mancare slaba fara grasime. In loc de piure, cartofi prajiti fa cartofi fierti in apa, orez fara grasime.
- Sarea trebuie redusa serios dar nu total.
- COUMADINE e un anticoagulant care interactioneaza cu foarte multe medicamente, inclusiv cu tratamente naturiste.
Din motive profesionale am citit tot ce s-a publicat in lume despre interactiunile dintre anticoagulante (COUMADINE) si ceaiuri, plante, tratamente naturiste.
- Poate manca legume (rosii, castraveti, ardei grasi). E chiar indicat.
Trebuie evitat doar excesul de LEGUME VERZI bogate in vitamina K : spanac, salata... Nu se intampla nimic daca mananca o salata. Vitamina K in exces scade efectul COUMADINE.
Sunt multe interactiuni intre anticoagulante si tratamente naturiste si in tarile dezvoltate unde bolnavii sub anticoagulant sunt supravegheati serios, se mai descopera inca interactiun noi intre COUMADINE si ceaiuri, plante.... Unele plante cresc efectul medicamentului si e un risc de sangerare. Altele scad efectul medicamentului.
PLANTELE DE EVITAT SUNT:
- ceai negru, ceai verde in cantitate mare ; cantitati mici ser pot consuma.
- Sunatoare (interactioneaza cu multe medicamente); scade efectul medicamentului.
MEDICAMENTE DE EVITAT:
- Aspirina. Atentie la aspirina ascunsa in medicamentele continand combinatii pt dureri de cap (Saridon, Antinevralgic..)
- Toate antiinflamatoarele, inclusiv Nurofen
- A nu se lua tratamente naturiste caci inca se mai descopera noi interactiuni intre plante si medicamente
- Vitamina E
Poti sa-mi scri pe v_esmeralda2004@yahoo.fr
Plec 3-4 saptamani in concediu la sfarsitul saptamanii.