sanatate cu ciubuc

•  
    • 635 mesaje
    12 Iul 2005, 14:00
    0 0
    "
    Diferenta dintre o operatie cezariana "cu spaga" si una "fara"

Nu credeam sa vad vreodata "live" diferenta dintre un caz cu spaga si unu care "nu a facut onorariile". din pacate s-a intamplat......

Sunt student la Medicina Dentara in cadrul unei universitati asa zis respectabila si din intamplare am observat cum functioneaza spaga in spitalele din Bucuresti. Eram intr-un stagiu de ginecologie si am vazut diferenta dintre spaga si "fara spaga" in sala de operatii la cezariana. Am ramas marcat si oripilat ca asa ceva inca se mai poate intampla in romania, in capitala....

DACA biata femeie a facut greseala sa nu suplimenteze cu ceva venitul docorului isi va aduce aminte cu siguranta ca a nascut prin cezariana. i s-a practicat o incizie de peste 20 de cm verticala(ceea ce nu se mai practica in restul lumii de ceva ani) iar finalul a fost dramatic. o cusatura a la FRANKENSTEIN cu copci de vreo 10 mm.

ARATA GROAZNIC!!!! in urmatorul caz pacienta a fost ceva mai inspirata, probabil constienta ca in romania spaga functioneaza ca un lucru normal, si atunci am observat diferenta. incizie orizontala, 10-11cm si cusatura subcutan. in final arata ca o linie trasa cu creionul. superb! DECI SE POATE! in continuare sunt socat, dezgustat si scarbit de atitudinea asta si de acest -din pacate- fapt real.
    E bine ca inca mai pot sa sper.....
    Lucian
    "

Este un citat, articol de pe site-ul www.anchete.ro
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 23:00
    0 0
    Doamne ce poate fi in Roamania asta,si cik s mai aveam respect de patria si de consatenii nostrii...nu pot sa cred k se poate intampla in halul asta ,in halul asta sa se faca diferente,stiam k se poarta si e mai atent cu tine doctorul dak ii mai dai cate ceva insa nu in asha o maniera dezagreabila mi se face greatza de tot ceea ce insemna medicina in Romania si de tot ceea ce face statul :spitale de stat, cabinete stomatologice si asha mai departe pur si simplu iti e scarba de tot ceea ce insemana Romania.... (profund marcata)
  •  
    • 451 mesaje
    13 Iul 2005, 01:38
    0 0
    Cineva care cu ani in urma a lucrat ca medic stagiar la o materniate din Timisoara (pe Odobescu) povestea urmatoarele:
    Se intampla ca asistenta sa trezeasca noaptea medicul de garda pentru o tiganca care facea o complicatie la nastere.
    Unii raspundeau:
    "Pentru asa ma trezesti tu?"
    Nu toti medicii sunt asa.
  •  
    • 4132 mesaje
    13 Iul 2005, 02:04
    0 0
    Trist dar adevarat,asa este la noi.
  •  
    • 44 mesaje
    13 Iul 2005, 02:51
    0 0
    Acelasi doctor a facut cezariana?
    Daca da trebuie sa fie un om fara caracter nu numai ca doctor ci si ca persoana.
  •  
    • 635 mesaje
    13 Iul 2005, 08:51
    0 0
    Nu, nu e acelasi doctor. Esmeralda povestea de Spitalul Odobescu din Timisoara iar cazul din artilo era dintr-un spital din Bucuresti....ambele in tara totusi.

Cat despre Odobescu...sa stii ca nu am avut experiente neplacute. Cateodata ma si mir cu rezista oamenii aia la ce au pe cap...Poate nu toti dar sunt si doctori buni pe acolo, oameni caer luceraza cu suflet.
  •  
    • 451 mesaje
    13 Iul 2005, 09:13
    0 0
    In Timisoara,la spitalul de ginecologie de pe Odobescu poate fi cumplit daca ajungi la urgente la 4 dimineata la medicul de garda. In tara noastra te cureti usor de la ceva banal daca nimeresti la un medic de garda care habar are si care nici macar dotarea existenta (ecograf) n-o foloseste sa incerce sa vada ce ai.
    Eu sangeram destul de bine fara sa se stie de ce. Am facut 2 vizite la spital in cursul noptii. Am primit de 2 ori o injectie cu ergometrina si am fost trimisa acasa. Medicul de garda, D-na I.L. ridica din umeri. Nu mi s-a facut ecografie transvaginala sa se verifice ca n-am sarcina extrauterina. Nu mi s-a facut test de sarcina sa verifice ca nu-s insarcinata si sa elimine o sarcina extrauterina. Si un student la medicina ar trebui sa stie ca o pacienta tanara care sangereaza serios fara sa se cunoasca cauza nu e lasata sa plece singura in natura pana nu se elimina posibilitatea unei sarcini extrauterina care o poate ucide.
    Cunosc alte femei care au fost la acelasi spital de ginecologie si au foarte multumite. Ele au ales medicul informandu-se foarte foarte bine din timp.