a...sunt speriata de bombe.Ajutati-ma

•  
    • 138 mesaje
    11 Iul 2005, 16:08
    0 0
    Am o problema,eu zic k e destul de grava.Sunt super speriata,imi e tare frica sa nu raman gravida,mai ales k nu am nici 18 ani impliniti,si-mi iau aproape toate masurile de protectie...iau anticonceptionate,de curand ma gandeam sa fac si dupa metoda calendarului,si metoda coituss intreruptuss,parca asha se scrie .O singura data de un an decat mi-am inceput viata sexuala prietenul meu si-a dat drumul in vagin si atunci am avut usturimi groaznice.Imi e frica si de acele usturimi si de senzatia aceea foarteeee neplacuta ,dar cel mai frica imi e de o sarcina.Va rog sa ma ajutati si da-mi dati argumente sa nu fiu asha stresata,mai ales cand iau pastiele,anticonceptionale sunt disperata s anu fi uitat vreuna ma uit in ce zi sunt inainte sa le iau si tot asha.VA ROG chiar am nevoie de ajutorul vostru prietenelor eve,si explicati-mi in ce conditii anticonceptionalele nu-si fac efectul,am inteles varsaturi,diaree dar din prospect nu inteleg totutl asha cum vreau explicati-mi mai pe larg va rog.Va pup
  •  
    • 635 mesaje
    11 Iul 2005, 16:42
    0 0
    Din cate stiu eu sunt doua situatii in care anticonceptionalele pot sa nu isi faca efectul: daca sunt eliminate inainte sa fie absorbite de organism (diaree, varssaturi), ori (si aici chiar is curioasa cine ce mai stie) se pare ca unele antibiotice ar putea scadea eficienta contraceptivului.
  •  
    • 1026 mesaje
    11 Iul 2005, 18:13
    0 0
    Danutzzza, pentru usturimi ar trebui sa vezi si un ginecolog. Oricum o dai, acolo tot trebuie sa ajungi pentru un control de rutina pentru ca ti-ai inceput viata sexuala.
    Anticonceptionalele nu isi fac efectul, asa cum zicea si Temola, daca ai diaree sau varsaturi in primele 4 ore de la administrarea pilulei (efectul ei poate fi anulat). La fel daca iei antibiotice. Si, bineinteles, daca ai uitat sa iei vreo pilula.
  •  
    • 138 mesaje
    11 Iul 2005, 22:38
    0 0
    Eu am fost la ginecolog acum 6 luni,la inceputul anului si mi-a spus sa continui cu anticonceptionalele Diane 35 pe care le luam din-nainte fara a consulta un doctor.Si totul era OK.Usturimile acelea le-am avut o singura data atunci cand prietenul meu si-a dat drumul.Asha....si da-ti motive sa nu mai fiu asha speriata eu imi fac probleme din orice,imi este frica,pt k mi s-ar ruina tot viitorul.Multumesc mult pt sfaturile voastre si astept aletele noi .A...stiu k nu-si pierd efectul anticonceptionalele de la orice antibiotice ci doar de la cele puternice si de la pastilele pt constipatie.
  •  
    • 1026 mesaje
    11 Iul 2005, 23:03
    0 0
    Ok, pai ce motive in plus sa iti dam? Stai linistita ca nu ai cum sa fii/ramai gravida! E normal sa fii speriata la inceput dar daca pilulele iti merg si nu ai probleme cu ele, plus sanatatea ta e la punct, nu ai de ce sa iti faci probleme.
    Si eu am luat Diane 35 vreo 2 ani de zile, apoi Desorelle, acum iau altele (toate sub control medical). Am avut 0 probleme si 0 sarcini!
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 10:47
    0 0
    Multumesc mult pt mesajul si incurajarilea tale.Raman datoare chiar ma faceti sa nu ma mai tem asa si "sa fiu speriata de bombe" .Acum am motive in plus sa ma relaxez cu ajutorul vostru.multumesc mult.Oricum dak mai stiti cate ceva mi-ar face mare placere sa le impartiti cu mine.Iubesc site-ul asta,aici imi pot spune TOATE problemele fara sa-mi fie rusine sau altceva....multumesc mult
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 10:58
    0 0
    Am uitat sa intreb ceva.Eu iau pilulele de mai mult de 6 luni si o singura dak, cum ziceam prietenul meu si-a dat drumu si a fost singura data in viatza mea...acum dak o sa am o viata sexuala normala adik, sa-si dea drumul in timpul actului sexual( in vagin),pilulele isi mai fac efectul...???sper k ati inteles ce am vrut eu defapt sa scriu ..chiar nu stiu cum sa explik asta...iat tu Oana ,tu ai folosit doar anticonceptionale ,nimik altceva alta metoda naturala sau nu....si nu ai avut nici o problema..hh..???
  •  
    • 635 mesaje
    12 Iul 2005, 11:10
    0 0
    Sigur ca anticonceptionalele functioneaza daca prietenul tau ejaculeaza in tine...pentru aia au fst gandite.
    Anticonceptionalele iti "adorm" "ousorul"....na uite ca am ajuns sa vorbesc ca si la copilasi.
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 13:30
    0 0
    multumesc temola,stiu k de asta sunt gantite pilulele insa atata timp cat nu au fost "in garda" ma gandeam k nu ma sunt pregatite sa imfrunte armata de spermatozoizi...atata timp cat vreme de mai mult de 6 luni o singura data au avut "razboi cu spermatozoizi.."" dak tot vorbeai k la copii
  •  
    • 635 mesaje
    12 Iul 2005, 14:16
    0 0
    Mda...povesteam asa ca mi-ai adus aminte de mine cand eram cam de varsta ta.

Si eu am fost panicata dar am gasit o doamna draguta l aplaning care mi-a explicat ca la copii...asa ca am redat in acelasi stil.
    Oricum bravo tie ca te interesezi si te documentezi, e mare lucru sa fii responsabila.
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 14:27
    0 0
    Asha si tu cati ani ai temola...? dak zici k la vrasta mea..park ai avea 100 de ani glumesc.Sper k ai inteles ce am vrut eu sa zic...adik k folosesc pilulele de mult timp ins a decat o singura data si-a dat prietenul meu drumul in mine si daia am intrebat dak isi mai fac efectul dak mai sunt in garda dupa atata timp de "repaus" .Sorry k m-am repetat...am mai zis asta si mai sus.
  •  
    • 635 mesaje
    12 Iul 2005, 14:34
    0 0
    Am 25 de ani si am avut aceleasi temeri la 17...deci in 8 ani contraceptivele au reusit sa imi castige increderea
  •  
    • 1462 mesaje
    12 Iul 2005, 14:37
    0 0
    nu mai fii asa stresata.NU uita sa te uiti la data expirarii foliei cu pastile.Daca pastilele nu sunt expirate, le iei la timp si nu sari peste vreuna poti sa faci dragoste de 10 ori pe zi si el sa-si dea drumul in time ca nu ramai insarcinata.
    cunosc un caz in care d-soara care era si asistenta a cumparat pastile de la farmacie, ele erau expirate si a ramas insarcinata.Ea m-a invatat sa ma uit tot timpul la termenul de valabilitate.
    Draga mea, nu mai fi asa stresata ca esti protejata,dar totusi mergi la un consult sa vezi ce-i cu usturimea.Pupici
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 15:26
    0 0
    Multumesc temola .Si tie melita18,sicer nu m-am uitat cred k niciodata la data expirarii pastilelor !O sa mauit de fiecare data...ce de lucruri invat de la voi...feletor... Pot s v zic mami ?
  •  
    • 1026 mesaje
    12 Iul 2005, 17:00
    0 0
    Ar fi fost bine sa vorbesti cu cineva de la planning fam. ca sa nu mai fii asa speriata si sa fii pusa in tema. Cand iei pilulele si nu ai problemele de care am discutat mai sus, nu ai nevoie de alta metoda contraceptiva. Fa dragoste pana la capat fara nici-o problema.
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 17:05
    0 0
    Multumesc Oana76 o sa iau in considerare sfatul tau si o sa-l pun in praktik kt mai curand ..poate azi nu se stie.... kiss ya mersi mult
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 17:26
    0 0
    Oana76 iti pot spune si tie mami?? ma invatati atatea...(GLUMESC,nu cred k ai varsta sa fii mami d copil de apropae 18 ani )
  •  
    • 11 mesaje
    12 Iul 2005, 17:43
    0 0
    Danutzzza mama (ca am observat ca tot vrei tu sa-ti gasesti mai multe mame printre eve), intr-adevar nu ai de ce sa stai ingrijorata daca iei corect anticonceptionalele, adica nu uiti sa le iei in fiecare zi la aceeasi ora. Ele isi fac efectul. Ai grija insa si la alte aspecte ale vietii sexuale; a ramane cu copii nu este singura consecinta. Pot aparea infectii urinare, boli venerice, care pot constitui la un moment dat probleme destul de serioase. Esti tanara si partenerul tau banuiesc ca este la fel de tanar. Tentatiile sunt mari si multe atunci cand esti adolescent. Sa nu mi-o iei in nume de rau pentru ca nu am nici o intentie de morala sau altceva de aceasta natura. Incearca insa sa te asiguri ca atata timp cat partenerul tau este cu tine nu mai umbla si cu altcineva. Repet sa nu mi-o iei in nume de rau, incerc doar sa-ti spun ca exista riscuri serioase si de alta natura decat un bebe.
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 18:03
    0 0
    multumesc mult delphinash....ma gragbesc tare nu pot scrie mai mult
  •  
    • 138 mesaje
    12 Iul 2005, 22:37
    0 0
    Cum spuneam multumesc mult delphinash, si nu ti-o iau in nume de rau di contra iti multumesc k m-ai sfatuit si mi-ai atras atentia k mai exista si alte consecinte.Eu sunt impreuna cu iubitul meu de 1 an si 3 luni,si..dak vrei si 2 zile cu el mi-a inceput viatza sexuala,deci e primul si singurul,in cazul lui inaintea mea a facut sex o singura data cu o fata (atunci a fost si prima oara pt el) si restul cu mine ne iubim foarte mult si ne repetam asta d mii de ori nu cred k m-ar insela desii cateodata ne mai ciondanim din cele mai mari idiotzenii ..asta e viatza..asha k boli venerice si altele nu-mi fac griju,Stiu,stiu nu trebuie sa am orbeasca dragostea SUNT CU OCHII IN 4!!!