Migrena
-
0 0Fetelor, daca am si eu o durere in viata asta, atunci aia este 'migrena'.
Sufar de migrena de vreo 8-9 ani si crizele au devenit in timp tot mai violente si mai lungi. Am avut speranta (inoculata si de medici) ca s-ar putea sa scap de aceasta boala daca fac un copil...ei, nu s-a intamplat. Am avut o criza in spital, chiar inainte de a veni cu bebelusul acasa. Asa ca...
Am facut toate analizele posibile, chiar si un RMN asta iarna insa ...nimic. Medicii nu stiu prea bine din ce cauze apare aceasta boala si este practic, incurabila. Am inteles ca inspre menopauza crizele se mai raresc si chiar dispar dar pana atunci, singura solutie este sa traiesti in simbioza cu boala.
De ce am deschis acest subiect? Fiindca as vrea sa stiu daca vreuna dintre voi sufera de migrena si ce medicamente sau alte metode foloseste. Eu acum iau Advil sau Nurofen...sunt singurele care ma mai ajuta...dar la fiecare criza aproape ca-mi doresc sa mor.
Va astept si pe voi cu un sfat. Multam fain! -
salut, dubi. uite, ma bag si eu la spus una alta.
cunosc un asemenea caz, iar doamna respectiva este medic. si are peste 50 de ani si e la fel, sufera cumplit de migrene. a zis ca poate o data cu menopauza sa mai scape de ele, dar pare-se ca nu a scapat de tot.
si e medic. deci, daca pe calea asta ar fi existat un tratament, cu siguranta si l-ar fi aplicat. -
hai sa spun si eu ce stiu...jumatatea mea cea buna, a avut ani de zile migrene cumplite...in urma unui tratament homeopat i-au trecut (asta dupa aproximativ 6 ani de chin).
banuiala noastra este ca migrenele, care nu aveau o cauza anume, erau urmarea unor crize de fiere (care nu se manifestau altfel ci doar prin migrene) -
Va multumesc pentru sfaturi fetelor dar -din pacate- le-am incercat cam pe toate si nu au dat rezultate. Eu cred ca este vorba de o migrena din cauze hormonale - desi multi medici nici nu au prea luat in calcul aceasta posibilitate, nu ma intrebati de ce ca nu stiu! De ce zic ca din cauze hormonale? Fiindca daca pe la inceput crizele le aveam total aiurea, acum stiu ca mi se intampla regulat si numai la menstruatie. Din aceasta cauza mi-am programat pana si cum sa iau pilulele ca sa pic in w_end cand am 'problema' si sa-mi fie rau acasa, nu sa ma mai care colegii pana acasa cu taxi-ul. Se intampla uneori sa mai 'fentez' boala, dar rar...cateodata o cafea tare si neagra ma mai ajuta si iau ibuprofen - sub orice forma ar fi - numai ca de obicei criza incepe in somn si cand ma trezesc sunt deja...'capsata' si atunci nu mai pot nici manca, nici bea, nu suport lumina, zgomotele si nici mirosurile - de nici un fel. Vars intr-una si cat dureaza criza (10-12 ore) sunt intr-o stare de 'semi-constienta' si nu simt decat durerea aia afurisita.
N-am incercat bioenergia, acupunctura (si de cand o prietena face si nu da deloc rezultate... nu prea mai am incredere) si homeopatia. Sotul meu se gandise sa fac reflexoterapie - imi adusese chiar si o adresa dar sincer, fara o recomandare nu indraznesc sa incerc nici una, nici alta.
Cam asta este...daca stiti voi vreun cabinet serios v-as ruga sa mi-l recomandati.
Trebuie sa recunosc ca m-am cam obisnuit cu boala dar ma strange-n spate cand ma gandesc ca e posibil ca fiica mea sa o mosteneasca. Ca doamna 'migrena' mai e si ereditara, colac peste pupaza!
Eu nu stiu de unde sau cum de o am fiindca nu am pe nimeni in familie cu asa ceva dar...se pare ca in toate exista un inceput.
Stu, despre ce tratament e vorba?
Inca o data, va multumesc!
ps-Fanica, ma bucur sa te vad din nou! Stiu ca este posibil sa nu imi treaca niciodata dar...asta este. Te sarut! -
dubi, tratament homeopat, vezi mesajul meu de la tiroida, acolo sunt datele doctoritzei, care este medic generalist, si cu draga inima iti dau detalii la mesaje private. intreaba ce vrei sa stii...pentru noi a fost o bucurie faptul ca a scapat de acele dureri care nu cedau la nimic, nu stiam momentul in care apar si nici cand vor trece. pupici
-
si eu ma confrunt cu boala asta, ba chiar mai groaznic! ultima oara eram la cumparaturi cu masina si dintr-o data n-am mai vazut nimic, sau aproape nimic. Erau doar pete luminoase, foarte mari, in dosul carora nu se putea distinge nimic. am intrat in panica. am reusit sa ajung pe o banca sa ma asez, intinsa- a fost prima astfel de manifestare a migrenei (de care sufar de fapt de ani de zile). am scos mobilul si mi-am sunat sotul- era ultimul din lista de apeluri, asa ca n-a trebuit sa apas decat pe ok, altfel n-as fi reusit. auzeam zgomote, mi-era teama, dar incercam sa ma linistesc spunandu-mi c-o sa-mi revin. deci mi-am sunat sotul si i-am spus sa vina sa ma ia. s-a speriat si el, si desi era practic langa casa, s-a intors si m-a luat. masina mea am scos-o intr-o parcare de langa magazin si ne-am intos cu masina lui. starea asta de "orbire" a durat cam o ora si jumatate, dupa care a izbucnit durerea de cap. am fost la medic si ... migrena. toate analizele sunt bune, totul e minunat, singurul ajutor e ca atunci cand incepe, sa iau urgent pastilelel (dafalgan) si imi trece. ma intreb daca eram pe autostrada, ce faceam???
eu nu vars, dar nu suport lumina, nu suport zgomotele de nici un fel, nu suport pe nimeni, nici pe mine insami. stau intr-un colt acolo, cu jaluzelele trase si incerc sa supravietuiesc pana-mi revin. da, e cumplit, e una dintre cele mai cumplite dureri de pe pamant!!! -
Cauzele migrenelor pot fi multiple. De la cele amintite de Orion pana la cea expusa de stu. Eu ma confrunt de ani de zile cu aceasta problema, mi-am spus ca probabil e ceva de ordin hormonal, intrucat aparea inainte si dupa "period" . Insa la un moment dat, n-a mai disparut nici dupa asta. Manifestarile - aceleasi ca si la doubious. Criza o tratam cu banalul Algocalmin iar mai apoi cu Fasconal. Cand problema a devenit acuta, am descoperit ca de fapt "ceva" era-n neregula in organism - adica bila. Pe care, in cele din urma, a trebuit s-o indepartez! Si-au disparut migrenele odata cu asta. Dar, nu pentru mult timp - doar un an. De la o vreme s-au reinstalat, tot in aceleasi conditii si-n aceleasi perioade lunare. Si, ca la heidi, aceleasi pierderi de vedere, scintilatii pe retina. Iar speranta cu disparutul acestora in apropierea menopauzei presupun ca-i o iluzie...Stiu de la mama care, si mai cumplit a suferit de aceste migrene in premenopauza. Abia dupa ce aceasta s-a instalat, s-a linistit. Asa ca...rabdare si tutun - pentru cele care fumeaza ! Eu da, un pachet pe saptamana - dar nu si cand am migrene - Brrrrrrrr - exclus !!!!
Cine mai urmeaza ? -
Vai, fetelor imi pare rau pentru voi.Cunosc si eu cate ceva despre migrena ,
am o ruda .Crizele au devenit mai dese la menopauza .E cumplit din ceea
ce-mi povesteste ea.Niste dureri de cap groaznice ,jumatate din cap ,
maxilar,frunte ...toata partea dreapta a capului .Nu suporta pe nimeni ,nimic
,sta numai in pat cu o perna in cap.LA criza trecuta am sfatuit-o sa puna foi
de varza strivite cu ciocanul de snitele .La cateva ore au cedat durerile ,dar nu
stie daca foile de varza au fost bune sau fapul ca trecusera 12-14 ore de cand incepuse
durerea. -
tot la asta se ajunge. si pe mine ma chinuie rau de tot "acea perioada". doar ca durerea se axeaza in zona rinichilor si cateodata, se asociaza si ma simt cumplit, cu manifestarile de rigoare.
ce mi-a facut mie bine, a fost spirulina. am luat pentru ca incercam sa slbesc si am constatat cu uimire ca are efecte pozitive.
dubi, poate incerci si cu spirulina.
la capitolul dureri de menstruation, eu cred ca sunt printre campioane. -
fanemiluta, nu stiu daca se aplica si la tine, insa am primit si eu un sfat la un moment dat si la mine a functionat. aveam aceeashi problema ca shi tine (nu o avusesem toata viatza) si medicul mi-a recomandat sa iau ceea ce se cheama "vitamine femmes", nu imi amintesc producatorul, o firma frantzuzeasca, se gasesc si in varianta americana, si sunt un complex de vitaminutze pe care le iei pe principiul 'una pe zi, in fiecare zi' si care mie mi-au facut bine. au trecut durerile si nici nu au reaparut. poti incerca, avand in vedere faptul ca nu sunt un complex hormonal ci doar un complex de vitamine...
dubi, ai raspuns privat
-
Stu, iti multumesc, am raspuns abia acum ca de la birou nu am avut mult timp sa stau pe net. Te sarut!
Fanica, imi era dor de tine!
Pai ce sa ma fac eu cu spirulina, ca doar m-ai vazut si stii ca nu ar fi indicat sa mai slabesc
Am auzit si eu ca ar avea efecte benefice multiple dar nu am incercat-o...poate d-lui sot sa-i dau ca ai vazut ca ar avea nevoie!
Te pupicesc! -
Dubious Poem,imi dau seama ce simti si te compatimesc sincer,la fel ca pe toate care sufera de migrene.Am trecut si eu prin asta in timpul primei sarcini si prima data cand s-a intamplat m-am speriat ingrozitor.Era prima migrena din viata mea,eram singura acasa si de durere nici nu eram capabila sa vorbesc,vedeam puncte colorate si-mi tiuiau urechile,imi era greata si aveam senzatia ca cineva imi taie capul in doua cu un bomfaier.Am zacut vreo 2 ore incapabila sa-mi fac macar un ceai sau sa chem pe cineva in ajutor,pana a venit sotul meu acasa si mi-a facut un masaj,un ceai fierbinte,comprese calde.Durerea groaznica a incetat doar in momentul cand am reusit sa vomit.Ulterior a revenit regulat pe tot parcursul sarcinii ,crizele repetandu-se cam la 10 zile si incetand imediat ce vomitam,insa intensitatea lor n-a mai fost atat de mare ca a primei crize.Dupa ce am nascut,migrena n-a mai revenit niciodata(doamne ajuta!).Cauza se presupune ca a fost hormonala.
Credeti-ma,evelor,a fost cea mai cumplita durere din viata mea si numai cand imi amintesc prin ce-am trecut mi se face rau! -
nu neaparat spirulina e pentru slabit, dubi. depinde cum o iei.
daca o iei pur si simplu ca medicament, nu slabesti.
eu sunt de-a dreptul disperata cu durerile astea. am picat si examene in facultate, din cauza asta. sunt de-a dreptul terorizata.
ultima oara, mi s-a intamplat cand aveam niste musafiroi de peste mari si tari si trebuia sa le vorbesc in limbi straine. a fost cumplit. de durere, eram foarte palida si imi curgeau lacrimi, fara sa le pot opri. a fost penibil de-a dreptul.
-
dubi imi pare tare rau,mai ales ca am prins asa un drag de tine din postarile tale,si crede-ma ca te inteleg prin ce treci.E una din cele mai afurisite boli. Ex-ul meu avea exact exact aceleasi simptome ca si tine.Ii era asa de rau incat de vreo 2 ori am chemat salvarea.
In ultima perioada ,inainte sa ne despartim,a reusit sa scape aproape total de ele,si fara sa ma laud,in mare parte cu ajutorul meu
In primul rand,eu am observat ca crizele au o legatura cat se poate de directa cu fierea,cu toate analizele ii ieseau f bune,din toate punctele de vedere,sange ,RMN,etc....
Asa ca l-am pus pe domnul la o cura de dezintoxicare din aceea drastica,dupa care ii faceam mancare tot timpul mai mult de regim,cu grija mare la unele alimente despre care se stie ca pot declansa crize de migrena(branza,ciocolata,alcool...)
Apoi ii faceam masaj in talpa si in palma(reflexoterapie) ca ma pricep destul de bine si in momentul cand simtea ca incepe criza,masaj usor la tample cu ulei de levantica sau menta.
Atentie!Nu se face reflexoterapie in timpul crizei migrenoase!
In plus,dimineata o cafea mica in care punea picaturi de Secatoxin se pare ca l-a ajutat o perioada.
Mai as avea multe sa-ti spun,daca u are interested let me know si have faith,nimic nu e imposibil! -
angel, mesajele lui Dubi sunt vechi de 3 ani.
sper ca intre timp nu mai are migrene asa rele 
enya, migrenele pot avea 1001 de cauze - de la sinuzita, boli de ficat sau bila, hipertensiune si pana la boli oftalmologice sau neurologice. Singura modalitate de a depista cauza este un examen medical cat mai complet.
Extrem de util este ca mama ta sa urmareasca cu atentie situatiile in care apar durerile de cap, pentru a usura calea catre punerea unui diagnostic corect. Sinuzitele, de exemplu, se agraveaza atat primavara si toamna, cat si la schimbari de vreme, indeosebi cand se innoreaza sau/si e multe umezeala in aer. Daca problema este digestiva, este clar, durerile apar dupa consumarea anumitor alimente. (Atentie, chiar si constipatia poate fi o cauza a migrenelor.) Pe langa toate astea, trebuie luate in considerare si menopauza sau stresul.
Si eu, si sotul meu avem sinuzita cronica. Atunci cand se strica vremea, e clar, ne ia durerea de cap pe amandoi, de simtim ca ne ies ochii din cap, nu suportam lumina, mirosurile, zgomotele, ne e greata etc... tot tacamul, adica.
Am inceput chiar sa facem misto pe tema asta si ne luam la intrecere: pe care il ia durerea primul si cui ii trece mai repede, cu mai putine pastile.
Eu insa, spre deosebire de el, daca beau 2-3 pahare de cola ma rezolv deseori. (Merge mai rapid decat cu pastile si prefer cofeina, ca pastilele pe mine ma zapacesc de cap.) -
Buna...n-am apucat sa citesc toate mesajele si toate sfaturile...dar cred ca te pot ajuta..probabil ai muschii gatului ff tensionati si atunci creierul si capul numai este bine irigat cu sange...daca esti din buc...treci pe la cabinetul meu, nu te costa nimic...Marius e numele meu. Am mai incercat sa ajut cateva tipe de pe aici dar nici moka nu au venit...daca am spus preturile mele...li s-au parut mult la multe..daca am spus sa vina sa le ajut moka...nu au venit nici asa....nu stiu ce fel de persoane sunt pe aici. 0722166554 Doamne ajuta...si daca nu esti..pune seara pe locul dureros, sau cand ai timp o compresa cu better suedez...1 ora, mai iniante dai cu alifie de galbenele..100% trece durerea. dar daca esti din buc treci sa te vad. Doamne ajuta!