analize hormonale
-
2 0Vreau sa stiu si eu cum se pot interpreta analizele facute de mine si sotul meu pentru sterilitate:
ziua a3-a:-estradiol 42 pg/ml
-FSH 6,18 mUI/ml
-LH 7,69 mUI/ml
- prolactina 36,1 ng/ml
ecografie transvaginala (ziua a7-a):
uter in AVF cu axul longitudinal al corpului uterin 46 mm
diam. antero-posterior 34 mm, diam. transvers 43 mm, cav. uterina virtreala
Endometru cu grosime 6 mm, miometru aspect normal, col uterin 32/20 mm, mucoasa cervicala normala, canal cervical normal, ovar stg.33/22 mm cu 8 foliculi cu dim. max.12
ovar drept 40/21 mm cu 10 foliculi cu dim. max.17 mm
Echo TV ziua a 11-a: endometru 7 mm,ovar dr.9-10 folicuri intre 7-9 mm, ovar stg.9-10 foliculi intre 7-9 mm. Fara lichid.
Spermograma sot: normospermie cu usoara astenospermie.
Ziua a14-a: -estradiol:168 pg/ml
-FSH 4,02 mUI/ml
-LH 7,11 mUI/ml
Ziua a21-a: -estradiol: 129 pg/ml
-progesteron: 7,69 ng/ml -
Nu ma pricep, dar as vrea sa te ajut, pt ca si eu am trecut prin asta. M-am lasat ghiolanita de toti tembelii de doctori si am ramas gravida singura; sau, ma rog...

Mie la o eco trans mi-a zis ca am uter cam mic: 56/40mm; ovarele? Drept 43/28,5 mm cu 8-9 foliculi, cel mai mare de 8,5 si stangul de 38,5/28,5 cu 7-8 foliculi, cel mai mare de 8 mm. Endometrul cica de 9,5 mm. Eu nu inteleg cum un folicul poate avea 8 mm, desi stiu ca e cea mai mare celula din corpul uman. Medicul asta mi-a bagat frica in oase; mi-a spus ca nu am cum sa raman cu ce am eu pe acolo, citez "un fel de Chanel maca". Drept pt care m-am dus la altul, care m-a enervat maximal: mi-a zis ca e totul OK, ca am un folicul dominant intr-unul din ovare, asa cum e normal, care e de aprox. o,5 mm!!! Ba, mai mult, a tras concluzia ca-mi place sa le-o arat, ca sufar cu altceva... Si uite-asa i-am bagat undeva pe doctori si am ramas gravida. Ambele eco au fost facute in ziua a 14-a.
De analize nu stiu sa-ti zic. Eu am facut prolactina, care trebuie sa fie intre 127 si 637 microU/ml; cred ca la tine e in alta unitate, deci transforma.
Mie imi ieseau toate analizele bine, lui la fel; am facut si nesuferita aia de histerosalpingografie ca sa vada daca am trompele infundate, colposcopie, stimulare hormonala si nenumarate monitorizari; ajunsesem sa fac o obsesie din asta. Mi-au gasit doar tiroida un pic marita (analizele de sange bune)si de un an iau Eutyrox, care poate a contribuit. Ma rog, pana la urma chiar am ajuns sa le dau dreptate celor care m-au avertizat ca stresul e un mare inamic in probleme de-astea. Nici acum nu-mi vine sa cred ca din "caca maca" creste ceva...
Daca nu ai anomalii anatomice si daca analizele hormonale iti ies bine, ai incredere ca va fi bine! Iti doresc multa rabdare si puterea de a fi cat mai linistita si increzatoare! -
Iti multumesc pentru incurajare.Pana in prezent mi-a fost dat un tratament pentru prolactina (Dostinex).Sa-ti spun ca am fost la 3 dintre cei mai renumiti doctori din Bucuresti si de fiecare data am repetat analizele, dar nu mi s-a rezolvat problema.Dr.Niculescu mi-a spus sa am rabdare,prof.dr.Lemnete a spus ca am toxoplasmoza (de care m-am tratat) si dr. Marinescu mi-a spus ca nu am ovulatie. Esentialul este ca nu am putut tine sarcinile (se eliminau).
Acum am inceput tratamentul cu Dostinex la prof.dr. Ancar si am mari sperante. -
apropo de prof.Ancar: in ziua cand te-ai programat la el sa te gandesti bine si sa-ti notezi pe ceva absolut toate intrebariele pe care le ai pt k te expediaza f repede, indiferent dc te duci cu spaga sau nu. este un doc f bun, a operat-o pe mama acum 2 sapt, si din aceasta experienta va spun sa va notati toate intrebarile pe care le aveti. mama de 2 ori pe drumul de intorcere si-a adus aminte k ar mai fi vrut sa intrebe nush ce.a3a oara s-a dus cu temele facute
multa sanatate! -
Am fost ieri la el impreuna cu sotul meu cu toate analizele si (contrar impresiei mele ca este cam acru) a fost dispus la discutii si ne-a explicat pe larg totul (ba a si repetat). Recomand tuturor femeilor cu probleme sa mearga la el. Eu am 36 de ani si pierdeam sarcinile. Asa-zisul "avort spontan" era cosmarul vietii mele. Acum am sperante ca voi avea si eu un copil.
Va multumesc pentru sfaturi. -
buna gratziela.am si eu o mare rugaminte la tine:sunt un caz mai special din braila si vreau sa te intreb cam cit te costa toata treaba asta cu analize,medic,etc.eu si sotul meu ne dorim f mult sa avem un copil,dar din pacate eu am fost diagnosticata cu menopauza precoce.daca nu te deranjez prea mult as dori sa-mi lasi adresa ta de mail sa te pot contacta.multumesc anticipat.