e urgent
-
0 0fetelor...sfatuiti-ma si pe mine...
trebuie sa fiu la mare intre 10 si 17 august
luna asta inca nu mi-a venit ciclul dar sigur imi vine pana pe 15...deci si luna viitoare o sa-mi vina in perioada in care o sa fiu la mare...ce fercire
daca iau luna asta anticonceptionale de cand mi se termina ciclul inca 30 de zile sau cate ori fii pe folie...o sa scap in august?
daca aveti alte variante...pls....
sunt disperata....
pupicei -
Daca iei anticonceptionale nu-ti vine ciclul pana nu le intrerupi. Daca nu vrei sa-ti vine 1 luna iei 2 cutii fara pauza. Daca ai cutie de 21 de tablete care se ia cu 7 zile pauza, iei 2 cutii fara pauza daca nu vrei sa-ti vina. Daca e cutie cu 28 de tablete, ultimele 4 sau 7 de la sfarsit, colorate diferit, sunt placebo, adica nu contin nimic. Daca iei cutie de 28, sari ultimele de la sfarsit continand placebo si incepi o cutie noua.
Eu fac asta de ani de zile. Nu ti se intampla nimic daca iei cateva zile in plus odata pe an. Totul e sa suporti anticonceptionalele. Nu toate le suporta bine, mai ales la inceput.
In trecut eu a trebuit sa intrerup niste anticonceptionale datorita unor sangerari foarte importante intre cicluri. Am schimbat cu altceva si momentan n-am probleme.
Unele suporta bine un anticonceptionale, altele nu. E preferabil sa incerci 1 luna inainte de concediu sa vezi daca le suporti sau nu.
Ar fi bine sa ti se faca niste analize inainte: frotiu vaginal, colesterol, tensiune, palparea sanilor. Din pacate multi ginecologi iau 500.000 sa scrie o reteta, fac un tuseu vaginal sa-si justifice onorariul de 500.000 si nu fac nimic din aceste analize obligatorii in tarile dezvoltate. In acest caz vizita la ginecolog e o risipa de 500.000. -
mi-am luat azi orgametril, are 30 de tablete si a costat 124 de mii.
in prospect scrie si de amanarea sau suprimarea menstruatiei...trebuie sa iau pastile cam cu 2 sapt inainte sa-mi vina luna viitoare si scap...
farmacista s-a uitat chioras la mine..."la ce-ti trebuie, fetito?" la care eu..."scrie in prospect la ce e bun"
pupici -
Oki-Verzi
Parerea mea e sa te lasi de chestii din astea , gen suprimarea menstruatiei.S-ar putea sa ai probleme.Am avut o prietena care a regretat faptul ca si-a suprimat mesntruatia deoarece pleca la mare.A avut saraca numai probleme dupa aceea.
Cum te-au sfatuit fetele , foloseste OB-uri
Nu face prostia asta de a-ti intirzia sau suprima menstruatia.