sfatuiti-ma,pls!!!

•  
    • 21 mesaje
    10 Iul 2005, 22:23
    0 0
    Buna dragi Eve! As dori sa ma sfatuiti si pe mine intr-o problema. Eu vreau sa ma apuc de anticonceptionale..,dar am auzit persoane care s-au ingrasat din cauza lor. Daca sunt prescrise de doctor exista riscul asta?Care mai sunt riscurile?
    Si cand trebuie sa incep sa le iau? in functie de cand imi vine ciclul ma refer...
    va rog,sfatuiti-ma!
  •  
    • 3311 mesaje
    11 Iul 2005, 01:12
    0 0
    prima pastiluta se ia in prima zi de ciclu, si tot asa.. sunt blistere la care trebuie sa faci pauza 7 zile, sunt altele cu past. pe care trebuie sa le iei in fiecare zi.
    cat despre ingrasat.. doar daca iti faci niste analize calumea, la un medic.. daca te duci la planning familial, iti dau dupa ureche ..
  •  
    • 218 mesaje
    11 Iul 2005, 06:54
    0 0
    daca te duci la doctor ii spui ca nu vrei sa te ingrasi si stie el ce sa-ti dea in functie de corpul si organismul tau.se iau dupa anumite criterii.ale mele de ex se iau din prima zi dupa ciclu.sunt 21 de pastile.iti alegi tu ora din zi la care sa le ei si zilnic cate una.cand se termina e o pauza de 7 zile.in pauza aia iti vine si ciclul.de exemplu daca ti s-a terminat luni,prima pastila o iei marti.cand se termina cele 21 de pastile va fi luni.de luni pana martea viitoare cand incepi sa iei din nou iti vine ciclul.nu te tine toata sapt stai calma.la inceput s-ar putea sa vina mai tarziu si sa se termine mai tarziu.de ex sa inceapa joi si sa se termine miercuri.indiferent daca ti s-a terminat sau nu tu incepi si iei pastilele (a doua serie de 21) de marti.in timp se regleaza.eu iau desorel si miercuri le termin.iau de un an si ceva dar am mai facut si pauza.iar in timp s-a reglat si acum imi vine abia sambata si tine pana pe marti.oricum iti explica si doctorul,iar daca nu-ti explica el e prospectul care iti spune tot ce trebuie sa sti.atentie!!!! primele 2 sapt nu sunt sigure asa ca protejeaza-te.doar in primele 2 sapt.dupa aia poti sa faci sex si in pauza aia de 7 zile chiar daca nu iei pastile in acea perioada.daca uiti sa iei o pastila ai grija sa o iei in maxim 12 ore altfel nu mai e protectia sigura.mie mi s-a intamplat sa uit o zi si le-am luat pe amandoua la diferenta de 1 ora.nu am ramas gravida sau de genul asta in schimb mi-a fost cam rau.daca ai ales ora 9 de ex nu trebuie sa le iei la 9:00 mereu dar incearca sa te incadrezi in intervalul 8:00-10:00.si inca ceva:eu una nu m-am ingrasat de la ele.pupici si bafta
  •  
    • 21 mesaje
    11 Iul 2005, 16:50
    0 0
    merci mult fetele! va pup
  •  
    • 21 mesaje
    11 Iul 2005, 16:54
    0 0
    da are vreo importanta daca iau anticonceptionalele cat timp tin regim de slabire?
  •  
    • 21 mesaje
    11 Iul 2005, 17:17
    0 0
    si daca stie cineva in Buc. un doctor bun unde iti face un control inainte sa-ti dea pastilele. Ca eu nu cunosc!!! Va rog...
  •  
    • 421 mesaje
    13 Iul 2005, 18:38
    0 0
    SI EU AS VREA SA MA DUC LA UN ASTFEL DE MERDIC!CE RECOMANDATI?
  •  
    • 8 mesaje
    15 Iul 2005, 13:40
    0 0
    Cel mai bine e sa te duci la un dr. ginecolog care iti va da anticonceptionale dar numai in urma unei serii complete de analize. Nici un doctor competent nu-ti va prescrie pastile fara a vedea rezultatele analizelor! In functie de acestea, el va sti exact ce tip de pastile se vor potrivi organismului tau astfel incat sa nu apara probleme de genul dereglarilor hormonale! Nici un organism nu se compara cu altul, deci nu te mai lua dupa diversele "idei" date in stanga si-n dreapta cu ce pastile sa iei! Fuga la doctor!
    Du-te la Medsana, acolo sunt cei mai buni doctori ginecologi!