Teme frecvente

•  
    • 635 mesaje
    8 Iul 2005, 10:46
    0 0
    Sunt postate acum doua teme care vad ca tot revin in atentie. As-i avea cate o intebare la fiecare.

1. Legata de HPV: i s-a intamplat cuiva sa aibe manifestarile virusului (am avut niste condiloame) dar in tot acest timp cu 3 teste sa nu iasa prezent acest virus? (..ce sa vorbesc de tipaj viral sa fac daca nici nu au gasit virusul...)

2.Legat de alunite: Am auzit si citi peste tot despre expunerea alunitelor la soare si despre cat de nesanatos e si solarul pentru alunite in special.
    Voi evelor mergeti la solar, si cela care au alunite, le protejati cumva?
    Eu am sa fac acum cateva sedinte de solar si nu stiu ce sa fac cu alunitele.
  •  
    • 451 mesaje
    8 Iul 2005, 10:55
    0 0
    Alunitele le poti proteja cu o crema ecran solar cu indice de protectie ridicat:
    - NIVEA 60 (bun si nu prea scump)
    - Marile marci: PHOTODERM max 100 (ecran total), AVENE, ROC...
  •  
    • 635 mesaje
    8 Iul 2005, 11:05
    0 0
    Mersi esmeralda, si eu numa la creme cu protectie solara m-am putut gandi.
    Prima oara am stat doar 5 minute si am dus o crema cu factor de protectie 30, dar o sa cumpar acum si ceva mai serios, sa fie mai sigur, oricum o aplic numa local pe alunite.
  •  
    • 451 mesaje
    8 Iul 2005, 11:16
    0 0
    Ce marca e crema cu FPS 30? 30 merge daca e o marca buna, macar nivea.
  •  
    • 635 mesaje
    8 Iul 2005, 12:05
    0 0
    Nu este prea cunoscuta si imi si scapa acum firma...oricum o saimi iau ceva mai puternic, ceva doar pentru alunite. Cu asata de 30 ma dau de obicei pe piept, unde am o piele incredibil de fina si sensibila.

In schimb cu diferenta intre firme, nu is comvinsa...nu stiu ce sa zic. Imi plac produsele nivea, dar nu cred ca e chiar diferenta de calitate care o reflecta pretul...de la gerovital sau alti producatori autohtoni cumperi produse la 100 mii lei (vechi) iar produsele nivea is peste 300.
    Chiar asa diferenta sa fie?
  •  
    • 635 mesaje
    8 Iul 2005, 12:08
    0 0
    A, si am vrut sa te mai intreb ceva: cum adica ecran total, factor de protectie 100? Se poate as aceva....mi-e greu sa cred ca blocheaza 100% razele.
  •  
    • 451 mesaje
    8 Iul 2005, 12:40
    0 0
    Exista creme ecran total care sigure. Sunt indicate pentru cei ce nu suporta soarele sau care au probleme de piele de la soare.Sunt eficiente cu conditia sa le aplici la fiecare 2 ore cand esti in soare.
    O crema ecran total buna PHOTODERM MAX 100. Prezentarea CREMA (nu lapte sau emulsie) merge pe fata si nu-i unsuroasa.
    La pret mai abordabil, cu NIVEA 30 sau NIVEA 60 esti deja bine protejata. Pentru fata, NIVEA 30 sparay e mai putin unsuroasa.
    Eu personal n-am incredere in produsele romanesti de protectie solara. Insa tu simti daca te protejeaza sau nu suficient. in functie de cat de repede te bronzezi iti dai seama daca crema de protectie e eficienta sau nu.
  •  
    • 635 mesaje
    11 Iul 2005, 08:49
    0 0
    Mersi mult esmeralda. Crema care o am acum simt ca ma protejeaza, adica nu ma prinde soarele in locurile unde ma dau, totusi am sa imi iau ceva mai special pentru alunite.
  •  
    • 157 mesaje
    11 Iul 2005, 09:43
    0 0
    Esmeralda, este pentru a nu stiu cata oara cand citesc in mesajele tale ca esti complet impotriva lotiunilor sau emulsiilor cu factor. De cateva ori ai spus ca sunt mai grase si fac cosuri. De unde ai tras concluzia? Deja am cativa ani de cand achizitionez astfel de produse si m-am invatat sa ocolesc tocmai cremele, pentru ca lasa fata foarte lucioasa, unele sunt mult mai onctuoase si nu par deloc sa intre in piele, pur si simplu ramane tenul unsuros. De cand am trecut pe lapte sau emulsie, chiar se vede diferenta, in bine. De altfel, este arhicunoscut faptul ca o emulsie este mult mai usoara ca o crema.
    Si alta curiozitate era legata de PHOTODERM MAX. Am folosit-o si este foarte grasa + lasa scame albe + ramane fata lipicioasa. (din intamplare, chiar nu sunt singura care a utilizat-o si restul fetelor au avut exact aceeasi parere) Tu, din nou, sustii contrariul.
  •  
    • 451 mesaje
    11 Iul 2005, 09:53
    0 0
    Nu sunt deloc impotriva cremelor de protectie solara, dimpotriva. Eu folosesc creme de protectie solara ROC, Photoderm, Nivea. Am incercat PHOTODERM 100, lapte de corp, mai ieftin caci se vine in flacon mai mare (100-200 ml). Pentru mine e imposibil de folosit pe fata caci sunt unsoroasa ca un carnat. Pentru mine, desi am tenul gras, PHOTODERM MAX 100 crema (vanduta in tub de 40 ml) sau ROC crema sunt acceptabile pentru fata.
    Depinde ce ten ai.
  •  
    • 451 mesaje
    11 Iul 2005, 10:01
    0 0
    KRISTA
    Eu folosesc creme de protectie solara cu factor de protectie ridicat 60-100. Aceste incarca tenul mai mult decat cele cu FPS 10-15-20. Incepand de la FPS 30, un lapte sau o emulsie sunt greu suportate pe fata la cineva cu tenul gras. Pe piata sunt creme acceptabile chiar pentru tenul gras. Eu cunosc toate gamele de mare marca din motive profesionale.
  •  
    • 157 mesaje
    11 Iul 2005, 10:34
    0 0
    Ok, pai inseamna ca suntem fix in aceeasi situatie. Eu am tenul mixt, asa ca zona T se comporta la fel ca tenul gras. Asta este si motivul pentru care am avut probleme in gasirea unei creme care sa nu lase pelicule unsuroase pe fata. Folosesc factor de la 60 in sus, de asta stiam cum este si crema PHOTODERM MAX care are 100.
    S-a inteles gresit, nu am spus ca esti impotriva produselor cu protectie, ci impotriva celor sub forma de lapte/emulsie. Asta era nedumerirea, din moment ce crema este automat mai grasa decat emulsia.
    In afara de Photoderm si ROC, ai mai gasit alta crema suportabila pentru un ten cu tendinta de ingrasare? Adica fara sa il lase unsuros, lipicios?
  •  
    • 451 mesaje
    11 Iul 2005, 10:49
    0 0
    Eu folosesc pentru corp lapte sau emulsie mai ieftine caci se vand in flacon de 200-250 ml. Pentru fata folosesc crema, momentan ROC 60 sau PHOTODERM 100 sau URIAGE 60 sau 90 (luat in strainatate). Sunt acceptabile. PHOTODERM lasa scame albe numai daca pui prea mult. Daca pui mai putin merge. AVENE e o marca foarte buna de protectie dar n-am folosit recent si nu mai stiu.
  •  
    • 157 mesaje
    11 Iul 2005, 10:54
    0 0
    Avene am folosit eu si este destul de grasa ca textura, dar si lipicioasa. Am mai avut Ducray Photoscreen 60 si era asemanatoare. De asta intrebam, poate este totusi o crema buna care mi-a scapat. Pentru moment am gasit Vichy Shaka, o emulsie lichida (factor 60) cu care ma impac foarte bine.
    Merci pentru raspuns!
  •  
    • 635 mesaje
    11 Iul 2005, 11:32
    0 0
    De ce folositi asa factori mari fetelor?
    Eu pana acum aveam maxim 30, si se uita lumea ciudat la mine ca ma ung cu asa factor de protectie ridicat.
    Nu ma gandeam ca altii folosesc si mai mult.
    Aveti pielea foarte sensibila? Si atunci voi ramaneti albe ca laptele toata vara?

In anturajul meu is innebunite fetele sa se bronzeze cat mai tare.
  •  
    • 157 mesaje
    11 Iul 2005, 13:04
    0 0
    Am pielea alba, sensibila si imi apar alunite de la soare. Cam astea ar fi motivele pentru care ma uit la ceva cu factor ridicat. Si da, raman cam "branza" vara, desi ma prinde soarele un picut . Mie personal mi-e bine asa, nu mi-a placut niciodata sa fiu bronzata puternic.
  •  
    • 635 mesaje
    11 Iul 2005, 13:51
    0 0
    mda..si eu am pielea alba, si am multe alunite, mai ales pe un brat.
    acum insa m-am hotarat ca merg putin al solar, sunt mireasa in august si nu vreau sa fiu chiar in ton cu rochia.
    bratul o sa il protejez, mai ales ca acolo nici nu sunt chiar branza.

si apropo de alunite aparute de la soare, se zice ca aniconceptionalele in combinatie cu razele ultraiolete favorizeaza aparitia lor. se pare ca pilulele au ceva rol, a mai auzit cineva de asta?

in fine, si mie mi-e bine de obicei cu pielea alba, nu ma deranjeaza, chiar si daca mi-ar place bronzul...
  •  
    • 451 mesaje
    11 Iul 2005, 22:48
    0 0
    Femeile care iau anticonceptionale au pielea mai sensibila la soare decat cele ce nu iau. Anticonceptionalele cresc putin riscul de melanom, un cancer de piele cu pronostic foarte sumbru. Melanomul se previne in principal prin creme deprotectie solara adaptate si prin evitarea expunerii la soare intre orele 11 si 16.
    O piele bronzata e frumoasa. Insa soarele accelereaza imbatranirea pielii si ridurile aparute sunt definitive. Riscul de melanon creste proportional cu doza de ultraviolete la care am fost expusi in timpul vietii.
    Insa in general nu avem nevoie chiar de crema ecran total cum e PHOTODERM MAX 100. Aceste creme de protectie extrema sunt in special pentru cei ce au boli de piele induse de soare, dupa tratament cu laser, pt cei cu multe alunite, cu pielea foarte alba....
    Eu am niste pete brune pe fata de la soare, ca o masca de sarcina, probabil de la anticonceptionale si n-am de ales.
    Acum, inainte de concediu iau BETA CAROTEN in speranta ca ma voi bronza intens, fara riscuri, cu soarele de la ora 16-17. Am vazut persoane blonde care in general nu se bronzeaza ci se rosesc care s-au bronzat cu BETA CAROTEN ca niste tigani cu soarele slab din aprilie. La mine merge ceva dar nu cine stie ce.
  •  
    • 635 mesaje
    12 Iul 2005, 07:56
    0 0
    In ceea ce priveste anticonceptionalele nici eu nu am de ales. Totusi acum un an am folosit ca si metoda de contraceptie plasturele contraceptiv. A fost ok, am intrerupt numa de comoditate.

Oare si acea metoda de contraceptie face pielea sensibila? Alea macar nu trec prin ficat si se absorb direct in sange.
    Sau daca nu alea, macar este vreun contraceptiv care e mai "bland" cu pielea?
  •  
    • 451 mesaje
    12 Iul 2005, 09:43
    0 0
    Pielea devine mai sensibila la soare la femeile sub anticonceptionale datorita concentratiei mai mare de hormoni din sange. Si plasturii au hormoni deci asta nu schimba nimic. Chiar si unele sterilete au hormoni.
    Ce poti face e sa folosesti anticonceptionale de ultima generatie minidozate (Rigevidon....) sau microdozate (Logest, Harmonette, Minesse...). Cam toate folosim pilule mini sau microdozate. Cu pilulele recente reactiile advesrse sunt mult mai rare ca la pilule de acum 30 de ani dar tot exista.
    Riscul e melanom nu e enorm sub anticonceptionale. Riscul natural creste putin.
    Eu zic sa nu stati la soare intre 11 si 16 cand soarele e nociv pt piele. Daca expunerea e inevitabila intre 11 si 16, pielea trebuie protejata la fiecare 2 ore cu o crema adecvata tipului de piele.
    Daca nu sunteti insarcinate, luati BETA CAROTEN cu o saptamana inainte de a pleca in concediu si in timpul concediului, maxim 4 luni pe an. Va veti bronza intens si durabil chiar cu soarele bland de dimineata sau de dupa ora 16.
    A mai aparut o crema de protectie solara NEVEA SUN FPS 4 cu CAROTEN. Cum are CAROTEN ajuta sa te bronzezi intens repede. Pe un prieten blond am vazut ca ajuta bine la bronzat. Dar atentie caci FPS 4 e un factor de protectie scazut. La cele cu pielea alba, sensibla, merge doar dimineata pana la 10-11 si seara dupa 16-17.