scolioza
-
6 Iul 2005, 12:440 0Fetelor, eu urmeaza sa fac aceasta "minunata" operatie in curand, si as vrea sa imi spuneti, cele dintre voi care ati trecut prin asta, unde ati facut interventia, aici sau in alta tara, cat a durat recuperarea si reintegrarea profesionala, cu cate grade s-a diminuat deformatia,etc... Merci foarte mult!
-
6 Iul 2005, 19:42salut, sunt christina. nu am raspunsuri din pacate..ba mai mult am intrebari: unde iti faci operatia..ce medic ai? stii medici buni pe partea asta? si,..cat te costa? de fapt ma intereseaza orice m-ar putea ajuta si pe mine..o scolioza lombara trainica..din cate stiu e recomandabil ca operatia sa se faca pana in 25 de ani cand ai inca trupul flexibil..si eu mai am un an pan acolo..so help! merci!
-
7 Iul 2005, 10:13Ma, eu pana acum un an nu m-am gandit la operatie(am implinit 26 anul acesta), dar de cateva luni au aparut ceva dureri. Am fost la o gramada de medici, mi s-a recomandat spitalul "Foisor" din Bucuresti, mai precis dr. Ursu, dar conditiile de spitalizare sunt execrabile, iar de rezultat, sincer, ma cam indoiesc, dupa ce am vazut cazuri. De asemenea, mi s-a spus ca in Ungaria se fac operatii bune, am cunoscut pe cineva care s-a indreptat chiar cu 60 de grade la 27 de ani, asa ca eu sunt decisa sa ajung acolo. Operatia este ceva de genul 7000 euro, dar eu spun ca merita, la varsta noastra trebuie sa facem tot ce se poate pentru sanatate, plus ca vom trai cu repercursiunile interventiei o viata intreaga.Cat despre faptul ca poti sa te operezi pana in 25 de ani, stai linistita si nu te panica. E adevarat ca e bine sa o faci mai repede, cat oasele sunt tinere, dar nu e ceva fix. Cunosc o persoana cu scolioza care innotand a "crescut" 2 cm (deci si-a indreptat coloana destul de mult), la 30 de ani impliniti! Bineinteles operatia indreapta oricum mai mult si rezultatul e definitiv, asa ca go for it!
-
7 Iul 2005, 11:57Daca va permiteti sa mergeti in Ungaria nu ezitati caci nici nu se compara cu mizeria si tigania de la noi. In Ungaria sunt conditii la nivelul Uniunii Europene. Chiar daca nu-i opulenta din Germania e corect.
-
7 Iul 2005, 14:52Draga Esmeralda, asta e si parerea mea. Nu pot zice ca ma scot banii din casa, dar sanatatea merita sacrificii. Nu zic Doamne fereste ca medicii nostrii nu sunt buni, dar nu avem aparatura si materialele din UE, ori cand e vorba de o operatie la coloana, nu merita sa risti, si chiar daca ma repet, doctorii ortopezi romani lauda foarte mult ce fac ungurii...