histerectomia - studiu

•  
    • 5 mesaje
    3 Iul 2005, 16:37
    0 0
    Sunt studenta la Medicina si particip la un studiu despre intrebarile pe care si le pun femeile sau intrebarile adresate de acestea medicului ginecolog in cazul in care au fost anuntate ca vor fi histerectomizate...care sunt aceste intrebari...M-ati putea ajuta?Va multumesc
  •  
    • 144 mesaje
    3 Iul 2005, 21:18
    0 0
    draga mea consider ca problema cea mare este ca nu se discuta cu pacientele care urmeaza sa faca asa ceva .cu mine nu a discutat nimeni.si as fi avut mare nevoie , hai la cutit si asta e. credeam ca nu o sa mai am nici pe unde sa fac Chanel asa eram de speriata. as fi dorit in primul rind psiholog ,apoi sa mi se explice anatomic ce si cum , de ce cit de bine imi face ce alternative as avea etc ,
  •  
    • 1450 mesaje
    4 Iul 2005, 07:44
    0 0
    nu am fost pusa in aceasta situatzie dar as intreba medicul in ce masura imi va afecta viatza sexuala si care va fi efectul asupra sistemului endocrin ,stiut fiind faptul ca lipsa estrogenilor duce la osteoporoza,imbatranire prematura,usoara virilizare,bufeuri,etc,etc,Cred ca pentru o femeie este o hoatrire f.greu de luat si ar trebui sa se stie ca tratamentul de substitutie uneori agraveaza bolile aflate in stare incipienta.
  •  
    • 451 mesaje
    4 Iul 2005, 09:18
    0 0
    Intrebarile pe care eu mi le-am pus cand cineva din famile a fost operata pentru fibrom:
    - Oare chiar operatia e indispensabila sau sau chirurgul se grabeste sa opereze pentru ca renteaza?
    - De ce imediat la cutit? De ce nu incearca intaii un tratament cu medicamente cum recomanda toate tratatele de ginecologie occidentale?
    - De ce sperie pacienta vorbindu-i de cancer cand nu-i nici o dovada sa suspecteze asa ceva? Vrea sa mulga mai mult de la noi speriindu-ne?
  •  
    • 127 mesaje
    4 Iul 2005, 15:07
    0 0
    In momentul in care medicul a hotarat ca singura solutie este histerectomia, mi-a si explicat/desenat in ce consta aceasta operatie. Inainte ca eu sa apuc sa intreb, mi-a spus ca aceasta operatie nu imi va afecta viata sexuala, iar daca apar neplacerile menopauzei (bufeuri, nervozitate), exista tratament de substitutie hormonala sau, la alegere, produse naturiste care contin fitoestrogeni.
  •  
    • 168 mesaje
    4 Iul 2005, 22:44
    0 0
    pt sweet_november...
    in ce an esti?
  •  
    • 5 mesaje
    4 Iul 2005, 22:52
    0 0
    an 6
  •  
    • 318 mesaje
    5 Iul 2005, 11:16
    0 0
    As fi vrut sa stiu daca metoda e sigura, daca boala nu o sa recidiveze in alta parte, ce fel de probleme hormonale or sa apara. Mama (nu eu) a fost operata acum 10 ani, a scapat, o duce bine. S-a simtit ca un animal dus la taiere, nu i s-a explicat intr-un mod inteligent in ce consta operatia, decat ca "scoatem totul".
  •  
    • 451 mesaje
    6 Iul 2005, 08:53
    0 0
    Cineva din familie, a fost histerectomizata pentru o sangerare nu foarte grava. Inainte de operatie nu se stia diagnosticul. Medicul A DESCHIS-O FARA SA STIE DIAGNOSTICUL CA SA VADA CE GASESTE INAUNTRU. (Oare in tara asta floricica nu este scanner?). Pacienta a fost trimisa direct la operatie fara sa incerce nici un tratament cu medicamente. Cum pacienta nu era decisa sa se opereze medicul a inceput s-o sperie cu CANCERUL, "poate se face cancer..... ". Dupa operatie , medicul a zis ca era uter fibromatos. Pacientei i s-a scos uterul si s-a facut un control de rutina sa verifice ca nu-i cancer la care rezultatul vine in cateva saptamani. Dupa operatie, medicul a inceput sa-i vorbeasca pacientei din nou de cancer. Asteptand rezultatul de la laborator pacienta plangea, era deprimata......Rezultatul a fost BUN.
    Inteleg ca operatia e cea mai rentabila optiune pentru ginecolog.
    Asta da PROFESIONALISM si ETICA MEDICALA.
  •  
    • 127 mesaje
    7 Iul 2005, 10:13
    0 0
    Inainte de a lua hotararea histerectomizarii, medicul mi-a facut toate investigatiile posibile: tuseu, echo, echo cu sonda intravaginala, test Papanicolau, colposcopie, biopsie tintita, iar in momentul in care s-a ajuns la concluzia ca nu exista alta optiune, dupa ce mi-a fost lasat un timp de gandire, in care m-am consultat cu sotul, mi-am dat acordul pentru operatie.
  •  
    • 5 mesaje
    10 Iul 2005, 16:28
    0 0
    Alte opinii...pareri...?