Hepatita de tip A
-
0 0Ma chinuie de 2 luni o hepatita ingrozitoare. Cu toate ca tin regim analizele nu ies bine de loc. Va rog sa imi spuna cine a mai avut acest tip de hepatita cum a decurs boala. Cat timp a tinut strict regimul si dupa cat timp analizele au fost ok.
-
Am doua verisoare, surori, ambele au avut hepatita cand au fost mici. Le-a dus matusa-mea la o baba dint-un sat, sa le taie sub limba. Pe una a taiat-o, cealalta s-a speriat si nu a mai vrut. Avea 8 ani atunci... Acum au 30 si 33. Cea pe care a taiat-o, nu mai are absolut nici o problema, cealalta si-n zi de azi tzine regim... Mai am un coleg de clasa care a avut hepatita in clasa a6-a . Pana am gatat generala, el tot ceai bea si manca doar parizer...
In concluzie, tzi-as recomanda ceva naturist, vorbeste cu mai multi medici. daca nu te lasa inima sa te tai sub limba... -
Eu am avut hepatita A cand aveam 22 de ani. Cel mai important este regimul alimentar care trebuie tinut foarte strict. Eu 6 luni am mancat numai cartofi fierti, carne de pasare fiarta, branza de vaci etc. E foarte buna mierea de albine cu suc de lamaie: se amesteca si iese un sirop. Eu beam un borcan in doua zile.Trebuie evitat stresul si efortul fizic. Dintre ceaiuri cel mai bun este cel de anghinare cu multa miere si lamaie.
-
Hepatita virala A
Hepatita virala A este o boala infectioasa acuta, provocata de virusul hepatic A, care patrunde în organismul uman mai frecvent pe cale bucala, manifestînduse clinic prin fenomene de intoxicatie.generala, dereglari ale tractului digestiv, mai cu seama dereglari hepatice, precum si a altor sisteme, însotite sau nu de aparitia icterului. Hepatita virala A poate sa se prezinte sub mai multe forme, care decurg clinic, sau subclinic. in categoria primelor intra acele forme de infectii, în care se manifesta diferite simptome clinice (subiective, sau obiective); în forma subclinica simptomele clinice lipsesc definitiv. Formele în care hepatita virala A se manifesta clinic, se împart în icterice, fruste (sterse), anicterice. Conform datelor obtinute în urma cercetarilor, formele atipice ale hepatitei virala A se întîlnesc destul de des. La forma icterica, sindromul citolitic se întîlneste cel mai frecvent si, de regula, este prezent la toate cu manifestari clinice. Caracteristic pentru aceasta forma de maladie este ciclicitatea ei, adica schimbarea succesiva a perioadelor de incubatie, preicterica (prodromala), icterioa, de convalescenta. În perioada data se disting stadiile de crestere a icterului, de culminare si de declin.
Incubatia - variaza între 7 si 50 zile, mai frecvent 15-30 zile.
Perioada preicterica În perioada preicterica sa întîlnesc: sindromul gripal dispepsic, astenovegetativ si combinat. Durata perioadei preicterice variaza între 2 - 14 zile (mai frecvent 5 - 7 zile).
Aceasta perioada cuprinde simptomatologia pîna la aparitia icterului. Tabloul clinic al acestei perioade este destul de polimorf.
Manifestarile generale de tip infectios constau din febra (fara frisoane) moderata (uneori discreta), nesesizata de bolnav, care dureaza 3-5 zile, uneori poate atinge cifra de 39° si mai mare. Febra este însotita deseori de dureri musculare, mai rar si de manifestari catarale respiratorii, care pot domina în tabloul clinic, realizînd tipul de debut "gripal" al hepatitei virala A.
Manifestarile digestive sînt cele mai frecvente. Ele sînt alcatuite din anorexie, modificari ale sensibilitatii gustative si olfactive (desgust de a fuma), greata, varsaturi, dureri epigastrice, senzatie de greutate în hipocondrul drept, balonari abdominale, constipatii sau diaree. Starea de greata si varsaturile pot fi uneori atît de intense, încât boala se poate confunda cu o toxiinfectie alimentara. Intoleranta fata de alimente poate fi absoluta. Când simptoamele digestive domina tabloul clinic al perioadei preicterice se realizeaza prin sindromul dispepsic (60 - 80% din cazuri).