natura vs. crohn

•  
    • 635 mesaje
    1 Iul 2005, 11:05
    0 0
    Ceau fetelor.
    Atata am auzit aici de remedii naturiste incat am zis sa va intreb si eu ceva.
    Sotul meu a fost diagnosticat in ianuarie cu Boala lui Crohn. Nu stiu dc ati auzit multe de ea, eu deja am citit f mult(am fost nevoita sa ma documentez). In schimb pana acum nu am aprofundat deloc posibilitatile de tratament naturis.

Nu vreau sa ma lungesc sa va povestesc de boala, pe scurt: boala cronica care ataca in majoritatea cazurilor intestinul subtire, ileisul, si colonul, dar poate la fel de bine afecta orice parte a sistemului digestiv. Este o boala autoimuna.

As-i vrea sa va rog sa imi spuneti daca stiti cumva ce produse naturiste sunt bune la asa ceva.
    Nu ma refer neaparat la "tratament" ca tratament are el medicamentos, dar m-am gandit ca produsele naturiste chiar si dc nu il ajuta macar rau nu ii fac.
  •  
    • 601 mesaje
    1 Iul 2005, 13:17
    0 0
    Tatal meu sufera de acest sindrom de multi ani. Am scris unui cabinet naturist (Favisa, parca...) si mi-au spus ca ei nu trateaza boala aceasta. Tatal meu are tratament medicamentos si tine regim. Ar trebui regim pe viata dar este gurmand si nu se poate abtine si atunci apar crizele. In ultimi ani a facut max. cate o criza anual. Se pare ca boala nu se vindeca dar poate fi tinuta sub control.
    O alta cunostinta de-a mea a tinut regim strict 5 ani + medicamentos si
    s-a vindecat. Cred ca este unul din f. rarele cazuri, dar a tinut un regim extrem de strict.
    Cred ca in cartile binecunoscutei naturaliste Maria Treben ar trebui sa scrie cate ceva.
  •  
    • 635 mesaje
    1 Iul 2005, 13:29
    0 0
    Pai nu pot sa ma zic ca ma bucur ca am primit un feed-back asa devreme, dar din moment ce deja s-a mai gasit cineva care sa aibe macar in anturaj/familie pe cineva cu boala Crohn, m-am gandit sa postez tot ce gasesc, poate ajuta si pa altii.

Deci:
    Etiologia bolii Crohn este necunoscuta, leziunile intestinale fiind un raspuns la factori foarte variati (infectiosi, alimentari, corpi straini etc.), cauzand o componenta imuno-alergica, stresul intervenind ca un mecanism declansator. Pentru a preveni aparitia simptomelor si a consecintelor bolii, sunt necesare anumite masuri igienico-dietetice. In primul rand, o dieta de crutare corespunzatoare, bogata in proteine si vitamine. Ar fi bine sa folositi Eurovita Multiminerale - cate o tableta pe zi; extract rece din radacina de obligeana (o lingurita rasa de radacini bine spalate si maruntite se lasa peste noapte in 1/4 l apa rece, dimineata se incalzeste usor si se strecoara) - o inghititura inainte si o alta inghititura dupa fiecare masa principala, in total 6 inghitituri pe zi; dimineata si seara, cate o cana de infuzie dintr-un amestec de coada-soricelului, urzica, filimica (galbenele) in parti egale sau numai de coada-soricelului, in care se adauga cate o lingurita de bitter suedez. Se bea incet, inghititura cu inghititura. In cazul in care apar fenomene nedorite, care pot fi declansate si de factorii amintiti mai sus, ca si de anumite plante la care sunteti alergica, adresati-va medicului de familie.

Sursa - formula as
  •  
    • 635 mesaje
    1 Iul 2005, 13:58
    0 0
    Hai ca am gasit ceva:

http://cellhealthmakeover.com/crohnsdisease.html

Vitacel se numeste medicamnetul, acum ma uit dc este pe undeva prin tara.