Gingii sensibile

•  
    waz
    • 37 mesaje
    1 Iul 2005, 09:37
    0 0
    Va rog mult sa-mi recomandati si mie o pasta de dinti pentru dinti si gingii sensibile.Am observat ca una dintre ele s-a cam retras si nu stiu ce sa mai fac.Medicul stomatolog mi-a recomandat vitamina A uleioasa (inca nu vad nici un rezultat), pe care doresc sa o asociez si cu alt tratament.Daca stiti si alte tratamente care dau rezultate, va rog sa mi le impartasiti si mie.
  •  
    • 99 mesaje
    1 Iul 2005, 14:16
    0 0
    nu stiu daca e neaparat un tratament, medicul stomatolog l-a recomandat sotului meu, sa se clateasca cu ceai de pelin dupa fiecare masa, la el a mers, poti incerca. pa
  •  
    • 297 mesaje
    1 Iul 2005, 14:41
    0 0
    Exista o pasta de genul acesta, dar nu reusesc sa imi amintesc cum se numeste. Ar trebui sa cauti in farmacii (in Dona, Sensiblu sau Helpnet sunt expuse astfel incat poti tu sa te uiti la fiecare si sa o gasesti pe cea buna fara sa depinzi de farmacista). Sensodine sau ceva cu Angelica parca era. Of, ce rau e sa te lase memoria.
  •  
    • 2209 mesaje
    1 Iul 2005, 15:01
    0 0
    Sa nu uitzi de atza dentara! Inainte de culcare, e foarte sanatos sa folosesti atza dentara. Face bine la gingii.
  •  
    • 387 mesaje
    1 Iul 2005, 23:13
    0 0
    salut foloseste pasta de dinti lacalut pt. gingii e super buna am eu ,dar gustul nu e prea grozav.pa.
  •  
    • 33 mesaje
    2 Iul 2005, 19:00
    0 0
    Eu folosesc de vreo luna Sensodyne, cumparat în farmacii. Cea mai ieftina - formula clasica - e în jur de 130 000 lei.
    Eu ma împac foarte bine cu Sensodyne,cred ca face banii.
  •  
    waz
    • 37 mesaje
    3 Iul 2005, 09:57
    0 0
    Va multumesc pentru sfaturi fetelor.Ada, pasta "lacalut" de unde o pot procura si cam cat costa?
  •  
    • 1511 mesaje
    3 Iul 2005, 12:45
    0 0
    waz, eu cred ca la tine e vorba de parodontoza, nu de gingii sensibile. Si in cazul asta pastele astea de dinti si clatitul gurii cu ceaiuri sunt frectii la picior de lemn. Stomatologul trebuie sa-ti faca o analiza a bacteriilor pe care le ai sub gingie (de fapt analiza o face un laborator, stomatologul ia numai probele), in functie de asta trebuie sa iei antibiotic sau nu. Dupa aceea urmeaza un tratament impotriva parodontozei, cel mai simplu e chiuretarea gingiilor sub dinti. Numai asa se poate opri inaintarea bolii.
    Si abia dupa aceea poti incepe cu clatitul gurii, paste de dinti speciale si dintr-astea.
    Din pacate sunt si eu atinsa de parodontoza cu toate ca-mi ingrijesc cavitatea bucala ca pe nu stiu ce, se pare ca e genetic la mine. In orice caz, stomatologul a facut o gramada de teste sa-si poata dea seama de unde vine boala (pana si test de spalat al dintilor). A! Eu mai folosesc, pe langa ata dentara, si periuta interdentara.
  •  
    waz
    • 37 mesaje
    4 Iul 2005, 17:22
    0 0
    Da, m-am cam temut de raspunsul asta. Si eu banuiesc ca este vorba despre paradontoza, asa incat voi incepe cat mai curand tratamentul. Kalua, te rog sa-mi dai mai multe detalii despre tratament. Vreau sa stiu si daca este dureros, pentru ca nu stau prea bine la capitolul asta, sunt o fricoasa .
  •  
    • 1511 mesaje
    4 Iul 2005, 20:11
    0 0
    Nu doare. Probele pt. flora microbiana sunt niste hartiute mai tari in forma conica si se introduc intre gingie si dinti. Iar de tratament mie, drept sa-ti spun, mi-a fost frica, cu toate ca nu-s fricoasa deloc cand e vorba de dentist. N-am avut nici un motiv, nu am simtit absolut nimic. N-am avut dureri nici dupa aceea, cand anestezia si-a pierdut efectul.
  •  
    • 199 mesaje
    7 Dec 2016, 13:11
    0 0

Buna ziua! Si eu am o sensibilitate gingivala extrem de accentuata. Este bine sa aveti grija cu produsele pe care le folositi pentru igiena zilnica, de asemenea, un tratament personalizat va va fi de folos. Mai bine mergeti la un medic bun sa va spuna ce trebuie sa faceti in functie de stadiul problemei. Eu va pot recomanda cabinetul la care merg de obicei si sunt foarte multumita, cabinetul Andra Smile. Veti primi un diagnostic corect si un tratament special, dar mai ales, multe sfaturi bune pentru ingrijrirea corespunzatoare a danturii. Eu ador sa merg la ei.