Despre ciclu....
-
0 0Fetelor care aveti dureri cand va vine ciclul, voi ce luati?Eu sunt disperata pt ca in prima zi ma umplu de pastile si tot nu imi trece?Ce puii mei sa fac?
-
Mergetzi la medic. In Timisoara este un medic natuist, care trateaza si problemele menstruale (ciclu dureros, dereglat sau prea abundent) doar prin lipirea unor placutze dintr-un metal (nu stiu ce metal) in anumite puncte strategice. E scump, 300.000 parca sedintza si trebuie sa-tzi schimbi placutzele o data pe saptamana daca nu chiar mai repede. Dar am multe colege care au fost si au uitat de probleme...
-
Apa calda ajuta pe moment dar stimuleaza formarea chisturilor si sangerarea abundenda.D-aia nu sunt recomandate nici baile prea fierbinti in perioada ciclului,epilarea pe abdomen daca o "practicati"...Asa mi-a zis mie un doctor.
Ultima data cand am avut dureri insuportabile a fost inainte sa incep sa iau anticonceptionale,nu mi-a trecut decat dupa 2 no-spa,1 nurofen forte si un piafen luate cred in interval de o ora toate.
De cand iau anticonceptionale nu mai am probleme.
Ma gandeam sa incetez tratamentul ca nici astea nu sunt prea sanatoase,repara ceva dar strica altceva.
Deja ma gandesc cu groaza la dureri mai ales ca e si vara,si vara d-abia ma suport pe mine dar si cu dureri.... -
Eu pot sa va spun ca eu iau Lizadon cand am dureri mari si ma ajuta intotdeauna, dar chestia asta am mai spus-o aici.
Lizadonul se elibereaza insa la unele farmacii numai pe baza de reteta, dar costa doar 20 000lei vreo 12 pastile mi se pare.
Si eu am avut dureri insuportabile intr-o vreme, odata a venit Ambulanta si odata am mers eu la Urgenta si m-au internat atat de rau ma simteam. Am mai patit asa dupa aceea, dar cand simteam ca incepe criza luam rapid 1-2 pastile de Lizadon si am scapat.
Poate va ajuta si pe voi. -
eu iau Nurofen si Antinevralgic P, nu imi trec durerile, doar se amelioreaza putin, in schimb imi creeaza somnolenta, incat in primele doua zile de ciclu nu pot iesi din casa, ma invoiesc mereu de la servici, daca am ghinionul sa pice in zilele lucratoare ale saptamanii.
Mie nu-mi vine sa cred ca atatea fete sufera din cauza asta, medicilor nu prea le pasa, si inca nu s-a creat un medicament (calmant) cu actiune special pt. aceste dureri, ci exista doar calmante cu spectru larg, care doar amelioreaza. -
Dupa cum stiti menstruatia apare atunci cand uterul incepe sa se contracte pentru a se dezlipi mucoasa care il inveleste inauntru si aceasta mucoasa este sangele care se elimina la menstrutie.
Se spune ca niste hormini (nu le retin numele) influenteaza ca aceste spasme sau crampe sa fie mai mari sau mai reduse, si mai mult sau mai putin dureroase. -
Fetelor, nu vreau sa va sperii, dar sa stiti ca nu este normal sa aveti asa dureri la ciclu. Va vorbesc din experienta. Si eu am avut si am in continuare dureri groaznice prima si a doua zi. Varsaturi, tremurare...pe mine ma ajuta algocalmin fiole. M-am dus la ginecolog si mi-a zis ca se pare ca este endometrioza. Endometrioza este o afectiune grava a aparatului genital, dati un search pe google si veti gasi f. multe info despre aceasta boala. Simptomele clasice sunt dureri atroce la ciclu, sangerare abundenta, cateodata si durere la contact sexual. Va spun asta pt ca mie nu mi-a zis nimeni si am stat cu durerile astea 10 ani pana cand m-am gandit ca poate nu este chiar normal sa am asa dureri la fiecare ciclu (am si nimerit un doctor excelent). Deci duceti-va la medic cat mai repede si nu lasati timpul sa treaca!