nu pot pleca gravida in canada
-
0 0buna dmineata,
m-am interesat si nu pot pleca gravida in canada,deoarece acolo figurez ca as fi casatorita cu fostul sot,care e plecat din februarie,iar eu sunt gravida cu actualul de 3 luni.asa ca serviciile sociale de acolo imediat cum am aterizat fac ancheta si afla ca am divortat inainte sa primim viza ceea ce este ilegal si ne pot intoarce pe amandoi in tara si cine stie mai ce.plus ca 6 luni nu am nici un drept acolo daca nu lucrez,iar gravida nu prea vad cine ma angajeaza.fostul sot si-a retras orice sprijin...
idea e ca pot merge forte lejer daca nu sunt gravida,ca si casatorita cu el(Andrei),pt ca si lui ii comvine asa.
sa fac avort? e cam tarziu si nici nu as vrea caci imi doresc copilul,dar nu prea imi doresc ce ma astepta aici.
azi ma duc la control. -
Nu te intreba nimeni cu cine ai ramas insarcinata. E treaba ta si n-ai de dat explicatii la nimeni.
Pe de alta parte ar fi o mare sansa sa nasti in Canada unde conditiile sunt incomparabile si nu in mizeria din Romania.
Cred ca in caz de nastere sau urgenta medicala, toata lumea e primita in spitalele de stat, cu sau fara asigurare, cu sau fara bani. Canada nu-i Romania. Informeaza-te de la alti romani din Canada. S-ar putea sa beneficiezi de asigurarea medicala a actualului sot. -
Eu stiu doar ca Canada e o tara unde oricine poate merge la spitalele de stat in caz de urgenta medicala si asta indiferent daca ai sau nu bani sau asigurare, esti tratat la fel. Nu cunosc detalii. Intra in contact cu romani din Canada pe internet.
Daca sotul legal e asigurat in Canada s-ar putea sa beneficiezi de asigurarea lui, indiferent daca el e sau nu de acord.
Eu stiu lucruri vagi. Cauta romani din Canada pe net. -
Eu am informatii vagi despre Canada. Nu cred ca daca n-ai asigurare si n-ai bani te lasa sa nasti in strada.
Cunosc bine Europa occidentala. Daca n-ai bani si n-ai asigurare, inclusiv clinicile private sunt obligate sa-ti acorde primul ajutor in caz de urgenta. Chiar daca nu poti plati, in caz de urgenta, clinicile private sunt obligate sa-ti acorde asistenta pana esti preluat de un spital de stat. Daca nu poti plati, esti pierderea statului.
In multe tari occidentale, non asistenta unei persoane in pericol e infractiune penala. Ar fi buna o astfel de lege in Romania. -
Draga Pogy, copilul e un dar de la Dumnezeu si daca actualul iubit si tata al pruncului s-a dat la fund, lasa-l in plata Domnului si cauta-ti calea. Sunte multe eve care locuiesc in Canada pe net si sper sa citeasca si ele si sa te ajute cu informatii concrete.
Cu Andrei ai vorbit? El ce zice?
Dumnezeu sa va ocroteasca. -
wow...tare complicata povestea ta!
Nu ma pricep prea bine la regulile emigrarii in cuplu, insa nu vad de ce autoritatile canadiene nu te-ar lasa sa emigrezi daca ai divortat si ai un copil cu altul.. Banuiesc ca vi s-a dat viza la fiecare pe propriul pasaport nu? nu depinzi de fostul in cazul asta..(cred)
Gandeste-te insa ca nu ar fi nici o pb legala sa emigrezi..cand ajungi in Canada unde vei sta? ai ceva bani deoparte sa te intretii pe o perioada de timp? Nu este adevarat ca nu iti dau acte daca nu lucrezi. Este exact invers, nu poti lucra fara acte
Cand ajungi in Ca ai status de rezident si dreptul la asigurare sociala, carte de sanatate, dreptul de a locui si lucra..dar fara acel card de asigurare sociala nu te angajeaza nimeni si ia cam pana in 2 luni pana il pregatesc. Este destula birocratie si aici, nu se rezolva asa simplu..
Ok, dupa ce obtii cardul si iti faci totusi rost de un acoperis deasupra , inarmeaza-te cu multa rabdare pana gasesti job. Nu stiu ce pregatire ai, dar de obicei nu se uita ei la asta chiar de la inceput. Sincera sa fiu e cam greu de supravietuit cu un job de $7 / ora plus un copil de crescut. Daca te ajuta fostul sot ar fi perfect, insa va trebui sa faci destule compromisuri...
Nu vreau sa te demoralizez sau sa te fac sa te razgandesti..nu zic ca in Canada esti ultimul om, numai ca prima perioada aici e critica. Intr-adevar, o data ce o depasesti si esti pe picioarele tale esti mai mult decat ok. Incearca sa gasesti fapte si sfaturi concrete, vb cu oameni de incredere, cantareste bine avantajele si dezavantajele, si abia apoi ia o decizie realista.
Mai da-mi amanunte despre situatia ta si poate as putea sa te ajut cu mai multe info, daca stiu.. -
nu draga,nu actualul s-a dat la fund, ci ex-ul nu mai vrea sa auda de mine!
da am vorbit cu Andrei ex-ul si mi-a zis ca fara bani nu pot face nimic acolo. bine ca a plecat cu toti banii.
3 luni nu beneficiez de nici o asigurare in canada. eu am nevoie de controale si tre sa nasc in ianuarie si nu pot pleca mai repede de septembrie. nu am unde sta acolo si mai important nu am nici un ban pus deoparte (ca i-a luat Andrei!!!!),iar eu din salar deabea ma intretin. nici suler nu are de unde sa-mi dea.
eu sunt graphic designer si lucrez la IDEA DESIGN & PRINT - Cluj ,la fel si Suler,doar ca pe el l-au dat afara (am mai scris eu despre asta).
plus ca el mai are un copil la care trebuie sa-i plateasca pensie... -
Nu este totul numai sa evite spitalele din Ro...Da, intr-adevar in Canada sunt alte conditii, servicii de calitate, atentie bla bla...dar pe ochi frumosi nici astia nu te tin in spital. Si apoi ce faci? S-ar putea ca guvernul sa iti dea ceva ajutor pe o perioada limitata de timp, dar asta e mai mult asa simbolic...tre sa strangi tare din dinti sa acoperi toate necesitatile. Plus ca acei bani trebuie platiti inapoi guvernului odata ce vei avea un job..
Nu stiu ce sa iti zic..e tare aiurea. Ti-am spus..gandeste-te bine ce situatie ai acolo si cum ti-ar fi daca ai pleca, bune in balanta toate datele si intereseaza-te care ar fi pasii exacti pe care i-ai urma in cazul in care vei pleca..tre sa ai un plan si sa sti f bine ce te asteapta..
In primul rand gandeste-te la copil! Barbatii sunt cum sunt,stabili sau plimbareti, dar de copilul acela tre sa ai grija toata viata si sa incerci sa ii oferi ce e mai bun..
A! nu ai spus unde anume vrei sa mergi in Canada, in ce provincie? -
Eu una n-as pleca insarcinata in situatia ta. Chiar neinsarcinata iti va fi greu (mai ales fara un banut pt. inceput) pana iti gasesti o locuinta si mai ales un rost al tau acolo. Iar starea de nesiguranta pe care o vei avea oricum la inceput nu i-ar face bine nici copilului. Eu as zice: ori te hotarasti pt. copil si ramai in tara, ori pleci in Canada neinsarcinata.
-
Ideile din postul anterior nu aveau nici o legatura.
Pe forumul acela intra foarte multe femei din Canada si dupa cum ii spune si numele multe au avut experienta nasterii acolo, deci cunosc sistemul foarte bine.
Cat despre datele tale pana la urma e optiunea ta. Eu evit sa dau date personale. Nu stii niciodata ce ticniti iti citesc posturile. Te felicit pentru increderea in oameni. -
Fei fi tratat cu siguranta in Canada. Daca este vorba si de sercina, atentia care ti se va acorda va fi si mai mare.
Dar daca nu ai deloc asigurare medicala, nici macar cea oferita de stat, atunci vei primi acasa o factura piperata. Asta si daca ajungi la urgente. Inainte de a fi tratat ti se deschide un dosar in spitalul respectiv si automat ti se cere Cardul Maladie=asigurare medicala(asta in Quebec). Daca nu-l ai, inseamna ca esti descoperit. O nastere costa 10 000$.