anticonceptionale.. iar...

•  
    • 14 mesaje
    26 Iun 2005, 23:22
    0 0
    in primul rand, as vrea sa stiu in ce consta aceasta consultatie in urma careia se hotaraste daca poti sau nu sa folosesti anticonceptionale si de care. in al doilea rand eu am citit ca acestea se pot da compensate (chiar gratuit?!) daca prezinti adeverinta de elev sau ceva de genul asta. era un articol in revista "20 ani" acum ceva vreme. este adevarata chestia cu anticonceptionalele compensate?
  •  
    • 451 mesaje
    27 Iun 2005, 11:43
    0 0
    Anticonceptionalele au contraindicatii adica n-ai voie sa le iei daca suferi de anumite boli. Inainte de a prescrie anticonceptionale, TEORETIC, medicul ar trebui sa verifice ca nu suferi de una din aceste boli.
    Principalele contraindicatii sunt:
    - Cancer de san sau de col uterin. Se poate agrava de la hormoni. Medicul ar trebui sa-ti palpeze sanii sa verifice ca n-ai vreun nodul si sa-ti faca un frotiu vaginal.
    - Boli de inima sau ale vaselor de sange. Ar trebui sa-ti ia macar tendiunea.
    - Diabet
    - Boli de ficat
    - Prudenta daca COLESTEROLUL e mare.
    Daca stiti vreu medic care verifica toate astea inainte de lua 500.000 pe consultatie si pe reteta dati-mi si mie adresa.
    In occident aceste precautii sunt respectate cu strictete de toti medicii caci e responsabilitatea lor daca se intampla ceva.
  •  
    • 76 mesaje
    27 Iun 2005, 14:47
    0 0
    Da, da si eu vreau un medic care intr-adevar sa imi prescrie pastilele dupa toate analizele, ca asa din ochi imi cumpar si eu.
  •  
    • 1208 mesaje
    27 Iun 2005, 16:30
    0 0
    Mai, mie anticonceptionalele mi-au facut rau! prescrise de medic, luate cu pauza - ca la carte - dar mi-au facut rau din multe puncte de vedere...mi-au dat metabolismul peste cap. nu sfatuiesc pe nimeni sa le ia. este adevarat ca sunt comode, te doare la basca daca le iei. sunt f. toxice pt. organism indiferent ca previn cancerul la san sau altceva. asta e parerea mea, faceti ce vreti !
  •  
    • 218 mesaje
    28 Iun 2005, 08:33
    0 0
    La doi medici am fost pana acum si nici unul nu mi-a facut setul de analize amintit...
    Initial mi s-a recomandat Microgynon, pe care l-am si luat vreme de 5 ani (primii ani de casatorie) si e drept ca nu am avut nici o problema cu vreo sarcina nedorita...; dar dupa acesti 5 ani am simtit ca trebuie sa ma opresc, sa nu mai iau - organismul se resimte oarecum; nu am avut probleme grave dar parca nu mai eram eu. Se zice ca si ingrasa unele anticonceptionale, desi aici parerile sunt impartite. Partea buna a fost la mine ca mi-a reglat ciclul, care era inainte total dat peste cap. O prietena a mea a fost la un centru de planning familial si i s-au administrat - era gratuit pe atunci, nu mai stiu cum e acum - niste pastile de la care i-a fost ingrozitor de rau, incat a trebuit sa renunte imediat. Renuntand, a ramas gravida destul de repede si a facut un copil. Pe urma un avort...ca nu si-l permitea pe al doilea... De aici cearta, scandaluri acasa cu sotul si cu socri, la care locuiau...; deh...ca-n Romania. Cam astea sunt tipurile de experiente pe care le cunosc. Destul de sigur mi se pare prezervativul.