Hipotiroidie
-
0 0As vrea sa stiu daca s-a confruntat cineva cu aceasta problema si este tratabila.
Nu am gasit un endocrinolog bun, m-am saturat sa merg la nume "celebre", la care platesti doar bonul de consultatie dar n-au timp de tine sau raman cu analize pentru mine.
M-ar interesa care ar fi manifestarile si la ce analize se observa acest diagnostic, daca ati facut tratament si ati rezolvat ceva.
Am inceput sa iau in greutate - retentie de apa,metabolismul este greoi, sunt mereu obosita fara motiv, am migrene si ma duce gandul la asa ceva. Am incercat sa merg la sala dar nu rezist, ma ingrijoreaza faptul ca pe zi ce trece am din ce in ce mai putina putere.Stiu eu? Poate ma ajutati voi!!! -
Eu am hipotiroidie. De vreo 4 ani descoperita. La un moment dat aveam senzatia ca am un nod in gat cand inghit. In plus, eram obosita de dormeam pana la 12 ore. M-am dus la doctor, a zis ca am gatul rosu si s-a grabit sa-mi prescrie antibiotice. Eu am insistat ca e mai adanc de amigdale, si s-a hotarat sa ma trimita sa fac o scinitgrama cu technetium. La care s-a vazut ca am o infectie sau ceva de felul asta a tiroidei. Si am inceput sa iau tiroxina 75.
Si eu ma intreb cand o sa se vindece, ca la ultrasunete nu mai apare nimic in neregula pe glanda. Ba parca s-a mai micsorat, ceea ce nu e de mirare, ca doar ii inhib productia de hormoni. Habar nu am cata vreme o sa mai pastile (intre timp tiroxina 50), m-am saturat de ele.
M-am speriat rau de tot la inceput, ma asteptam la ce-i mai rau, tumori si alte nebunii, acum m-am obisnuit, duc o viata normala. Se pare ca se poate trai bine si cu pilule. -
briana, eu am hipotiroidie. se poate trata, dar depinde de ce anume a declansat disfunctia tiroidei. la mine, de exemplu, tiroida pur si simplu nu produce destui hormoni, asa ca iau suplimente. si eu eram la fel ca tine inainte sa iau tratament, adica la ora 8 seara picam franta de somn si oboseala desi nu avusesem cine stie ce activitate, ca sa nu mai zic ca imi era foarte greu sa ma concentrez, nu asimilam deloc fierul si calciu, ciclu nu mai imi venea deloc. o gramada de probleme. daca suspectezi ca ai avea ceva, du-te la um endocrinolog si roaga-l sa-ti faca analize specifice, sunt cam scumpe, dar e bine sa stii cum stai, mai ales daca intentionezi sa ramai insarcinata. in cazul in care dai peste vreun doctor care doar se uita la tine si-ti zice ca n-ai nimic, sa te duci la un altul. dezechilibrul hormonal se vede doar la analize, nu pe fata omului.
-
Linxy, tu zici ca exista o legatura intre asimilarea fierului si hipotiroidie? Ca eu iau fier aproape mereu, ma anemiez cel putin o data la doua luni, sunt abonata la doctor
M-am saturat ca de mere padurete, am mers la sala de 3 ori pe saptamana, si de-abia ce incep muschii sa se contureze, ca ma si loveste anemia si nu mai sunt in stare de nimic.