mi s-a propus sa fac avort...

•  
    • 62 mesaje
    21 Iun 2005, 08:53
    0 0
    deci, eu am ramas gravida fara sa vreau neaparat,desi stau cu respectivul de 1 an si 3 luni.parintii lui nu ma vor pt ca sunt romanca si nu stiu maghiara,iar ai mei nu-l vor pe el ca e ungur si ca a mai fost insurat si ca mai are un copil si ca e iresponsabil si mincinos(adevarul e ca asa e el).MAMA mi-a spus sa fac avort si sa plec cat mai departe de ei.eu il iubesc,dar mi-am dat si eu seama ca e neserios doar acum dupa ce a aparut copilul.am vrut sa ne casatorim acum in august, dar NIMENI nu vrea sa vina la nunta sub diverse motive si toti sunt suparati.el zice ca ma iubeste si ca face totul pt mine,dar totdeauna ma impinge pe mine in fata cand e vorba de o raspundere sau o decizie si eu fac toata treaba acasa(casa,curte,gradina,caini).eu am viza de emigrare in canada si mai e valabila pana in noiembrie.daca nu plec pierd orice sansa de a ajunge acolo.nu stiu ce sa mai fac,aici nu e prea roz viitorul(dar acolo?).am 9 saptamani de sarcina si nu stiu ce sa fac si mi-e frica,ca toate aceste probleme mi-au afectat copilul(si concedierea lui de la servici)si nu stiu ce va iesii din el...asta e povestea pe scurt. voi ce parere aveti?
  •  
    • 635 mesaje
    21 Iun 2005, 09:20
    0 0
    eu zic sa pleci dar sa pastrezi copilul...
    doar ca de zis e usor iar sa pastrezi copilul in conditiile astea e greu.

oricum statul o sa aibe grija de (financiar) de copilul tau daca il nasti acolo.

este intradevar o decizie grea asa ca mult abafta.
  •  
    • 417 mesaje
    21 Iun 2005, 11:37
    0 0
    Nu stiu ce sa zic. Parintii tai ar trebui sa te ajute, ca un copil nu este o jucarie.

Daca pleci in Canada, ai prieteni acolo? Nu stiu, eu sunt pentru copil. Daca nu poti avea grija de el da-l spre infiere, dar nu-l omora ca e dar de la Dumnezeu.

Dumnezeu sa va ocroteasca si sa-ti dea gandul cel bun si puterea de a trece peste greutatile ce vor veni.
  •  
    • 62 mesaje
    21 Iun 2005, 12:57
    0 0
    multumesc.
    se pare ca aman nunta pe anul viitor
  •  
    • 1131 mesaje
    21 Iun 2005, 14:04
    0 0
    Pogy, nu amana nici o nunta, anuleaz-o! Nu iti lega viata de a unui om care iti e doar o povara! Mai ales daca si tu ti-ai dat seama ca asa e. ar fi pacat. Iti va parea rau incurand, crede-ma.
    du-te din tara daca ai ocazia cat mai repede si daca intr-adevar asa e ca cei din Canada te vor ajuta financiar cu copilul, pastreza-l. dupa ce il vei naste nu iti va parea rau. Dar, repet, nu iti distruge viata pentru un trantor.
  •  
    • 333 mesaje
    21 Iun 2005, 14:53
    0 0
    Are perfecta dreptate Gabici.Nu te lega pe viata de cineva care inca de pe acum iti da probleme.Stiu ca in acest caz copilul nu are nici o vina, dar tu crezi ca, cu acesta se va purta altfel decat se poarta cu primul?Stiu ca e greu sa iei o decizie acum mai ales ca sentimentele sunt puternice...dar gandeste-te la viitorul tau.Eu te sfatuiesc sa pleci de langa el si din tara...la inceput nu o sa iti fie prea usor dar totul o sa fie bine si pt tine si pt copil(daca vrei sa il ai)
    Mai bine sa plangi un an, doi decat toata viata...
  •  
    • 1105 mesaje
    21 Iun 2005, 15:58
    0 0
    Corect!
    Pogy, Canada !cu burtica cu tot..nu uita ca este, totusi, fructul dragostei voastre si nu il poti arunca la gunoi, asa....
  •  
    • 404 mesaje
    21 Iun 2005, 21:33
    0 0
    Iti doresc sa faci ceea ce va fi mai bine ptr. tine.Dumnezeu sa te indrume!!!!
  •  
    • 235 mesaje
    21 Iun 2005, 23:59
    0 0
    Pogy,

Un copil inseamna obligatii toata viata. A fost o greseala, cand vei gasi omul potrivit si vei avea o situatie stabila va fi timp si pentru asta.

Faci cum vei crede dar e bine sa fii libera, cu un copil mic nu vei putea pleca de una singura...iti va fi greu si tie la inceput. Drum bun spre Canada, asta e singura solutie. Ai grija ca el sa nu te "vaneze" exact pentru asta.
  •  
    • 11 mesaje
    22 Iun 2005, 00:31
    0 0
    mama ta are dreptate!vrei ca intreaga ta viatza sa fie un clavar?mai bine cauta altu ca nu o fii singuru` pe lume...shi in aceset conditii nu poti sa tii un copil.mai intai realizarea profesionala shi dupa aia familie...in centru de plasament in nici un caz sa nu-l dai iti dai seama cat o sa sufere shi ce viatza o sa aiba??
  •  
    • 417 mesaje
    22 Iun 2005, 16:18
    0 0
    Da Maria, mai bine sa-l omoare! Ca doar e un gunoi mic in calea realizarii. De ce sa-l omoare, cand sunt atatea femei care nu pot avea un copil. Eu zic sa lase copilul si, daca nu-l poate creste, sa-l dea spre infiere.

In ceea ce priveste tatal copilului, sunt de acord cu Silvanita si celelalte, daca el s-a dovedit a nu fi ceea ce doresti ar fi o prostie sa mergi mai departe cu el.
    Lasa-l in plata Domnului si vezi-ti de viata ta.

Dumnezeu sa va ocroteasca.
  •  
    • 155 mesaje
    22 Iun 2005, 18:58
    0 0
    marusca,iarta-ma dar nu sint de acord cu ce spui tu.
    cum vine asta: daca ea face copilul asta ... partial nedorit, rzolva problema femeilor care isi doresc un copil si nu-l pot avea???
    sint una din femeile care isi mai doresc copii si nu pot avea, sincer nu prea vad cum copilul ei o sa rezolve problema mea ... ???!!!

si pe urma tu stii ce viata au copii orfani? "pune-l spre infiere" da ce ii obiect?si o sa fie singurul copil din orfelenat si e o armata de doritori care or sa se bata pentru el???
    sint contra avortului dar argumentele tale sint o aiureala, parerea mea de mama si de femeie care nu mai poate avea copii.

imi amintesc cind eram mica maica-mea imi tot spunea mereu:"maninca ca sint o gramada de copii care n-au ce minca" ... aveam aceeasi dilema: si daca eu maninc ei, copii care n-au ce minca or sa fie ferici??
  •  
    • 218 mesaje
    22 Iun 2005, 19:17
    0 0
    Tine copilasul si fii alaturi de el... Orice s-ar intampla. Curaj!
  •  
    • 451 mesaje
    22 Iun 2005, 22:14
    0 0
    Daca vei pastra copilul o faci pentru o viata. Tu sti daca-l vrei sau nu. In ce priveste tatal copilului, sunt de acord cu celelalte. Intoarce pagina. Cu trecerea anilor nimeni nu se amelioreaza, toti ne agravam. Va fi o povara de tarat dupa tine.
    In ce priveste plecarea in Canada, depinde ce ai in Romania. Pentru cei ce traiesc bine in Romania, nu stiu daca merita sa se dezradacineze de tot si sa inceapa de la zero. Pentru cei ce n-au nimic in Romania, emigrarea e singura sansa de a trai o viata decenta.
  •  
    • 432 mesaje
    22 Iun 2005, 22:38
    0 0
    Vezi, iti faci probleme pentru sarcina, desi hotararea de a o intrerupe pare luata. De fapt, cred ca te-a luat valul! Cum adica ti s-a propus...TU unde esti? Orice decizie ai lua, trebuie sa fie decizia ta! Varianta cea mai comoda este sa eviti temerile de acum, sa faci copilul si sa te mariti cu un sot care nu pare tocmai barbat. Trebuie sa te gandesti la ce va fi si mai putin la ce a fost. Trebuie sa te gandesti la familia in care va creste copilul tau si la faptul ca multe femei esueaza in tentativa de a-i transforma pe alesii lor in feti-frumosi. nu te baza pe faptul ca sarcina va schimba ceva! Probabil ca speri ca ceva se va schimba in bine, dar trebuie sa fii pregatita si pentru evenimente stressante.Personal, cred ca iti va fi greu langa un astfel de tip; viata e lunga, rabdarea e limitata...nici nu mi se pare ca esti o tipa rezistenta la compromisuri. Pari tematoare si ceri sfaturi in chestii care trebuie sa decizi numai tu. Eu fac alergie cand altii decid pentru mine. Fa un efort si asuma-ti responsabilitatea unei hotarari, oricare ar fi ea. Fii mai sigura pe tine si incearca sa descoperi ce vrei de la viata. Iar pe viitor, foloseste cel putin contraceptive, daca nu ceva protectie si impotriva BTS.
  •  
    • 432 mesaje
    22 Iun 2005, 22:49
    0 0
    Am uitat! Am o prietena in Canada, femeie instruita, care nu-si gaseste de lucru, iar sapatamana trecuta sotul ei a fost concediat, fara preaviz. E inutil sa spun ca numai roza nu e viata lor acolo. De ce toata lumea are impresia ca afara e treaba ca si rezolvata? Am citit celelate raspunsuri. Bun. Iei copilul, pleci, aia te umplu de bani si siguranta. Dar copilul tau va vrea sa-si cunoasca tatal. Copilul pe care-l vei face nu va fi doar al tau, ci si al barbatului cu care l-ai conceput. Chair daca nu e partenerul ideal, e si el om, nu? Se poate si tu sa fii subiectiva in ce-l priveste. Nu conteaza cine si unde a gresit; conteaza daca vei avea puterea sa-ti stabilesti prioritatile si valorile in viata (nu inteleg prin asta cariera si bani) astfel incat sa poti darui unui copil tot ce e mai bun din tine.
  •  
    • 1208 mesaje
    23 Iun 2005, 11:39
    0 0
    Esti cea mai p.r.o.a.s.t.a femeie din lume daca avortezi si daca renunti la iubitul tau. Dumnezeu e mare Pogy, vei vedea ca nu toate vor fi asa de negre. Un copil face minuni. Poate chiar impaca cele doua familii. Ce e ungur?! So what, e vreun animal ceva ?! Mie mi-ar fi rusine ca fac parte dintr-o familie de rasisti si o mama care-ti spune sa avortezi!!! M-as indeparta definitv de familia mea, as fi moarta pt. ei !!!
    Si nu va ganditi voi celelalte care o sfatuiti sa-si vada de cariera, ca in fata lui D-zeu conteaza functia, pt. ca atat un sef de matura de la REBU cat si un sef de stat sunt EGALI in fata Lui dar avortul e o crima !
  •  
    • 50 mesaje
    23 Iun 2005, 12:04
    0 0
    De ce o faci mai proasta? Tu nu gandesti? Ok, poate k avortul nu e o solutie, un copil e dat de la Dumnezeu, dar daca nu are alta optiune? Ce sa faca, sa pastreze un copil care va suferi ca nu are ce manca, ca nimeni nu-l doreste, ca proprii lui bunici il reneaga? Sa aiba un tata careuia nu-i pasa de el? Asta este viata? Sa-l pastreze doar k sa fie in viata, dar dupa sa aiba o viata de chinuri? Nu cred! Plus k s-ar putea ca nici ea sa nu poata sa faca ceva din cauza copilului. Nu zic sa-l avorteze..ci sa faca ce simte ea. Daca crede ca este capabila sa se descurce cu un copil, sa o faca. Cate mame singure nu exista pe lume? Si tocmai pentru copilul lor nu s-au lasat infrante, au luptat cat au putut tocmai manate de conditia de mama. Poate ca ea va fi una dintre ele. Despre tatal copilului nu am ce zice...e un om de nimic, plus k eu cred ca acest copil ar fi mult mai fericit daca ar avea doar o mama care sa-l iubeasca cat pentru 2, decat o familie in care exista mereu certuri, unde nu se simte iubit. Va asigur eu ca prefera prima varianta. Si daca va dori candva sa-si cunoasca tatal, il va cauta singur. E de datoria ei ca mama sa-i spune cine este tatal lui si sa-i spuna ca daca va dori candva sa-l cunoasca, e liber sa o faca. Si sunt pentru plecarea in Canada... oricum Romania nu-ti ofera mare lucru, si s-a putea sa gaseasca acolo exact ce cauta> Nimic nu e sigur, dar daca nu pleaca, se va intreaba o viata intreaga cum ar fi fost?...Oricum, eu cred ca merita sa fie fericita, indiferent daca e alaturi de copil sau nu, de tatal copilului sau nu....
  •  
    • 99 mesaje
    23 Iun 2005, 15:09
    0 0
    nici eu nu sunt de acord cu avortul dar pana la urma e decizia ta, doar atat am vrut sa-ti spun, cunosc pe cineva care dupa 8 ani de casnicie (a facut avort pentru prima data inainte de nunta) , nu a mai ramas insarcinata. Asa ca ar trebui sa te gandesti si la asta, daca nu mai ai a doua sansa?
  •  
    • 1070 mesaje
    23 Iun 2005, 18:49
    0 0
    In principiu sunt de acord cu yum-yum!
    El ca barbat lasa mult de dorit...nu vreau sa te critic, dar tu nu ai deschis ochii inainte? sa vezi cu cine stai? eu nu cred in dragostea oarba...ar fi bine sa vorbesti serios cu el ce simte pentru tine, daca vrea intr-adevar sa se casatoreasca cu tine din iubire...daca vrea copilul....poate fuge acum la prima vedere pana se dezmeticeste si isi revine...dca nu,spune-i ca avortezi si vezi cum reactioneaza.Daca spune ca da,atunci e un porc ordinar..scapa repede de el! daca vrei sa lasi copilul pleaca daca ai unde pleca in strainatate, dar sa te asiguri cumva ca va fi bine..ai cunoscuti care sa te tina si sa-ti gaseasca ceva de lucru? nu-i spune nimic de plecare, daca asta hotarasti si apoi dispari.....spune-ne ce ai hotarat! sau noutati...