cum se trateaza papilomma virus?

•  
    • 4 mesaje
    20 Iun 2005, 22:31
    0 0
    in afara de condilyne si cauterizari exista vreo formula miraculoasa?
  •  
    • 635 mesaje
    21 Iun 2005, 09:29
    0 0
    noup...virusul papiloma nu se trateaza.
    si eu am acest virus nenorocit. din cate mi-a povestit doctorita si ce am citit se trateaza doar condiloamele sa manifestarile virusului (cauterizare pe col si ceva acid pe peretele vginului) dar virusul in sine nu se poate vindeca.

se pare ca doar in 20% din cazuri virusul nu se manifesta din nou si dispare, in rest trebuie sa mergi regulat la gineco (o data la 6 luni aprox) si sa faci regulat testul papanicolau.

dr, by the way, tie ti-a iesit la testul papanicolau acest virus?
    eu am fost cauterizata pe col si am terminat un tratament cu ceva acid pt peretele vaginului ambele pentru niste condiloame care sunt de la acest virus.
    intre timp mi-au facut 3 teste papanicolau si la nici unul nu mi-a iesit acest virus. ciudat.

oricum fa ce iti zice doctorul (eventoal mai cere o parare) si in rest nu te gandi la papilloma asta. nici mie nu mi-au facut nimc in plus.
  •  
    • 4 mesaje
    21 Iun 2005, 12:50
    0 0
    ideea este ca eu nu mai am m-am cauterizat si slava Domnului nu mai am.dar ce ma fac cu prietenul meu?sunt in stare incipienta in zona pubiana si se jeneaza sa mearga la doctor.niste tratamente de ale bunicai ,ceva nu stiu
  •  
    • 635 mesaje
    21 Iun 2005, 15:01
    0 0
    mda..la barbati e putin altfel.
    ei sunt doar purtatori in sensul ca la ei nu agraveaza (nu exista sansa sa dea in malignitate). ei doar au virusul iar cand se manifesta e bine sa mearga la un urolog si le trateaza.

din pacate eu nu stiu leac babesc, poate iti raspunde altcineva (eu stiu doar de doctor).

singurul lucru neplacut e ca nu e bine sa te culci cu el in perioada asta ca e f posibil sa iti reapara si tie condiloamele.

eu din cate stiu virusul in sine nu dispare din organism...nu exista tratament definitiv.
    tie ce ti-a zis doctorul? nu ti-a zis sa revii la controale? si inca o intrebare, la testul papanicolau ti-a iesit ca ai fii infectata cu acest virus?
  •  
    • 4 mesaje
    22 Iun 2005, 13:35
    0 0
    uite ca la un test papanicolau nu m-am gandit.deci nu l-am facut.iti multumesc ca mi ai dat ideea.cert e ca mi e f frica sa l fac.in situatia in care ar aparea ar fi vreo big pb?si continuu sa intretin raporturi sexuale cu el.marfa nu?
  •  
    • 635 mesaje
    22 Iun 2005, 14:02
    0 0
    ei...acu nu e nici o tragedie. oricum pot sa iti reapara. eu m-am obisnuit cu acest virus deja si cu ideea ca va trebui sa am grija permanent dar acu nici nu zic sa te calugaresti...asta e.

ai citit cate ceva despre acest virus? mai este un topic deschis, tot aici pe sanatate, cred ca titlul e HPV. dc ai chef mai citeste pe acolo, suntem multe pe aici cu papilloma.

si chiar si daca nu ti-au zis sa mai mergi pe la genecolog o data la juma de an sa vezi de condiloame, sa nu revina, iar dc revin sa le curete in timp.

cu papnicolau e dubios ca desi are test special pt acest virus se pare ca nu intodeauna rezultatul e concudent...