iritatii dupa epilare
-
2 6va rog sa imi dati un sfat. ce pot face daca de fiecare data cand ma epilez imi apar bubice care ma tin vreo 2-3 saptamani si au un aspect dezgustator.
-
eu nu stiu sa iti dau sfaturi de unguente sau alte minuni, depinde de piele, si eu am pielea mai sensibila.
ce fac eu ca sa evit cat posibil iritatiile astea este sa ma dezinfectez bine inante sa ma epilez, iar dupa nu ma dau cu absolut nimic. fac o baie lunga de obicei si evit chilotii cu dantela sau material sensibil cateva zile.
la mine toate iritatiile de dupa epilat erau mici infectii drept urmare tot ce pot face e sa pastrez locurile epilate cat mia curate, uscate si aerisite (grija la transpiratie) -
temola , eu stiam ca trebuie sa dezinfectezi si dupa epilare .nu se recomanda baia in ziua epilarii ca apa intra in porii in care erau firele de par si te poti irita .eu folosesc gelul cu aloe , dar cosmeticiana mea are diferite produse :ulei dupa epilat , pudra cu antibiotic si mentol , crema dupa epilat , etc.
-
Cremele/unguentele cu cortizon(corticosteroizi) e bine sa nu se foloseasca decit in cazuri cind nimic altceva nu da rezultat, numai pt.afectiuni clare(deci nu iritatii de la epilat) si doar la indicatia medicului dermatolog.Cutadenul nu contine cortizoni si se da doar cite putin pe portiunea care tinde sa se irite ca sa poata intra usor in piele.
-
Pai cosmeticiana la care merg eu foloseste Nidoflor. Si medicul dermatolog mi-a recomandat (mai demult) Elocom. Cremele cu hidrocortizon, daca nu abuzezi, nu-s chiar ingrozitoare. Am citit despre ele si stiu ce reactii adverse pot provoca, daca folosesti timp indelungat (adica mai mult de 5 sapt.consecutiv.) Nu le-as recomanda nimanui cu sufletul deschis, dar eu folosesc uneori si n-am patit nimic. Iar in privinta epilatului, pot spune ca iritatiile nu vor mai aparea dupa ce pielea se va obisnui.
Oricum, daca stie cineva ceva mai putin nociv dar la fel de eficient, eu abia astept sa aflu. -
Nu se da cu spirt dupa epilat, arde pielea! E prea brutal pt pielea epilata, care e asa sensibila... Eu nu ma mai epilez la cosmetica si nu ma mai irit asa de tare. Acum mi-am luat de la Elmiplant balsam pt dupa epilat cu menta. E foarte bun si ofera o senzatzie de racoare....e foarte placut si nu e scump deloc!
-
si mie mi se irita pielea dupa epilat si ramane destul de mult timp asa, cu niste bubite rosii mici de tot, dar cosmeticiana mi-a spus ca n-am ce sa fac, asa e pielea mea. ce e drept, dupa cateva zile de la epilat, ma exfoliez bine bine cu un gel de dus cu microgranule si lufa (buretelul ala facut ca o floare din plasa) si apoi ma dau cu lapte doina (mi se pare o crema extraordinara) si vad ca mi-au cam trecut. ca sa nu mai zic ca dupa ce ma bronzez sau ma dau cu autobronzant, evident, la cateva zile dupa epilat, sa evit alte probleme, nu se mai vede absolut nimic tot sezonul. insa este o solutie pt o situatie f putin grava.
-
Sorina, lufa nu e sintetica.
Ghemotocul ala de nylon n-are nimic de-a face cu lufa, care-i un burete natural
Iata ce sunt lufele si cum arata ele sub forma de burete de baie:
http://www.datasync.com/joewindham/image/loofah.jpg
http://www.absorene.com/prodsumm/iloofa1.jpg
(scoate spatiile goale din linkuri, altfel nu functioneaza) -
Si eu ma irit cand ma epilez dar doar inghinal, indiferent ce metoda as folosi. Am descoperit ca daca ma dau imediat dupa epilare cu fond de ten + pudra nu ma mai irit.MA dau o singura data, dupa epilare. Sunt foarte multumita acum. Sigur ca asta nu e o solutie pentru bucati mari de piele.O sa incerc si eu balsamul de la Elmiplant.