Tampoanele interne - o problema?

•  
    • 410 mesaje
    15 Iun 2005, 10:26
    0 0
    Ce sanse sunt ca utilizarea acestora sa diminueze fertilitatea si sa scada sansele de a ramane insarcinata?
  •  
    • 451 mesaje
    15 Iun 2005, 11:21
    0 0
    Nu-s probleme de la aceste tampoane.
    Nu va ingrijorati degeaba pentru produse importate di UE unde normele de securitate impuse de Bruxelles sunt stricte.
    Aveti grija la chinezarii si turcisme cumparate la negru din piata.
    Se recomanda ca cele ce vor sa ramana insarcinate sa nu consume ASPIRINA. Aspirina inhiba niste enzime numite PROSTAGLANDINE. Prostaglandinele intervin in implantarea oului. E doar o recomandare, a expertilor, nu-i pericol.
  •  
    • 635 mesaje
    15 Iun 2005, 15:33
    0 0
    cu fertilitatea chiar nu stiu sa fie problema, dar am citit lucruri urate la reactia organismului la unul din componentele acetor tampoane. inclusiv prin procesul de albire al materialului se folosesc unele substante daunatoare.
    a mai fost un topic pe tema asta, sunt si ceva linuri pe acolo daca vrei sa citesti..

nu vreau sa te sperii, si eu am folosit 10 ani numa tampoane interne (nici macar noaptea nu renuntam la ele), si nu am nici o dovada ca de la ele as-i fi patit ceva, dar acum am renuntat la ele. mai folosesc doar daca vreau sa merg la strand.
  •  
    • 410 mesaje
    15 Iun 2005, 15:48
    0 0
    Pot sa te intreb de ce ai renuntat la ele? Eu una numai dintr-astea folosesc, si noaptea si ziua si mereu... nu suport absorbantele... disconfortul creat, mirosul si toate cele. Asa totul se intampla in interior, e mai igienic (cu toate ca trebuie schimbate mai des pt. a preveni eventuale infectii). Imi spunea cineva ca folosirea indelungata ar diminua sansele de a ramane insarcinata si vreau sa stiu daca e adevarat sau nu...
  •  
    • 35 mesaje
    15 Iun 2005, 15:52
    0 0
    Nu cred ca apar astfel de probleme de la ele.Eu folosesc de foarte mult timp si nu am avut niciodata nimic rau din cauza lor.Dar cred totusi ce e bine sa iei si o pauza in sensul ca in prima zi, ar trb sa folosesti absorbante.
  •  
    • 635 mesaje
    15 Iun 2005, 16:40
    0 0
    criskity:
    http://www.eva.ro/forum/viewtopic.php?topic=1378&forum=5&12

citeste ce s-a postat intr-un topic anterior.
  •  
    • 451 mesaje
    15 Iun 2005, 16:49
    0 0
    Odata, cu multi ani in urma, au fost probleme de la tampoane contaminate cu un microb. De atunci nu stiu sa mai fi fost probleme.
    Nu va fie frica de produsele din UE. Acolo exista o veghe sanitara permanenta, autoritatile sanitare sunt COMPETENTE (nu ca la noi) si isi fac datoria. Cand sunt probleme se intervine: unele produse sunt retrase de pe piata, autoritatile obliga fabricantii sa renunte la anumite ingrediente.....
  •  
    • 410 mesaje
    15 Iun 2005, 18:15
    0 0
    Mersi pt. sfaturi, fetelor.
    Temola, voi verifica link-ul trimis de tine...
    Esmeralda, eu am folosit OB, produse in UE, dar acum am trecut pe Bella, care-s mai ieftine, produse autohtone... stiu si eu, sper sa nu fie probleme...
  •  
    • 451 mesaje
    15 Iun 2005, 18:20
    0 0
    BELLA e o marca poloneza. Uita-te pe cutie. Acum Polonia e in UE iar fabricantii sunt obligati sa respecte normele UE de caliate.
  •  
    • 410 mesaje
    16 Iun 2005, 09:22
    0 0
    ok, esmeralda... m-am linistit (n-am citi cutia, doar am banuit).
    Informata mai esti, bre! Mersi!
  •  
    • 635 mesaje
    16 Iun 2005, 09:34
    0 0
    mie bella nu mi-au prea placut (nici forma nici materialul), tampoanele mele preferate erau Kotex (alea in folii colorate) si de la Libres (care by the way nu am mai vazut in comert).
  •  
    • 2198 mesaje
    16 Iun 2005, 09:57
    0 0
    Se zice ca tampoanele interne sunt unul din factorii care duc la ranile colului uterin ..Mie dupa operatie mi s-a interzis folosirea lor ..
  •  
    • 451 mesaje
    16 Iun 2005, 10:13
    0 0
    Tampoanele interne sunt ceva de care ne putem lipsi fara sa suferim prea mult.
    In tari ca Germania, Belgia, Franta, daca ar fi o DOVADA ca exista vreun risc pentru sanatate s-ar interveni. Le-ar interzice, un lot cu probleme ar fi retras de pe piata si distrus, fabricantilor li -ar impune sa elimine sau sa inlocuiasca ingrediente nocive pentru sanatate.
    In occident oamenii din orice fleac fac un proces si vor sa fie despagubiti.
    Credeti ca fabricantii care vand in UE risca sa despagubeasca zeci de milioane de femei?

PS: O INTAMPLARE ADEVARATA DIN SUA
    O femeie merge la Mc Donald's si varsa cafeaua pe ea. Se arde cam prin zona chilotilor. A dat in judecata Mc Donald's caci pe cafea nu scria "Atentie te poti arde". A castigat si a fost despagubita milioane de dolari.
    Acum, la Mc Donald's in SUA, pe paharele de cafea este un avertisment. SUA e tara unde din orice oamenii fac un proces si vor bani.
  •  
    • 410 mesaje
    16 Iun 2005, 10:13
    0 0
    am folosit si eu Kotex, dar nu se mai gasesc pe piata, n-am mai vazut... Bella sunt OK, n-am avut nemultumiri majore...
    deci maddy, tu zici ca-i o problema... offff...
  •  
    • 541 mesaje
    16 Iun 2005, 10:45
    0 0
    au lansat P&G Tampax Compak. mi se par super ok. in primul rand au aplicator, ceea ce mi se pare f igienic. si apoi sunt facute de P&G, care mie imi garanteaza si calitate si respect pt clienti
  •  
    • 1131 mesaje
    16 Iun 2005, 10:53
    0 0
    Si mie mi s-a interzis folosirea ob-urilor dupa cauterizarea ranii de pe col dar doar pana la vindecarea completa si nu pentru ca ele ar fi cauzat rana ci pentru a evita complicatiile. Tot asa mi s-a interzis contactul sexual o vreme. Atunci sa zic ca si de la acela poti face rana pe col?

Maddy draga, nu te supara, dar s-ar putea sa fi inteles tu ceva gresit.
  •  
    • 2198 mesaje
    16 Iun 2005, 11:07
    0 0
    Gabici , daca ai avut rani pe col stii foarte bine ca inca nu s-a gasit cauza aparitiei lor ...In afara de HPV , sunt o gramada de factori care sunt invinuiti : spalaturi repetate , sex in exces , parteneri multipli,tampoane interne ..Cel mai bine este sa incerci sa te lipseste de ceea ce nu este absolut necesar ..Eu inaite de operatie foloseam numai ob-uri ..Nici nu concepeam sa fol. un absorbant extern ..Dar iata ca , oarecum fortata de situatie, am descoperit ca pot fi protejata si vioaie si fara ele ..In cazuri extreme - rochii transparente , pantaloni albi - se pot pune ...trebuie doar sa nu facem o obisnuinta din asta ..Si , fie vorba intre noi , daca tot e sa mai eliminam din factori ..mai bine scoatem tampoanele decat sexul in exces ...
  •  
    • 1131 mesaje
    16 Iun 2005, 12:21
    0 0
    Ca bine zici

Eu ce stiam despre aceste tampoane e ca nu sunt prea sanatoase pentur ca daca le schimbi prea des absorb si secretiile naturale ale vagunului care protejeaza de fapt si deci nu e bine; iar daca le schimbi prea rar sigur ca nu e ok pentru ca sangele acela sta acolo si e un focar de infectii. Eu folosesc ob-uri doar cand nu sunt acasa. Cat timp stau acasa, dupa-amiaza sau noaptea folosesc, sa nu radeti, vata ca zis ca e chiar mai ok ca si absrobantele desi nu e prea comoda dar absorbantele au acele chestii sintetice care nu lasa sa treaca sa se pateze lenjeria, dar vata e macar bumbac cica, desi am observat ca nu mai e 100% nici aceea.
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    16 Iun 2005, 18:03
    0 0
    Cel mai bine e sa le alternezi...nici eu nu sint pentru folosirea permanenta a tampoanelor interne.Alea e bine sa la folosesti cind situatia o impune - vara, haine subtiri, transparente, piscina etc.Daca le folosesti cu discernamint n-ai ce sa patesti.Cind esti acasa sau noaptea cind dormi chiar nu se justifica sa folosesti tampoane interne.Si chestia aia cu stafilococul auriu care a provocat o gramada de infectii si chiar moartea unor femei ce foloseau tampoane interne s-a intimplat din cite stiu eu la inceputul anilor '80...de-atunci s-au schimbat multe in bine, in ce priveste calitatea produselor.