am fost concediati!!!

•  
    • 62 mesaje
    14 Iun 2005, 13:24
    0 0
    vai dragi eve.
    sunt insarcinata in sapt 8 si lucrez la o firma impreuna cu viitorul sot care imi este si sef. azi am primit vestea de la sefii mari ca suntem amandoi concediati,ca nu mai au nevoie de noi. el mai are un copil de 3 ani din alta casatorie la care ii plateste 4 milioane/luna. nu a fost vorba de nimic de genul asta pana acum,chiar am facut un chef recent la care au participat si sefii mari si ne-am distrat de minune...si azi ne concediaza. avem un credit de 30 de mil luat pe salarul lui pt nunta care era planificata in august. nunta a picat, ca noi ne bazam pe colegii de servici si chiar pe sefi sa vina. deci nu mai vine nimeni. am mai avut fiecare cate o casatorie inainte si familia nu mai vine acum. deci am ramas cu o datorie de 30 de mil. ce angajator il mai ia cand afla ce datorie are. de ce i-a aprobat creditul daca stiau ca-l dau afara?
    pe mine au zis ca ma mai tin pana nasc si dupa aia gata.
    ce ma fac?
  •  
    • 248 mesaje
    14 Iun 2005, 13:29
    0 0
    Cum adica v-au concediat?Asa pur si simplu???Nu pot sa cred!!!
  •  
    • 1530 mesaje
    14 Iun 2005, 13:30
    0 0
    Auoleu! mai, de ce nu va duceti la un avocat specializat in treburile astea? Eu nu iti pot da nici un nume, insa poate vele stiu pe cineva...
    Mai ales pt tine, ca esti insarcinata! ce vor, sa te lase si fara salariul ala amarat de maternitate???? Cata rautate!
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Iun 2005, 13:32
    0 0
    Pastrati-va calmul.
    Tu oricum vei primi bani pentru concediul postnatal, nu?
    Iar sotul tau poate incepe sa-si caute imediat alt job.
    Sfatul meu: sa sune mai intai la firmele concurente Eu asa am facut intr-o situatie relativ asemanatoare - in DOUA ZILE eram deja angajata, cu salariu DUBLU fata de cel vechi.
    Pe angajator nu-l intereseaza ce credit aveti, el negociaza salariul si cu asta basta!
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Iun 2005, 13:41
    0 0
    A! in ceea ce priveste avocatul, din cate stiu, nu poate face nimic deocamdata, daca patronii motiveaza concedierea prin desfiintarea posturilor, din motive care tin de mersul afacerilor. Numai daca vor angaja in termen nu stiu cate luni alti oameni, pe exact aceleasi posturi pe care le-ai ocupat voi, se poate interveni in mod legal.
  •  
    • 410 mesaje
    14 Iun 2005, 14:04
    0 0
    ce cretini! pai si pe ce temei legal v-au concediat? care au fost argumentele? nu va indeplineati atributiile, erati incompetenti? daca nu au motive intemeiate, puteti sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca, inspectorilor de acolo... trebuie sa existe o solutie... Good luck!
  •  
    • 62 mesaje
    14 Iun 2005, 15:08
    0 0
    multumesc mult pt raspunsuri. inca sunt in stare de soc. nu ni s-a dat nici o explicatie, am fost doar anuntati. deja stim pe cine vor angaja in locul nostru. sper sa pot dormi la noapte, ca sa pot avea maine o discutie cu ei.
    sper sa nu pateasca copilul ceva din cauza socului.
  •  
    • 552 mesaje
    14 Iun 2005, 16:32
    0 0
    pogy, aveati contracte de munca inregistrate? Daca da, te duci la ITM si daca nu aveti avertismente in ultimele 6 luni, de care sa fi luat voi la cunostinta sub semnatura, ceri reangajarea. Esti gravida, esti, dar ai anuntat in scris ca esti gravida? la firma exista o instiintare a ta, anterioara concedierii, care sa ateste ca stiau ca esti gravida?
    Codul Muncii spune foarte clar conditiile in care puteti fi concediati.
    Si eu si sotul meu am trecut prin astfel de cazuri si am actionat firmele respective in judecata, una dupa vechiul cod al muncii, una dupa cel nou. Si am castigat in ambele cazuri. Pot sa te invat cum sa procedezi, pas cu pas, numai sa-mi spui niste chestii exacte. poti sa-mi dai e-mail la cornelia69@eva.ro sau mesaj privat la ceeasi adresa, sa ai grija sa o scrii complet si la mesaj privat. Nu ai cum sa pierzi daca, repet, ati avut contracte de munca inregistrate la camera de munca.
  •  
    • 831 mesaje
    14 Iun 2005, 17:07
    0 0
    Daca ai anuntat la firma ca esti insarcinata si ai si un act medical care sa ateste starea ta, angajatoru' nu te poate concedia....cauta si citeste Codul Muncii.....O rezolvare a situatiei se va gasi...tre' doar sa-ti pastrezi calmu'. Succes si fruntea sus
  •  
    • 53 mesaje
    14 Iun 2005, 21:09
    0 0
    Da asa este ! Fara preaviz nu va poate concedia, dar depinde si de articolul din Codul Muncii pe care l-au invocat la concediere, il poti afla din Cartea de munca si cauta apoi in codul muncii. De asemenea trebuie sa tineti seama si de clauzele contractuale pe care le-ati semnat la angajare!
    MULT CURAJ!
  •  
    • 728 mesaje
    15 Iun 2005, 08:48
    0 0
    Draga mea,
    din pacate nu ma pricep la chestiuni juridice, din experienta am invatat ca in cazuri din astea cel mai bine e sa apelezi la un avocat bun. Chiar daca costa. E cel mai in masura sa va descurce mai ales in starea de tensiune in care imi inchipui ca sunteti. Iti doresc numai bine si te asteptam cu vesti mai bune. Succes!
  •  
    • 93 mesaje
    15 Iun 2005, 09:54
    0 0
    acum tu esti cea mai importanta!!!!!ai grija de sanataea ta.chestia cu firma concurenta mi se pare cea mai buna.ce sa intamplat la cheful ala?ce nu ia convenit sefului?oare atunci nu stia ce are de gand?sa simtit oare amenintat profesional de sotul tau?invidie?sa fi pus ochii pe tine?
  •  
    • 62 mesaje
    17 Iun 2005, 11:24
    0 0
    la cheful ala s-au distrat toti de minune.sotul meu lucreaza in firma aia de 5 ani si nu a primit nici un avertisment,ba chiar laude si prime pt buna dezv. a departementului pe care-l conduce.au motivat concedierea prin desfiintarea posturilor si situatia financiara grea prin care trece firma. cu mine au zis ca se mai gandesc ce sa faca si ca imi fac un favor ca ma mai tin. dar deja m-am informat despre toate si acum stiu ce trebuie sa fac. pe sotul meu il vor cum au auzit firmele concurente.s-auzim de bine...
  •  
    • 93 mesaje
    17 Iun 2005, 14:22
    0 0
    pai cum ?firma merge bine si etc si face reduceri de personal?nu te lasa intimidata de chestia cu "ne gandim ce facem cu tine" cel mai mare ATU al tau este copilul si sanatatea ta.daca iti doresti copilul dute si vezi ce ai de platit (pt banii aia de 6000000 lei pe luna dupa ce nasti)timpul trece si am inteles ca nu se poate plati din urma.nimeni nu iti spune nimic tu trrebuie sa umbli si sa intrebi .poate iti vor spune ca nu se va mai acorda ajutorul de 6000000 de lei(zvon) dar tu daca platesti trebuie sa iti dea ceva.ce fac fetele de pe eva?se dau cu curu la gard?de ce se feresc sa spuna ce gandesc? sa stii ca astea sunt gandurile mele.nu sunt sfaturi nici sugestii.
  •  
    • 1303 mesaje
    17 Iun 2005, 16:01
    0 0
    e ceva neclar (nu stiu exact daca e 100% adevarat) - daca se fac reduceri de personal (desfiintarea postului) - cum pot angaja pe altii in locul vostru? mi se pare ca legea stipuleaza clar ca daca se face desfiintarea postului nu se poate angaja cineva in locul tau (daca zici ca stii pe cine angajeaza in locul vostru). e ceva care nu merge aici. ati avut alte discutii/certuri cu sefii?
  •  
    • 93 mesaje
    18 Iun 2005, 19:22
    0 0
    am vazut si auzit ceva la televizor vizavi de codul muncii.cam anspa pt noi angajatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hm... sper sa nu fi inteles eu bine!
  •  
    • 62 mesaje
    21 Iun 2005, 09:08
    0 0
    au pe cineva pe care il vor,dar stiu ei cand sa faca angajarea.la primavara,iar pana atunci au un contract de colaborare.acum tot vin cu propuneri sa mai ramana sotul meu dupa ce l-au dat afara.si-au mai dat demisia 2 oameni si acum isi pot permite sa-l tina. nu a fost vorba de nici o cearta sau neintelegere cu sefii.pur si simplu asa s-au gandit ca daca il dau afara pe cel cu salarul cel mai mare castiga ei niste bani.ma rog...nu mai imi pasa.