cancerul,o boala care face ravagii
-
0 0Am 32 ani si anul trecut am avut cancer ovarian.In urma tratamentului de chimioterapie am invins boala dar imi este frica sa nu recidiveze.As dori cateva sfaturi cu privire la regimul de viata pe care ar trebui sa-l adopt acum.Multumesc
-
in primul rand iti doresc multa sanatate.

In ceea ce priveste regimul alimentar eu te sfatuiesc sa nu excluzi carnea si produsele de origine animala.Sunt foarte bune : pestele, carnea de pasare, vita, lactate. Evita prajelile in ulei sau untura, mananca alimentele fierte sau coapte.(oala sub presiune este minunata). mananca cruditati.
EVITA COMPLEXUL DE VITAMINE B. FAVORIZEAZA DEZVOLTAREA CELULELOR ABERANTE(CELULE ABERANTE = CANCER)
nu bea sucuri cumparate. mai bine iti faci sirop de casa. evita chimicalele (supe de la plic, creme de la plic, chips, snaks etc), LEGUMELE IMPORTATE(SUNT PLINE DE CHIMICALE, le introduc intr-o solutie ca sa se inroseasca in 2 zile).
Daca medicul ti-a prescris tratament URMEAZA-L CU SFINTENIE!
Nu fuma, nu bea alcool rafinat(vodca, coniac, tuica etc)!
Crede-ma ca nu vorbesc din auzite!
Multa sanatate! -
M-ai socat, Ramona! Sigur ca iti doresc din suflet sanatate multa, si eu nu pot decat sa iti recomand site-ul formula-as, si la cautare in site vei gasi multe marturii ale unor oameni care au trecut prin asa ceva si cum au reusit sa invinga boala si sa mearga mai departe.
Personal, cred ca e foarte important si psihicul, sa fii activa si f.f.f. optimista, sa nu te lasi. -
Multumesc pt sfaturi mai ales ca nu stiam ca vit B este daunatoare.Nu am renuntat la carne,insa mananc carne de pui sau peste.Cat despre Formula AS ,eu am fost foarte dezamagita de aceasta revista anul trecut.Multe din articolele despre care vorbea Gabici sunt pure inventii(parintii mei au incercat sa ia legatura cu "persoanele" din revista dar acestea nu existau sau de fapt ,acele articole nu vroiau decat sa faca reclama la cabinete fantoma etc)In rest incerc sa respect chiar regimul recomandat de yoyo31 cu o singura exceptie:tigara.Nu pot sa ma las de fumat pt ca mi-e frica ca ma ingras,iar medicul oncolog mi-a spus ca nu am voie sa pun pe mine kilograme.
-
ce vreau sa-ti mai spun TOATE VIT SE DISTRUG LA FIERBERE!!!!
de ce spun asta? imi spunea cineva ca e f. buna carnea de peste pt ca are multe vit. Vit se distrug la temperaturi mai mari de 40 de grade. ori noi nu mancam carne cruda.
e adevarat ca eschimosii isi iau toate vitaminele de care au nevoie din carnea si untura de peste, dar le consuma CRUDE.
Deci sa stai linistita daca auzi ca un fel de carne are vit. B6 sau B12, ca oricum se distrug integral prin fierbere. -
Ramona, eu am fost fumatoare INRAITA. Mancam tigarile. Fumam 1-2 pachete pe zi si numai tigari tari(nu vreau sa fac reclama). Am avut vointa si am renuntat. Am aproape 3 ani de cand nu am mai fumat nici macar o tigara. E nevoie de FOARTE MULTA VOINTA dar nu e imposibil.
Eu mai trisam si mai trageam cate una, dar acum ABSOLUT DELOC. Chiar ma deranjeaza fumul.
Pt. mine momentul decisiv, a fost cand tatal meu s-a imbolnavit de cancer.(carcinom epidermoid), iar medicul l-a intrebat"Tutun? Alcool? Regim de viata dezordonat?" Tata in tinerete fusese fumator. Tutunul e factor de risc.
Macar incearca! Reduci mancarea si nu te ingrasi. Gandeste-te la sanatate!
-
Puteti manca linistite fructe care contin vitamine. In fructe si legume aceste vitamine sunt asociate si in proportii echilibrate. Dereglarile nu apar niciodata de la vitaminele din fructe si legume care sunt in doze mici si in proportie echilibrata alaturi de alte vitamine.
Dereglari pot aparea doar de la vitaminele sintetice, cumparate de la farmacie, daca nu se respecta DOZELE sau CONTRINDICATIILE.
Mancati linistite fructe si legume caci nu se intampla nimic.