postinor in doua luni consecutive

•  
    • 3 mesaje
    12 Iun 2005, 21:54
    0 0
    buna. a luat cineva postinor in doua luni consecutive? ce efecte a avut? am luat o data luna trecuta si as vrea sa il mai iau inca o data luna asta. daca a trecut vreuna dintre voi prin experienta asta, o rog sa imi povesteasca. orice alta parere e binevenita. multumesc.
  •  
    • 451 mesaje
    13 Iun 2005, 09:59
    1 0
    Postinor e un anticonceptional de a doua zi, daca ai avut un raport sexual neprotejat. E o doza mare de hormoni si ai voie sa iei maxim 4 tablete pe luna.
    Daca ai nevoie de anticonceptional mai des, exista anticonceptionale minidozate (Rigevidon...) care se iau zilnic.
    Nu renteaza sa iei doze masive de hormoni cand pe piate exista anticonceptionale minidozate.
    Cel mai mic risc de efecte adverse il au anticonceptionalele minidozate din generatia a doua, ieftine, cum e RIGEVIDON, Cilest.
    Anticonceptionalele foarte scumpe,microdozate,de ultima generatie,(Harmonette, Mercilon, Logest) au un risc de efecte adverse o idee mai ridicat decat anticonceptionalele din generatia a doua.
    Logic ar fi sa ni se prescrie intai un anticonceptional din generatia a doua, ieftin (Rigevidon) si numai daca nu-l suportam sa ni se recomande cele scumpe,de ultima generatie.
  •  
    • 3 mesaje
    13 Iun 2005, 13:53
    0 0
    multumesc mult pentru raspuns, mai astept si alte pareri.
  •  
    • 451 mesaje
    13 Iun 2005, 14:33
    0 0
    Nu mai lua caci te indopi cu hormoni si te expui la riscul de efecte adverse: dureri de cap, pete pe fata ca o masca de sarcina, depresie, nervozitate, durere de burta,greata, scaderea apetitului sexual, sangerare genitala, tulburari ale ciclului menstrual, dureri ale sanilor, kist ovarian.
    Ia un anticonceptional care se ia zilnic. In anticonceptionalele de azi ai o doza foarte mica de hormoni si efectele adverse sunt mai rare dar pilule cu risc zero nu exista.
  •  
    • 33 mesaje
    16 Iun 2005, 11:15
    0 0
    salut! eu am luat rigevidon 6 luni si am avut probleme, adica 24 de zile de ciclu !!!! am ajuns la urgenta si doctorul mi-a recomandat microginon. l-am luat cam 1an si jumatate si iar aceeasi problema cu hemoragia. nu am mai mers la doctor si am renuntat de capul meu la anticonceptionale. pe urma sex neprotejat si am luat de 3 ori la rand postinor.
    Rezultatele : scaderea apetitului sexual, in 6 luni am luat 20 kg de care nu prea mai reusesc sa scap. cel mai bine te duci la un medic sa oiti faca niste analize sa vezi ce anticonceptionale ti se potrivesc si sa incerci cu acelea. eu una m-am cam lecuit: folosim prezervativul! Atentie mare cu potinorul ptr ca ai voie sa il iei doar de vreo doua ori pe an si nu unul dupa altul!!!
  •  
    • 451 mesaje
    16 Iun 2005, 11:23
    0 0
    Nici eu nu suport orice anticonceptionale. Acum 5 ani am intrerupt ceva nou, scump si minidozat pentru sangerari foarte importante. Am schimbat cu Rigevidon si 5 ani n-am avut probleme. Recent am intrerupt Rigevidon pt pete brune de soare pe fata. Am schimbat singura cu MINESSE, cumparat peste hotare. Minesse are cel mai mic dozaj care exista in lume, seamana cu LOGEST de la noi dar e o idee mai slab dozat.
    Petele brune de soare de pe fata nu s-au dus dar nu mai am durerile oribile de cap pe care le aveam la ciclu cu RIGEVIDON.
    Momentan il suport si sa speram ca va dura.
    Nu va descurajati. Avortul e mult mai riscant si mai agresiv pentru sanatatea noastra decat anticonceptionalele.
  •  
    • 35 mesaje
    16 Iun 2005, 12:02
    2 0
    Din cate stiu eu, aceste pastile nu trebuiesc luate mai mult de doua, maxim trei ori pe an, deci fii foarte atenta, ca s-ar putea sa te dereglezi hormonal.Ai grija , nu te juca cu sanatatea si cu corpul tau.
  •  
    uka
    • 57 mesaje
    6 Iul 2005, 14:00
    0 0
    am luat postinor, de vreo 3 ori la interval de vreo 2 saptamani sa zic si in afara de o dereglare a ciclului altceva nu am patzit.
  •  
    • 451 mesaje
    6 Iul 2005, 15:01
    1 1
    Riscul nu e niciodata 100 %. Cu cat iei doze mai mari de hormoni, cu atat sansa sa ai efecte nedorite imediate sau peste ani de zile e mai mare. De ce sa iei doze masive de hormoni ca si anticonceptional cand pe piata sunt anticonceptionale minidozate la care reactiile adverse sunt mult mai rare.
    Sunt situatii cand suntem bolnave si avem nevoie de doze mari de hormoni. In aceste situatii, n-avem ce face. De ce sa te expui daca nu-i indispensabil?
  •  
    • 178 mesaje
    6 Iul 2005, 18:03
    0 0
    Eu nu inteleg, tu ai avut parte de doua accidente in doua luni consecutive?

Pastila de a doua zi nu e mijloc contraceptiv, e numai un colac de salvare daca ceva merge prost. Daca asa s-a intamplat asta e, dar ar trebui sa nu mai ai nevoie mult timp de-acum incolo. Parca retinusem undeva ca nu ar trebui de mai mult de doua ori pe an.
  •  
    • 218 mesaje
    7 Iul 2005, 05:43
    1 0
    eu stiu de la sormea care a vb cu un doctor si i-a spus ca daca iei de mai mult de 2-3 ori pe AN e foarte nociv(si nu de 3 ori unele dupa altele).o prietena a luat de 2 ori in 5 sapt si i-a fost rau si greata si avea ameteli.acum depinde si de organism...