Cum se prescriu anticonceptionalele??
-
0 0Oameni buni, cum se prescriu anticonceptionalele? DUpa culoarea ochilor?? Nu ar trebui sa-mi faca niste analize inainte? Imi da asa, la risc o luna sa vada cum imi sunt...daca nu-mi sunt bune?? le testez pe corpul meu?? Mie nu mi se pare normal, voi ce zicetzi?
-
Recomandarile expertilor sunt urmatoarele:
Inainte de a ti se prescrie anticonceptionale esti consultata si medicul verifica ca n-ai sau n-ai avut tensiune, tromboza venoasa, boli de inima, boli de ficat....
Ti se fac niste analize sa verifice ca n-ai colesterol, diabet.
Exista cancere de san sau de uter care sunt agravate de anticonceptionale de aceea, in tarile dezvoltate, ti se palpeaza sanii sa verifice ca nu-i vreun nodul si ti se face un frotiu vaginal sa verifice ca n-ai cancer de uter.
Eu personal am insotit pe cineva la ginecolog caci vroia anticonceptionale prescrise de medic. Ginecologul se uita, faxce un tuseu vaginal si scrie reteta. Am dat o gramada de bani ca sa-i SCRIE O RETETA. Nu i s-a facut nici o analiza. N-a intrebat-o daca sufera de vreo boala.
Renteaza sa platesti un ginecolog daca-ti face un frotiu vaginal, analize sa verifice ca ai voie sa iei pilula. Nu renteaza sa-l platesti SA-TI SCRIE O RETETA. -
Totusi nu putem face 8-10-15 copii. Un avort e mult mai agresiv pentru sanatatea noastra.
In tarile occidentale unde anticonceptionalele sunt prescrise corect (frotiu vaginal, analize, palparea sanilor) efectele adverse grave sunt rare.
Riscul de TROMBOZA VENOASA sub contraceptive minidozate e de 20 cazuri la 100.000 ani de tratament.
Exista un risc de cancer de san o idee mai mare la femeile ce iau contraceptive fata de femeile care nu iau.
Riscul de cancer de col uterin e controversat si nu e clar dovedit.
Riscul de cancer al endometrului e mai mic la femeile care iau anticonceptionale.
Cand faci avort e o interventie chirurgicala si riscul nu e zero. -
Nu se pune problema sa renuntz la anticonceptionale, nu pot suporta spaima unei sarcini nedorite. De aceea am regrete profunde ca-n ziua de azi nu se mai fac controalele asa cum se faceau... Am incercat 2 feluri si luna asta-l incerc pe al 3-lea. Maine ma duc la Planning si daca nu ma ia in serios tipa, o iau la 3 pazeste cat o fii ea de dragutza. M-am saturat sa tot am probleme cu sanii pentru ca ele prescriu dupa culoarea ochilor...