cum pot amana menstruatia??
-
0 0am si eu o mare problema..am un ciclu foarte abundent.desi am fost la ginecolog multe nu s-au rezolvat.asa este organismul meu.problemele apar insa cand merg la mare.si dupa calculele mele problema va pica exact cand plec in grecia...vacanta va fi compromisa.daca stie cineva pastile/ceaiuri...orice cu care as putea amana ciclul..dar care sa nu imi deregleze si mai rau menstruatia.sau macar ceva care il stopeaza pe moment.
-
tratamentul cu anticonceptionale regleaza si ciclul menstrual si fluxul menstruatiei. Nu ti-a dat unele doctorul?
Ceaiuri sau leacuri babesti nu cred ca exista. Si in orice caz fii foarte atenta sa nu iti faci mai mare rau!
Da si tu un telefon la ginecologul tau, care e cel mai in masura sa iti recomande ceva. -
Ginecologul n-are cu ce sa te ajute prea mult - dereglarile menstruale au la baza un dezechilibru hormonal (cel mai probabil la nivelul tiroidei). Deci mergi la un endocrinolog, nu la ginecolog.
Cu siguranta, problema se va rezolva, cu un tratament adecvat. Restabilirea echilibrului hormonal iti va rezolva si alte eventuale probleme de sanatate care tin de acest lucru (sindrom premenstrual, dureri menstruale, crestere sau scadere in greutate, retentie de apa, piele uscata sau grasa, acnee etc, etc...) -
Daca iei anticonceptionale CARE AU TOATE ACELASI DOZAJ (nu trifazice) e simplu. Nu intrerupi tratamentul decat dupa ce vii in concediu si vei avea ciclu cand vii din concediu.
CONCRET:
- Daca iei anticonceptionale IN CUTIE DE 21 PILULE, care se iau 21 de zile apoi se face 7 zile pauza, in loc sa faci pauza incepi o noua cutie iar pauza de 7 zile o faci cand vii din concediu sau cand termini cutia si vei avea ciclu intrerupi.
- Daca ai anticonceptionale IN CUTIE DE 28 de pilule: primele 21 de pilule contin un anticonceptional iar ultimele 7 pilule, de culoare diferita contin un PLACEBO, adica nimic. Ca sa nu ai ciclul, in ultimele 7 zile din luna, cand ajungi la ultimele 7 pilule de culoare diferita incepi o cutie noua de la inceput.
- Daca ai anticonceptionale in cutie de 28 continand 24 de o culoare si ultimele 4 de alta culoare (placebo adica nimic in ultimele 4):
Cand ajungi la ultimele 4 pilule de alta culoare incepe o cutie noua de la inceput.
- Daca ai anticonceptionale TRIFAZICE (cu dozaj diferit in aceeasi cutie) nu stiu, nu cred ca merge
- Daca nu iei anticonceptionale nu cred ca poti face nimic si nu e indicat sa incepi inaintea concediului caci nu toate femeile le suporta bine la inceput.
- Daca doresti sa iei anticonceptionale e recomandabil sa te vada un medic si sa-ti faca niste analize inainte. Mie anticonceptionalele mi-au ajutat pentru reglarea ciclului.