sfaturi pt arsuri termice, opariri
-
0 0Salut
Patania mea, pe scurt: mi-am varsat niste apa clocotita pe coapsa, drept care m-am ales cu o arsura de gradul II de toata frumusetea. Am tratat-o cu Oximed si Neopreol. Suprafata nu este mare, pret de-o palma, dar s-a dezvoltat o vezicula mare, pe toata suprafata si ma deranjeaza la fiecare miscare. Ce sa fac? Sa incerc sa drenez basica?
Anticipat va multumesc tuturor. -
NUUUUUU!!!!
Du-te urgent la medic: pielea moarta trebuie inlaturata complet, daca e pe suprafata asa de mare, ca se necrozeaza , se lipeste de arsura si poti face complicatii.
Plus ca pielea se vindeca urat.
Insa tratata cum trebuie, o arsura de gradul II se vindeca destul de frumos!
Iti spun asta ca una care si-a oparit mana stanga de la cot pana la varful degetelor (arsuri de gradul II si III), si acum abia se mai observa urmele.
Mergi la spital, direct la camera de garda. Daca nu te poti imbraca, pune un halat pe tine si cheama un taxi. AZI, ACUM!!! -
saru-mina copii dragi!
Numai ca la doctor nu o sa ajung... scuze draga donna_imobile... Nu ca mi-ar fi frica, dar in general prefer sa las corpul meu sa isi revina singur. Poate parea din Evul Mediu, dar merge. In schimb ma duc aproape regulat la diverse controale care mi se par mie mai importante, asa ca nu ma poti certa prea tare..
Dar daca lucrurile evolueaza prost, ma voi duce. Sa vedem daca continua vindecarea ("fericitul eveniment" s-a intimplat acum doua zile).
Va multumesc inca o data pentru sfaturi, voi stiti cit ajuta sa stii ca nu esti chiar singura! Va pup!
PS Scuze pt topicul bilbiit (e primul pe care il pun si asta de trei ori! la naiba!) -
Draga salinski, ce pot sa mai zic, in cazul asta?
Urmareste cu atentie evolutia arsurii si incearca sa tii descoperita (fara bandaj) si foarte curata.
Dupa ce prinde crusta, da-i cu miere, asa cum a mai spus cineva mai sus - grabeste vindecarea si ajuta pielea sa-si recapete culoarea normala.
Daca ai dureri, poti folosi tinctura de propolis, care are un usor efect anestezic si care, ca si mierea, grabeste foarte mult vindecarea (eu o folosesc pentru micile arsuri accidentale din timpul gatitului, cu rezultate foarte bune si extrem de rapide). -
Multumesc tuturor...
Cu onor raportez ca o sa rezist stoic si nu o sa sparg buba, desi ma calca pe nervi si dupa ce prinde crusta voi aplica miere.
Data viitoare o sa fiu mai atenta.
Tot am cistigat ceva din povestea asta: am descoperit ca exista un loc unde poti cere un sfat si unde lumea te ajuta! Nu va pot multumi indeajuns!
Va pup,